Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Ομορφιά

Φάσεις σελήνης: Πώς επηρεάζουν τη ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας σας;

Φάσεις σελήνης: Πώς επηρεάζουν τη ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας σας;

Φάσεις σελήνης: Ακριβώς όπως το φεγγάρι περνά από διαφορετικές φάσεις, το δέρμα σας επίσης βιώνει αλλαγές κατά τη διάρκεια του μήνα.

Πολλοί άνθρωποι στρέφουν την προσοχή τους στο φεγγάρι για έμπνευση και καθοδήγηση. Μπορεί να ακούγεται μυστικιστικό, αλλά η ενέργεια του φεγγαριού έχει συνδεθεί από καιρό με διάφορες πτυχές της ζωής μας, συμπεριλαμβανομένης της πνευματικότητας, των συναισθημάτων, ακόμη και της περιποίησης του δέρματος. Ναι καλά ακούσατε! Η σεληνιακή ενέργεια και ο αντίκτυπός της στην περιποίηση της επιδερμίδας κερδίζει δυναμική τον τελευταίο καιρό και πιστεύουμε ότι ήρθε η ώρα να αποκωδικοποιήσουμε πώς το φεγγάρι επηρεάζει τα τελετουργικά ομορφιάς και περιποίησης της επιδερμίδας σας.

Ακριβώς όπως το φεγγάρι περνά από διαφορετικές φάσεις, το δέρμα σας επίσης βιώνει αλλαγές κατά τη διάρκεια του μήνα. Ο πλήρης σεληνιακός κύκλος, που αποτελείται από οκτώ φάσεις και διαρκεί περίπου 29,5 ημέρες, έχει τη δυνατότητα να ενισχύσει τη λάμψη του δέρματός μας, να το καθαρίσει και να το αναζωογονήσει, παρέχοντας έτσι ένα νέο ξεκίνημα ενώ απελευθερώνεται όλη σας η παγωμένη ενέργεια. Κάθε μία από τις οκτώ φάσεις της -η νέα σελήνη, η μισοφέγγαρο που αυξάνεται, το πρώτο τέταρτο, η φουσκωτή σελήνη, η πανσέληνος, η φθίνουσα σφύρα, το τρίτο τέταρτο και η φθίνουσα ημισέληνος- πιστεύεται ότι επηρεάζει το δέρμα διαφορετικά. Δείτε πώς:

Νέα σελήνη

Η φάση της νέας σελήνης, με τη σχέση της με νέα ξεκινήματα και μια νέα αρχή, μπορεί να έχει τεράστιο αντίκτυπο στο δέρμα σας. Κατά τη διάρκεια αυτής της φάσης, το δέρμα σας μπορεί να βιώσει μια αίσθηση ηρεμίας και ηρεμίας, καθιστώντας την ιδανική στιγμή για να ανανεώσετε τη ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας σας και να αντιμετωπίσετε ζητήματα που σχετίζονται με το στρες ή τη φλεγμονή.

Για να αξιοποιήσετε στο έπακρο αυτή τη φάση, σκεφτείτε να ξεκινήσετε μια νέα ρουτίνα περιποίησης, να αποτοξινώσετε το δέρμα σας με απαλή απολέπιση ή μάσκες αργίλου και να εστιάσετε περισσότερο στην ενυδάτωση και την ενυδάτωση. Επιπλέον, η εξάσκηση της προσοχής και ο καθορισμός προθέσεων για το δέρμα σας μπορεί επίσης να βελτιώσει τη συνολική εμπειρία, επιτρέποντάς σας να εργαστείτε για την επίτευξη πιο υγιούς, πιο λαμπερού δέρματος.

Αύξων μηνίσκος και πρώτο τέταρτο

Καθώς το φεγγάρι μεταβαίνει στη φάση της ημισέληνου και του πρώτου τετάρτου, η δεκτικότητα του δέρματός σας σε θρεπτικά συστατικά και θεραπείες φτάνει στο αποκορύφωμά της. Αυτές οι φάσεις θεωρούνται ιδανικές για την εισαγωγή προϊόντων πλούσιων σε θρεπτικά συστατικά στη ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας σας. Σκεφτείτε να συμπεριλάβετε ορούς και θεραπείες εμπλουτισμένες με βιταμίνες, αντιοξειδωτικά και βοτανικά εκχυλίσματα που αναζωογονούν και θρέφουν το δέρμα σας.

