ΝΕΑ ΥΓΕΙΑΣ

Αθλητισμός: Πώς η καρδιά μας ωφελείται από την τακτική άσκηση [vid]

Αθλητισμός: Πώς η καρδιά μας ωφελείται από την τακτική άσκηση [vid]

Αθλητισμός: Η τακτική σωματική δραστηριότητα επιτρέπει στην καρδιά να επιτυγχάνει βελτιωμένη ροή αίματος στα μικρά αγγεία γύρω από αυτήν, όπου μπορεί να δημιουργηθεί απόφραξη λιπαρών αποθέσεων με την πάροδο του χρόνου. Η καλύτερη κυκλοφορία σε αυτές τις περιοχές μπορεί να αποτρέψει καρδιακές προσβολές. Τα στοιχεία δείχνουν ακόμη ότι η άσκηση μπορεί να βοηθήσει το σώμα να δημιουργήσει περισσότερες συνδέσεις μεταξύ αυτών των μικρών αιμοφόρων αγγείων, πράγμα που σημαίνει ότι το αίμα έχει στη διάθεσή του περισσότερους τρόπους να ταξιδέψει εκεί που πρέπει.

Σύμφωνα με τις επίσημες συστάσεις, οι περισσότεροι ενήλικες προτείνεται να ασκούνται 150 λεπτά την εβδομάδα σε μέτριους ρυθμούς ή εάν κάνουν έντονες προπονήσεις, τα 75 λεπτά είναι ικανοποιητικά. Αυτά, πλην των δύο εβδομαδιαίων προπονήσεων δύναμης. Όλα αυτά για να ενισχύσετε το σώμα και τις ζωτικές του λειτουργίες και να μειώσετε τους κινδύνους πάθησης.

Αλλά ας δούμε ποιος είναι ο αντίκτυπος της τακτικής άσκησης στην καρδιά συγκεκριμένα; Και πώς αυτό μεταφράζεται στη συνολική μας υγεία;

Γνωρίζουμε ότι η τακτική άσκηση ενισχύει τους μύες, αλλά βοηθά επίσης την καρδιά να αντλεί καλύτερα αίμα και να μεταφέρει οξυγόνο σε όλο το σώμα. Ειδικότερα, η άσκηση βοηθά:

  • Χαμηλή πίεση αίματος

Μια υγιής καρδιά εκτοξεύει περισσότερο αίμα με κάθε ρυθμό. Αυτό μειώνει την πίεση στην καρδιά και τις γύρω αρτηρίες, μειώνοντας ενδεχομένως και την αρτηριακή πίεση. Εάν έχετε υψηλή αρτηριακή πίεση, η καρδιαγγειακή άσκηση μπορεί να σας βοηθήσει να την έχετε υπό έλεγχο. Εάν δεν έχετε υψηλή αρτηριακή πίεση, η άσκηση μπορεί να αποτρέψει την αύξηση της με το πέρας της ηλικίας, δρώντας προληπτικά.

  • Βελτιώστε τη ροή του αίματος

Η τακτική σωματική δραστηριότητα επιτρέπει στην καρδιά να επιτυγχάνει βελτιωμένη ροή αίματος στα μικρά αγγεία γύρω από αυτήν, όπου μπορεί να δημιουργηθεί απόφραξη λιπαρών αποθέσεων με την πάροδο του χρόνου. Η καλύτερη κυκλοφορία σε αυτές τις περιοχές μπορεί να αποτρέψει καρδιακές προσβολές. Τα στοιχεία δείχνουν ακόμη ότι η άσκηση μπορεί να βοηθήσει το σώμα να δημιουργήσει περισσότερες συνδέσεις μεταξύ αυτών των μικρών αιμοφόρων αγγείων, πράγμα που σημαίνει ότι το αίμα έχει στη διάθεσή του περισσότερους τρόπους να ταξιδέψει εκεί που πρέπει.

  • Βελτιώστε την αποτελεσματικότητα της προπόνησης

Καθώς ξεκινάτε μια νέα ρουτίνα προπόνησης που περιλαμβάνει καρδιακή δραστηριότητα, μπορεί να χρειαστεί λίγος χρόνος για να προσαρμοστεί το σώμα σας στον ταχύτερο ρυθμό. Όμως όσο περισσότερο ασκείστε, τόσο πιο γρήγορα το σώμα σας τραβάει το απαιτούμενο οξυγόνο από το αίμα σας κατά τη διάρκεια της προπόνησης. Εξαιτίας αυτού, οι άνθρωποι που ασκούνται τακτικά έχουν καρδιές που αποδίδουν καλύτερα κάτω από το άγχος. Η τακτική καρδιαγγειακή άσκηση επιτρέπει επίσης στο σώμα σας να αναρρώσει πιο γρήγορα μετά την προπόνηση.

  • Χαμηλότερη χοληστερόλη

Πολλές μελέτες δείχνουν ότι η άσκηση συνδέεται με βελτιώσεις στα επίπεδα της χοληστερόλης, καθώς αυξάνει την ποσότητα της χοληστερόλης HDL και μειώνει τα επίπεδα στην “κακής” χοληστερόλης LDL έως και 10%.

Ακολουθεί σχετικό βίντεο:

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Ορός Προσώπου : Τα οφέλη του στην επιδερμίδα

Τυρί : Αυτοί είναι οι πιο υγιείς τύποι

Χαμηλή λίμπιντος Άνδρες : Αίτια που συμβαίνει

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Οι γυναίκες αντιμετωπίζουν μεγαλύτερη δυσκολία στη διακοπή του καπνίσματος

Διακοπή καπνίσματος γυναίκες: Νέα μελέτη αποδεικνύει πως οι γυναίκες ναι μεν καπνίζουν λιγότερο, αλλά παράλληλα δυσκολεύονται αρκετά να διακόψουν το κάπνισμα σε σχέση με τους άνδρες.

Ώρα για ύπνο: Tips ύπνου για όλη την οικογένεια

Ύπνος εφηβεία: Γιατί είναι ιδιαίτερα δύσκολο να τιθασεύσει κανείς έναν έφηβο ως προς το πρόγραμμα ύπνου του; Δείτε πώς μπορούν ορισμένα tips να κάνουν τη διαφορά για όνειρα γλυκά!

Πρωινό χωρίς πολλούς υδατάνθρακες: Γίνεται; (Keto friendly edition)

Keto πρωινό συνταγές: Ιδέες για εύκολα και γρήγορα πρωινά, τα οποία μπορείτε να ετοιμάσετε μέσα σε ελάχιστα λεπτά χωρίς να σας γεμίσουν με κενές θερμίδες και υπερβολικούς υδατάνθρακες. Ενέργεια και γεύση για το πρωινό σας ξύπνημα!