Ομορφιά

Αθλητισμός Δέρμα: Η άσκηση οφελεί τη υγεία του δέρματος [vid]

Αθλητισμός Δέρμα: Η άσκηση οφελεί τη υγεία του δέρματος [vid]

Αθλητισμός Δέρμα: Τα σωματικά και ψυχικά οφέλη της άσκησης στην υγεία είναι γνωστά. Η άσκηση μπορεί να μας κρατήσει σε καλή φόρμα, νοητικά και σωματικά, ενώ την ίδια στιγμή μπορεί να ενισχύσει και την υγεία του δέρματός μας.

Συνήθως, τα άτομα με ευαίσθητο ή επιρρεπές στην ακμή δέρμα και όσοι έχουν ψωρίαση ανησυχούν ότι η άσκηση μπορεί να επιδεινώσει τις δερματικές προκλήσεις. Ωστόσο, σύμφωνα με ερευνητικά δεδομένα, στα οφέλη της τακτικής σωματικής δραστηριότητας περιλαμβάνεται και η ενίσχυση της δερματικής υγείας. Σημειώνεται ότι, εάν αντιμετωπίζετε οποιοδήποτε πρόβλημα δερματικής φύσης, αφενός είναι σημαντικό να επισκεφτείτε έναν δερματολόγο και αφετέρου ίσως χρειαστεί να προσαρμόσετε ελαφρώς τη ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας σας, εάν επιλέξετε να ασκηθείτε.

Τα οφέλη της άσκησης στην υγεία του δέρματος

  • Βελτιωμένη ροή αίματος για θρέψη των κυττάρων

Όταν ασκούμαστε, η λειτουργία των καρδιακών μυών ενισχύεται. Με την σειρά της η καλύτερη κυκλοφορία του αίματος επιτρέπει στο οξυγόνο να κυκλοφορεί ελεύθερα στο σώμα μας. Αυτό σημαίνει ότι όλα τα κύτταρα του σώματός μας, συμπεριλαμβανομένων των κυττάρων του δέρματος, τρέφονται από τη βελτιωμένη ροή του αίματος, πράγμα που επιτρέπει την αποτελεσματικότερη αποκατάσταση των κυττάρων.

  • Η βελτιωμένη ροή αίματος αφαιρεί τις τοξίνες από το δέρμα

Εκτός από την αποτελεσματικότερη παροχή ζωτικών θρεπτικών ουσιών στα κύτταρα του σώματος, η βελτιωμένη ροή αίματος σημαίνει επίσης ότι οι τοξίνες απομακρύνονται πιο αποτελεσματικά από το σώμα. Καθώς, η ροή του αίματος και του οξυγόνου στο σώμα αυξάνονται, τα κύτταρα σας παίρνουν πιο γρήγορα τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζονται και επηρεάζονται λιγότερο από τις επιβλαβείς συνέπειες των τοξινών. Σημειώνεται ότι οι τοξίνες είναι οτιδήποτε βρίσκεται στον οργανισμό μας σε περιεκτικότητα μεγαλύτερη από αυτήν που έχουμε ανάγκη. Με άλλα λόγια, ακόμα και θρεπτικές ουσίες, όπως οι βιταμίνες, μπορεί να μετατραπούν σε τοξίνες αν τις λάβουμε σε υπερβολικά μεγάλες ποσότητες ή για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα.

  • Η μείωση του στρες βελτιώνει τα συμπτώματα των χρόνιων δερματικών παθήσεων

Είναι γνωστό ότι το άγχος προκαλεί αποκρίσεις στο σώμα που μπορούν να εξελιχθούν στα γνωστά μας ψυχοσωματικά συμπτώματα ή αλλεργικές δερματικές αντιδράσεις. Η άσκηση μειώνει τις ορμονικές και ανοσολογικές αντιδράσεις του σώματος στο άγχος, ελαχιστοποιώντας μακροπρόθεσμα τα συμπτώματα του άγχους στο σώμα, συμπεριλαμβανομένου του δέρματος.

Ακολουθεί βίντεο με τα οφέλη της άσκησης στη δερματική υγεία:

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Φέρτε τη μαγεία του ωκεανού στο σπίτι σας

Κολπική ξηρότητα : Αίτια που την προκαλούν

Διαβήτης : Συμβουλές για υγιεινές κρεατοφαγικές επιλογές

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Το θαλασσινό νερό είναι σύμμαχος δερματικής υγείας

Θαλασσινό νερό: Μαγνήσιο, ασβέστιο και κάλιο είναι όλα φιλικά προς το δέρμα μέταλλα που βρίσκονται σε ψηλές περιεκτικότητες στο θαλασσινό αλάτι. Αυτά τα μέταλλα προσδίδουν στο αλμυρό νερό της θάλασσας τα πολλαπλά του οφέλη. Είναι γνωστό ότι βοηθούν στην καταπολέμηση των βακτηρίων που προκαλούν ακμή, αλλά και τις λοιμώξεις του δέρματος, ενώ λέγεται ότι επιταχύνουν τη διαδικασία επούλωσης της επιδερμίδας.

DIY τρόποι να χρησιμοποιήσετε θαλασσινό αλάτι για λαμπερό δέρμα

Θαλασσινό αλάτι: Τα φυσικά άλατα είναι γεμάτα με μέταλλα όπως κάλιο, μαγνήσιο και ασβέστιο που μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση της φλεγμονής, να φωτίσουν, ακόμη και να ενισχύσουν το δέρμα. Το θαλασσινό αλάτι είναι επίσης ένα καλό απολεπιστικό και έχει αντιμικροβιακές ιδιότητες. Ακολουθούν τρόποι για να χρησιμοποιήσετε το θαλασσινό αλάτι στη ρουτίνα ομορφιάς σας.

Λεύκανση δοντιών : Λάμψη και αστραφτερότητα με διάρκεια

Λεύκανση δοντιών : Όλο και περισσότεροι άνθρωποι πληρώνουν για πιο φωτεινά και λευκά δόντια. Λειτουργεί όμως η λεύκανση δοντιών και είναι ασφαλές; Ακολουθούν οι απαντήσεις σε συνήθεις ερωτήσεις σχετικά με τη θεραπεία.

Tips φυσικής περιποίησης με αλάτι από τη θάλασσα

Θαλασσινό αλάτι: Το θαλασσινό αλάτι δρα ως ένα εξαιρετικό απολεπιστικό που ανοίγει τους πόρους, παρέχοντας έναν βαθύτερο καθαρισμό. Επιπλέον αυξάνει την κυκλοφορία του αίματος και επιτρέπει στο δέρμα σας να απορροφά καλύτερα τις ενυδατικές και άλλες θεραπείες.