Fitness

Αθλητισμός: Μια μπάλα γυμναστικής μπορεί να ανεβάσει τις προπονήσεις σε νέο επίπεδο [vid]

Αθλητισμός: Μια μπάλα γυμναστικής μπορεί να ανεβάσει τις προπονήσεις σε νέο επίπεδο [vid]

Αθλητισμός: Οι μπάλες γυμναστικής είναι συνήθως μεγάλες μπάλες βινυλίου που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να δυναμώσετε και να τεντώσετε το σώμα σας, βελτιώνοντας τη σταθερότητα και την ισορροπία του πυρήνα.

Θυμάστε πόσο διασκεδαστικό ήταν να παίζετε με μια μπάλα όταν ήσασταν παιδί; Μια απλή μπάλα ήταν μια ατελείωτη πηγή έμπνευσης και δραστηριότητας. Και εξακολουθεί να είναι. Η χρήση μιας μπάλας γυμναστικής μπορεί να είναι ένας τρόπος για να προσθέσετε ποικιλία και διασκέδαση στην προπόνησή σας.

Οι μπάλες γυμναστικής είναι συνήθως μεγάλες μπάλες βινυλίου που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να δυναμώσετε και να τεντώσετε το σώμα σας, βελτιώνοντας τη σταθερότητα και την ισορροπία του πυρήνα.

«Ονόμασα την μπάλα άσκησης ως ένα βασικό εξοπλισμό για τη φυσική κατάσταση», λέει ο Τζόναθαν Ρος, personal trainer. Σύμφωνα με τον Ρος ο καθένας πρέπει να έχει μια. Είναι απίστευτα ευέλικτη, δεν καταλαμβάνει πολύ χώρο και είναι μια πολύ χαμηλή επένδυση, επισημαίνει.

«Ποτέ δεν βαριέμαι την μπάλα γυμναστικής», λέει ο Ross. Με εμποδίζει να χρειάζεται να επαναλαμβάνω την ίδια προπόνηση ξανά και ξανά. Δεν υπάρχει γραμμή τερματισμού όταν χρησιμοποιείτε την μπάλα, λέει. Υπάρχει πάντα ένα άλλο επίπεδο πρόκλησης, πάντα ένας τρόπος για να κάνετε μια άσκηση πιο δύσκολη.

Η προπόνηση με μια μπάλα γυμναστικής ανεβάζει την παραδοσιακή προπόνηση δύναμης σε νέο επίπεδο, λέει ο Neal Pire, MA, FACSM, διευθυντής του Parisi Speed ​​School, στο Fair Lawn, N.J., ένα εκπαιδευτικό σχολείο βασισμένο στις επιδόσεις για αθλητές 6 ετών και άνω.

“Μπορεί να προσφέρει ένα εξαιρετικό εργαλείο εκπαίδευσης της ισορροπίας”, λέει ο Pire.

Η προπόνηση γίνεται μια άσκηση ολόκληρου του σώματος, προκαλώντας τη δύναμή σας και περισσότερους μυς του σώματός σας ταυτόχρονα.

Κατά την εκτέλεση ασκήσεων με μπάλα, διεγείρετε επίσης τους μυς του πυρήνα – τους βαθύς πυελικούς, κοιλιακούς και χαμηλούς μύες – που είναι απαραίτητοι για την καλή στάση του σώματος, την ισορροπία και τον έλεγχο της κίνησης, λέει ο Pire.

Ένα ακόμη πλεονέκτημα, είναι ότι η μπάλα γυμναστικής διεγείρει τους μικρότερους μύες σταθερότητας, λέει ο Ross, επιπλέον των μυών που χρησιμοποιούνται στην άσκηση.

Ακολουθεί σχετικό βίντεο:

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Τα οφέλη της γιόγκα σε σώμα και νου

Τι συμβαίνει στον εγκέφαλό μας όταν αθλούμαστε

Τα οφέλη της τακτικής σωματικής δραστηριότητας σε σώμα και ψυχολογία

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Μυστικά για να βελτιώσετε εύκολα τη φυσική σας κατάσταση - Τρέξιμο με διαλείμματα

Αν αποφασίσατε να ξεκινήσετε τρέξιμο για να βελτιώσετε τη φυσική σας κατάσταση, θα πρέπει να γνωρίζετε ότι θα δείτε άμεσα αποτελέσματα, αρκεί να ακολουθήσετε τις πολύτιμες συμβουλές που δίνουν οι ειδικοί και θα σας βοηθήσουν να τα καταφέρετε

Ο ιδανικός τρόπος προθέρμανσης για να μην τραυματίζονται οι μυς

Η προθέρμανση (warm up) είναι μια ευρέως αποδεκτή πρακτική η οποία προηγείται οποιασδήποτε μορφής άσκησης - γυμναστικής και θεωρείται απαραίτητη για την επίτευξη βέλτιστης απόδοσης και μείωσης του κίνδυνου τραυματισμού.

Ποιά τα οφέλη στην υγεια της γρήγορης δίαιτας του μοναχού

Οι γιατροί συμβουλεύουν τους ανθρώπους να στοχεύουν σε ένα μέτριο βάρος, επειδή η παχυσαρκία αποτελεί παράγοντα κινδύνου για μεταβολικές ασθένειες, όπως ο διαβήτης και οι καρδιαγγειακές παθήσεις, οι οποίες είναι καταστάσεις της καρδιάς και των αιμοφόρων αγγείων

Πώς η γυμναστική θα αποδώσει περισσότερους καρπούς

Αν είστε από εκείνους που ξεκινούν γυμναστήριο και σε λιγότερο από ένα μήνα έχουν εγκαταλείψει την προσπάθεια επειδή βλέπουν ότι δε μπορούν να πετύχουν τους στόχους της προπόνησης, μην απογοητεύεστε - Υπάρχει τρόπος να τα καταφέρετε και, μάλιστα, εξαρτάται απόλυτα από εσάς!