Είναι το ξηρό σαμπουάν κακό για το τριχωτό της κεφαλής και τα μαλλιά σας
  • Η σύντομη απάντηση είναι ότι περιστασιακά η χρήση ξηρού σαμπουάν είναι ασφαλής για τους περισσότερους ανθρώπους. Αλλά η χρήση του πολύ συχνά, ή για παρατεταμένες περιόδους, μπορεί να προκαλέσει βλάβη στα μαλλιά σας και να προκαλέσει προβλήματα στο τριχωτό της κεφαλής.

Το ξηρό σαμπουάν δεν καθαρίζει τα μαλλιά σας

  • Το ξηρό σαμπουάν δεν είναι καθόλου σαμπουάν. Το ψεκασμένο ή πασπαλισμένο άμυλο και το προϊόν αλκοόλης απορροφά το λάδι στα μαλλιά σας, καθιστώντας το λιγότερο αισθητό. Δεν απομακρύνει το λάδι και τη βρωμιά με τον τρόπο που ένα τρίψιμο με σαμπουάν και νερό.

Μπορεί να οδηγήσει σε θραύση μαλλιών

  • Τα προϊόντα περιποίησης μαλλιών Aerosol συχνά περιέχουν αλκοόλες, τα οποία μπορούν να στεγνώσουν τα μαλλιά σας. Όταν τα μαλλιά σας είναι στεγνά, οι μεμονωμένες ίνες μπορεί να σπάσουν και να κολλήσουν μεταξύ τους όταν χτενίζετε ή μορφοποιείτε τα μαλλιά σας, οδηγώντας σεθραύσή.

Η υπερβολική χρήση μπορεί να φράξει τα θυλάκια των μαλλιών

  1. Η χρήση ξηρού σαμπουάν πολύ συχνά ή η αφήσή του στα μαλλιά σας για παρατεταμένες περιόδους χωρίς να το πλένετε μπορεί να οδηγήσει σε συσσώρευση του προϊόντος στο τριχωτό της κεφαλής σας.
  2. Μια συσσώρευση προϊόντων styling μπορεί να κάνει το τριχωτό της κεφαλής σας να φαγούρα. Είναι πιθανό η συσσώρευση να οδηγήσει επίσης σε θυλακίτιδα . Πρόκειται για βακτηριακή ή μυκητιακή λοίμωξη στο θυλάκιο των μαλλιών.

Ακολουθεί βίντεο για τα ξηρά μαλλιά