Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Fitness

Καρδιακός ρυθμός: Μελέτες έχουν δείξει ότι η σωματική δραστηριότητα βελτιώνει την καρδιαγγειακή υγεία

Καρδιακός ρυθμός: Μελέτες έχουν δείξει ότι η σωματική δραστηριότητα βελτιώνει την καρδιαγγειακή υγεία

Ερευνητές του Ηνωμένου Βασιλείου με επικεφαλής το Πανεπιστήμιο Canterbury Christ Church στο Canterbury ξεκίνησαν να επανεξετάσουν τις υπάρχουσες μελέτες σχετικά με το θέμα και να διερευνήσουν τον αντίκτυπο του είδος του αθλητισμού στον κίνδυνο κολπικής μαρμαρυγής για να καταλήξουν σε μια πιο αποφασιστική εικόνα.

Καρδιακός ρυθμός: Προηγούμενες μελέτες έχουν δείξει ότι η σωματική δραστηριότητα μπορεί να βελτιώσει την καρδιαγγειακή υγεία και σχετίζεται με μειωμένη ασθένεια και θάνατο, αλλά έχουν δείξει ότι υπάρχει ένα κατώφλι πέρα ​​από το οποίο η έκθεση σε αυξανόμενα επίπεδα άσκησης συνδέεται με καρδιακά προβλήματα, συμπεριλαμβανομένης της κολπικής μαρμαρυγής -μια κατάσταση που μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο εγκεφαλικού επεισοδίου, καρδιακής ανεπάρκειας και άλλων προβλημάτων που σχετίζονται με την καρδιά.

Ερευνητές του Ηνωμένου Βασιλείου με επικεφαλής το Πανεπιστήμιο Canterbury Christ Church στο Canterbury ξεκίνησαν να επανεξετάσουν τις υπάρχουσες μελέτες σχετικά με το θέμα και να διερευνήσουν τον αντίκτυπο του είδος του αθλητισμού στον κίνδυνο κολπικής μαρμαρυγής για να καταλήξουν σε μια πιο αποφασιστική εικόνα. Ανέλυσαν 13 κατάλληλες μελέτες που δημοσιεύθηκαν μεταξύ 1990 και Δεκεμβρίου 2020, οι οποίες είχαν εξετάσει αθλητές που συμμετείχαν σε αθλήματα, όπως ποδηλασία, τρέξιμο, κολύμπι, σκανδιναβικό σκι, αγωνιστικό προσανατολισμό, κωπηλασία, ποδόσφαιρο, ράγκμπι και νέτμπολ. Οι 13 μελέτες περιλάμβαναν δεδομένα για 70.478 συμμετέχοντες, 63.662 στην ομάδα ελέγχου και 6.816 αθλητές. Οι συγγραφείς διαπίστωσαν ότι ο κίνδυνος κολπικής μαρμαρυγής ήταν 2,46 φορές υψηλότερος μεταξύ των αθλητών σε σχέση με τους μη αθλητές.

Όταν οι συγγραφείς χώρισαν τις μελέτες σε εκείνες που αφορούσαν συμμετέχοντες με και χωρίς παράγοντες κινδύνου καρδιαγγειακής νόσου (όπως ο διαβήτης τύπου 2 και η υψηλή αρτηριακή πίεση), διαπίστωσαν ότι δεν υπήρχε σημαντική διαφορά στον σχετικό κίνδυνο κολπικής μαρμαρυγής σε αθλητές και μη αθλητές με αυτούς τους παράγοντες κινδύνου. Ωστόσο, σε αθλητές και μη αθλητές χωρίς παράγοντες κινδύνου καρδιαγγειακής νόσου οι αθλητές είχαν υψηλότερο σχετικό κίνδυνο (3,7 φορές υψηλότερο) για κολπική μαρμαρυγή από τους μη αθλητές.

Οι νεότεροι αθλητές (ηλικίας κάτω των 55) είχαν κίνδυνο 3,6 φορές κολπικής μαρμαρυγής από τους ηλικιωμένους αθλητές (ηλικίας 55 ετών και άνω) που είχαν 76% περισσότερες πιθανότητες να πάσχουν ήδη από την πάθηση σε σχέση από τους μη αθλητές. Η ανάλυση έδειξε επίσης ότι οι αθλητές που συμμετέχουν σε μικτά αθλήματα και όχι σε αθλήματα αντοχής είχαν μεγαλύτερο κίνδυνο κολπικής μαρμαρυγής. Υπήρχαν περιορισμένα δεδομένα για τις γυναίκες αθλήτριες, καθιστώντας δύσκολη την εξέταση του σχετικού κινδύνου κολπικής μαρμαρυγής ανά φύλο.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Αθλητισμός: Tο καλύτερο αγχολυτικό για μια απαιτητική καθημερινότητα

Η άσκηση μπορεί να αντιστρέψει την εγκεφαλική γήρανση

Ατομικά VS Ομαδικά Αθλήματα για τα Παιδιά

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Ποια είναι τα οφέλη των squats

Αθλητισμός: «Τα squats είναι ωφέλιμα για όλους», λέει. «Από τους ελίτ αθλητές μέχρι τους ηλικιωμένους, τις γυναίκες κατά την περίοδο μετά τον τοκετό», λέει ο Chris Gagliardi, πιστοποιημένος personal trainer του Αμερικανικού Συμβουλίου για την Άσκηση. Παρακάτω κάνουμε μια βουτιά στην επιστήμη πίσω από τα οφέλη τους.

Μυστικά για να βελτιώσετε εύκολα τη φυσική σας κατάσταση - Τρέξιμο με διαλείμματα

Αν αποφασίσατε να ξεκινήσετε τρέξιμο για να βελτιώσετε τη φυσική σας κατάσταση, θα πρέπει να γνωρίζετε ότι θα δείτε άμεσα αποτελέσματα, αρκεί να ακολουθήσετε τις πολύτιμες συμβουλές που δίνουν οι ειδικοί και θα σας βοηθήσουν να τα καταφέρετε

Ο ιδανικός τρόπος προθέρμανσης για να μην τραυματίζονται οι μυς

Η προθέρμανση (warm up) είναι μια ευρέως αποδεκτή πρακτική η οποία προηγείται οποιασδήποτε μορφής άσκησης - γυμναστικής και θεωρείται απαραίτητη για την επίτευξη βέλτιστης απόδοσης και μείωσης του κίνδυνου τραυματισμού.

Ποιά τα οφέλη στην υγεια της γρήγορης δίαιτας του μοναχού

Οι γιατροί συμβουλεύουν τους ανθρώπους να στοχεύουν σε ένα μέτριο βάρος, επειδή η παχυσαρκία αποτελεί παράγοντα κινδύνου για μεταβολικές ασθένειες, όπως ο διαβήτης και οι καρδιαγγειακές παθήσεις, οι οποίες είναι καταστάσεις της καρδιάς και των αιμοφόρων αγγείων

Πώς η γυμναστική θα αποδώσει περισσότερους καρπούς

Αν είστε από εκείνους που ξεκινούν γυμναστήριο και σε λιγότερο από ένα μήνα έχουν εγκαταλείψει την προσπάθεια επειδή βλέπουν ότι δε μπορούν να πετύχουν τους στόχους της προπόνησης, μην απογοητεύεστε - Υπάρχει τρόπος να τα καταφέρετε και, μάλιστα, εξαρτάται απόλυτα από εσάς!

Close Icon