Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Fitness

Αθλητισμός: Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για τους τραυματισμούς

Αθλητισμός: Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για τους τραυματισμούς

Αθλητισμός: Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για τους τραυματισμούς. Αθλητικοί τραυματισμοί συμβαίνουν κατά τη διάρκεια άσκησης ή κατά τη συμμετοχή σε άθλημα. Τα παιδιά διατρέχουν ιδιαίτερο κίνδυνο για αυτά τα είδη τραυματισμών επίσης.

Διατρέχετε κίνδυνο τραυματισμών στον αθλητισμό εάν:

 • Δεν αθλείστε τακτικά
 • Δεν έχετε κάνει σωστή προθέρμανση
 • παίζεται /συμμετέχετε σε παιχνίδια με σωματική επαφή

Είδη τραυματισμών στον αθλητισμό. Οι διαφορετικοί τραυματισμοί στον αθλητισμό προκαλούν διαφορετικά συμπτώματα και επιπλοκές. Τα πιο συνηθισμένα είδη τραυματισμών από αθλήματα περιλαμβάνουν:

 • Διάστρεμμα. Η υπερπίεση ή η ρήξη των δεσμών οδηγεί σε διάχυση. Οι σύνδεσμοι είναι κομμάτια ιστού που συνδέουν δύο οστά το ένα με το άλλο σε μια άρθρωση.
 • Θλάση. Η υπερβολική πίεση ή η ρήξη των μυών ή των τένοντων οδηγεί σε θλάση. Οι τένοντες είναι παχιά, ινώδη σώματα ιστών που συνδέουν τα οστά με τους μύες. Τα στελέχη συνήθως εκλαμβάνονται ως διαστρώσεις.
 • Οίδημα. Φυσική αντίδραση σε τραυματισμό. Οι διογκωμένοι µύες µπορεί επίσης να είναι επώδυνοι και αδύναμοι.

 • Ρήξη αχίλλειου τένοντα. Ο αχίλλειος τένονας είναι ένας λεπτός, ισχυρός τένοντας στο πίσω μέρος του αστραγάλου σας. Κατά τη διάρκεια των αθλημάτων, αυτός ο τένοντας μπορεί να υποστεί ρήξη ή βλάβη. Όταν συμβεί αυτό, µπορεί να εμφανίσετε ξαφνικό, σοβαρό πόνο και δυσκολία στο βάδισμα.
 • Κατάγματα. Τα κατάγματα των οστών είναι επίσης γνωστά ως σπασμένα οστά.
 • Εξάρθρημα. Οι αθλητικοί τραυματισμοί περιλαμβάνουν το σπάσιμο ένα κόκκαλο στο σώμα σας. Όταν συμβεί αυτό, ένα οστό εξαναγκάζεται να βγει από την υποδοχή του. Αυτό μπορεί να είναι επώδυνο και να οδηγήσει σε οίδημα και αδυναμία.
 • Κάκωση στο στροφικό τενόντιο πέταλο ώμου. Τέσσερα κομμάτια μυός συνεργάζονται για να σχηματίσουν το στροφικό τενόντιο πέταλο ώμου, το οποίο κρατά τον ώμο σου σε όλες τις κατευθύνσεις. Ένα σχίσιμο σε οποιονδήποτε από αυτούς τους μύες μπορεί να αποδυναμώσει την περιστρεφόμενη κίνηση.

Θεραπεία τραυματισμών από αθλήματα, σύμφωνα με την R.I.C.E  (Protection, Rest, Ice, Compression και Elevation) πρωτόκολλο:

 • Ξεκούραση
 • παγοθεραπεία
 • συμπίεση
 • ανύψωση
Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Οι ψυχολογικές δεξιότητες που απαιτούνται στο τένις

Ψυχολογική ευημερία και άθληση

Παιδί και αθλητισμός: πως θα επιλέξετε το κατάλληλο σπορ;

Ψυχολογία και αθλητισμός: όσα πρέπει να ξέρουμε

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Ποια είναι τα οφέλη των squats

Αθλητισμός: «Τα squats είναι ωφέλιμα για όλους», λέει. «Από τους ελίτ αθλητές μέχρι τους ηλικιωμένους, τις γυναίκες κατά την περίοδο μετά τον τοκετό», λέει ο Chris Gagliardi, πιστοποιημένος personal trainer του Αμερικανικού Συμβουλίου για την Άσκηση. Παρακάτω κάνουμε μια βουτιά στην επιστήμη πίσω από τα οφέλη τους.

Μυστικά για να βελτιώσετε εύκολα τη φυσική σας κατάσταση - Τρέξιμο με διαλείμματα

Αν αποφασίσατε να ξεκινήσετε τρέξιμο για να βελτιώσετε τη φυσική σας κατάσταση, θα πρέπει να γνωρίζετε ότι θα δείτε άμεσα αποτελέσματα, αρκεί να ακολουθήσετε τις πολύτιμες συμβουλές που δίνουν οι ειδικοί και θα σας βοηθήσουν να τα καταφέρετε

Ο ιδανικός τρόπος προθέρμανσης για να μην τραυματίζονται οι μυς

Η προθέρμανση (warm up) είναι μια ευρέως αποδεκτή πρακτική η οποία προηγείται οποιασδήποτε μορφής άσκησης - γυμναστικής και θεωρείται απαραίτητη για την επίτευξη βέλτιστης απόδοσης και μείωσης του κίνδυνου τραυματισμού.

Ποιά τα οφέλη στην υγεια της γρήγορης δίαιτας του μοναχού

Οι γιατροί συμβουλεύουν τους ανθρώπους να στοχεύουν σε ένα μέτριο βάρος, επειδή η παχυσαρκία αποτελεί παράγοντα κινδύνου για μεταβολικές ασθένειες, όπως ο διαβήτης και οι καρδιαγγειακές παθήσεις, οι οποίες είναι καταστάσεις της καρδιάς και των αιμοφόρων αγγείων

Πώς η γυμναστική θα αποδώσει περισσότερους καρπούς

Αν είστε από εκείνους που ξεκινούν γυμναστήριο και σε λιγότερο από ένα μήνα έχουν εγκαταλείψει την προσπάθεια επειδή βλέπουν ότι δε μπορούν να πετύχουν τους στόχους της προπόνησης, μην απογοητεύεστε - Υπάρχει τρόπος να τα καταφέρετε και, μάλιστα, εξαρτάται απόλυτα από εσάς!

Close Icon