Επιπλέον, αυτές οι φάσεις είναι μια καλή στιγμή για την αντιμετώπιση συγκεκριμένων προβλημάτων περιποίησης της επιδερμίδας. Είτε πρόκειται για την αντιμετώπιση της υπερμελάγχρωσης, των λεπτών γραμμών ή της ακμής, οι προσαρμοσμένες θεραπείες κατά τη διάρκεια αυτών των φάσεων μπορεί να είναι εξαιρετικά αποτελεσματικές. Θα συνιστούσαμε να δημιουργήσετε μια συνεπή ρουτίνα περιποίησης που να είναι πλήρης με απαλό καθαρισμό, θρεπτικούς ορούς, ενυδατικές κρέμες και αντηλιακό κατά τη διάρκεια της ημέρας, που μπορεί να σας βοηθήσει να αποφέρετε μακροχρόνια οφέλη για το δέρμα σας.

Αύξων αμφίκυρτος

Η φάση της διογκώσεως, που εμφανίζεται λίγο πριν από την πανσέληνο, αντιπροσωπεύει μια στιγμή αποκάλυψης και απελευθέρωσης, παρόμοια με την απόρριψη της αρνητικότητας στη ζωή μας. Κατά τη διάρκεια αυτής της φάσης, το δέρμα σας γίνεται πιο ευαίσθητο και ανταποκρίνεται στις θεραπείες περιποίησης της επιδερμίδας. Είναι μια ιδανική στιγμή για αποτοξίνωση, όπου μπορείτε να απελευθερώσετε την ένταση.

Η απαλή απολέπιση, οι μάσκες αποτοξίνωσης και το μασάζ προσώπου μπορούν να βοηθήσουν στην επίτευξη μιας πιο καθαρής και λαμπερής επιδερμίδας. Επιπλέον, αυτή η φάση ενισχύει την ικανότητα απορρόφησης του δέρματός σας, καθιστώντας το τέλειο για τη χρήση θρεπτικών και ενυδατικών προϊόντων όπως ορούς και ενυδατικές κρέμες.

Πανσέληνος και φθίνων αμφίκυρτος

Η πανσέληνος, η κορύφωση του σεληνιακού κύκλου, σηματοδοτεί μια στιγμή αυξημένης ενέργειας και διαύγειας. Κατά τη διάρκεια αυτής της φάσης, θα συνιστούσαμε να επιδοθείτε σε ένα χαλαρωτικό φεγγαρόλουτρο εμποτισμένο με αρωματικά λουλούδια, αλάτι Epsom και θεραπευτικούς κρυστάλλους για να αναζωογονήσετε το σώμα, το μυαλό και την αύρα σας, ακολουθούμενη από ενυδάτωση του δέρματός σας, επιτρέποντάς του να ανακάμψει και να αναγεννηθεί.

Από την άλλη μεριά, όταν ο σεληνιακός κύκλος μεταβαίνει στη φάση της φθίνουσας ασβέστης, αρχίζει μια περίοδος θεραπείας και αυτοστοχασμού. Η χρήση ενός κυλίνδρου προσώπου ή μιας πέτρας gua sha, μπορεί να βοηθήσει στην απελευθέρωση του εγκλωβισμένου στρες, στη μείωση της φλεγμονής και στην ελαχιστοποίηση των λεπτών γραμμών, των μαύρων κύκλων κάτω από τα μάτια και των εξανθημάτων, ενώ προάγει τη συνολική φωτεινότητα του δέρματος.

Τελευταίο τέταρτο και φθίνων μηνίσκος

Κατά τη φάση του τρίτου τετάρτου της σελήνης, συνιστάται να είστε απαλοί με το δέρμα σας. Αποφύγετε να δοκιμάσετε νέα προϊόντα περιποίησης ή θεραπείες αυτή την ημέρα, καθώς η υπερδιέγερση του δέρματός σας μπορεί ενδεχομένως να το κατακλύσει. Αντίθετα, χρησιμοποιήστε αυτόν τον χρόνο για να αξιολογήσετε τι έχει λειτουργήσει και τι όχι στη ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας σας.

Η φθίνουσα φάση της ημισελήνου είναι το τελευταίο στάδιο του σεληνιακού κύκλου, προσφέροντας μια τελευταία ευκαιρία να αναζωογονήσετε το δέρμα σας πριν ξεκινήσει η επόμενη σεληνιακή ακολουθία. Αυτή η φάση έχει να κάνει με την ενυδάτωση και την αναζωογόνηση. Θα συνιστούσαμε να χρησιμοποιείτε μάσκες από φύλλο ή πηλό ή ενυδατικά σέρουμ προσώπου για να εμφυσήσετε το δέρμα σας με υγρασία και θρέψη, διασφαλίζοντας ότι εισέρχεται στον επόμενο σεληνιακό κύκλο, νιώθοντας αναζωογονημένο και αναζωογονημένο.

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Δημιουργήστε τη δική σας μάσκα με καρύδα

Πώς το κραγιόν αλλάζει την εμφάνισή σας;

Γιατί πολλές γυναίκες προτιμούν τα κοντά μαλλιά;

Δημιουργήστε τις δικές σας μάσκες φρούτων

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Ποια τα οφέλη από την χρήση vegan προϊόντων μαλλιών;

Vegan προϊόντα μαλλιών: Τα Vegan προϊόντα μαλλιών παρασκευάζονται με φυσικά συστατικά που είναι φυτικής προέλευσης και απαλλαγμένα από επιβλαβείς χημικές ουσίες. Αυτό σημαίνει ότι είναι πιο ήπια για τα μαλλιά και το τριχωτό της κεφαλής σας, μειώνοντας τον κίνδυνο ερεθισμού ή βλάβης

Το μαγικό συστατικό για την υγεία των μαλλιών

Χαμομήλι: Το χαμομήλι, γνωστό για τις καταπραϋντικές του ιδιότητες στο τσάι, προσφέρει επίσης οφέλη για τη φυσική περιποίηση των μαλλιών, ιδιαίτερα στη σφαίρα του ξανοίγματος των μαλλιών.

Ο θησαυρός της φύσης για λαμπερή και ενυδατωμένη επιδερμίδα

Σπόροι κάνναβης: Οι σπόροι κάνναβης κερδίζουν δημοτικότητα όχι μόνο ως θρεπτική τροφή αλλά και για τα πιθανά οφέλη τους στην υγεία του δέρματος. Ακολουθεί μια ματιά στο πώς οι σπόροι κάνναβης μπορούν να συμβάλουν σε υγιές δέρμα:

Αλόη Βέρα: Φυσική θεραπεία για υγιές δέρμα με αλόη

Αλόη Βέρα: Η αλόη βέρα, είδος φυτού με σάρκινα φύλλα που γεμίζουν με ζελέ, έχει αποτελέσει αντικείμενο εκτίμησης εδώ και αιώνες για τα ευεργετικά της αποτελέσματα στην υγεία του δέρματος.

Πρήξιμο στο Πρόσωπο: Αιτίες και Παράγοντες που Επηρεάζουν

Πρήξιμο στο Πρόσωπο: Το πρήξιμο του προσώπου, που συχνά χαρακτηρίζεται από πρήξιμο ή μεγέθυνση του προσώπου, μπορεί να προκληθεί από διάφορους παράγοντες, που κυμαίνονται από προσωρινά προβλήματα έως πιο σοβαρές παθήσεις υγείας.

Beauty sleep: Η δύναμη του ύπνου για λαμπερή υγεία

Beauty sleep: Ο ύπνος παίζει καθοριστικό ρόλο στη διατήρηση της ομορφιάς και της συνολικής ευεξίας. Κατά τη διάρκεια του ύπνου, το σώμα υφίσταται βασικές διεργασίες που συμβάλλουν στην υγεία του δέρματος, στην πνευματική διαύγεια και στη σωματική αναζωογόνηση.

Close Icon