Αυτοφροντίδα

Ύπνος: Ποιες είναι οι καλύτερες στάσεις ύπνου;

Ύπνος: Ποιες είναι οι καλύτερες στάσεις ύπνου;

Ύπνος: Υπάρχουν κάποιες θέσεις ύπνου που βοηθάνε να ξεκουράζεστε καλύτερα και να τον απολαμβάνετε δείτε ποιες είναι.

Κατά τη διάρκεια του ύπνου, το σώμα σας εργάζεται για να αποκατασταθεί και να επανορθωθείΗ θέση ύπνου σας μπορεί είτε να βοηθήσει είτε να εμποδίσει αυτή τη διαδικασία, ανάλογα με το πόσο αποτελεσματικά υποστηρίζει τη φυσική καμπυλότητα της σπονδυλικής σας στήλης. Είναι επίσης σύνηθες οι άνθρωποι να ξυπνούν με νέους πόνους το πρωί, μερικές φορές λόγω της θέσης ύπνου.

Ποια είναι η καλύτερη στάση ύπνο

Η καλύτερη στάση ύπνου είναι αυτή που προάγει την υγιή ευθυγράμμιση της σπονδυλικής στήλης από τους γοφούς σας μέχρι το κεφάλι σας. Το πώς φαίνεται για εσάς εξαρτάται από την προσωπική σας κατάσταση υγείας και από το τι βρίσκετε άνετα.

Υπάρχουν ορισμένες στάσεις που θεωρούνται πιο υγιείς από άλλες. Συγκεκριμένα, ο ύπνος στο πλάι ή στην πλάτη θεωρείται πιο ωφέλιμος από τον ύπνο στο στομάχι. Σε οποιαδήποτε από αυτές τις θέσεις ύπνου, είναι ευκολότερο να διατηρείτε τη σπονδυλική σας στήλη στηριγμένη και ισορροπημένη, γεγονός που ανακουφίζει από την πίεση στους ιστούς της σπονδυλικής στήλης και επιτρέπει στους μύες σας να χαλαρώσουν και να ανακάμψουν.

Ωστόσο, εάν ο ύπνος με το στομάχι σας κάνει καλό, μην αισθάνεστε αναγκασμένοι να το αλλάξετε. Μπορείτε να ελαχιστοποιήσετε τον κίνδυνο πόνου και να βελτιώσετε την ευθυγράμμιση της σπονδυλικής στήλης με το σωστό στρώμα και μαξιλάρι.

Ύπνος στο πλάι

Ο ύπνος στο πλάι προσφέρει πολλά οφέλη. Προωθεί την υγιή ευθυγράμμιση της σπονδυλικής στήλης και είναι η θέση ύπνου που είναι λιγότερο πιθανό να προκαλέσει πόνο στην πλάτη, ειδικά όταν στηρίζεται με μαξιλάρια. Ο ύπνος στο πλάι μπορεί επίσης να μειώσει την καούρα και το ροχαλητό, καθιστώντας την καλύτερη θέση ύπνου για άτομα με υπνική άπνοια ή παλινδρόμηση οξέος.

Ο ύπνος στο πλάι μπορεί να είναι ιδιαίτερα ευεργετικός για:

  • Εγκυος γυναικα
  • Άτομα με παλινδρόμηση οξέος
  • Άτομα με πόνο στην πλάτη
  • Άτομα που ροχαλίζουν ή έχουν υπνική άπνοια
  • Μεγαλύτεροι άνθρωποι

Υπάρχουν μειονεκτήματα στον ύπνο στο πλάι;

  • Η πλάγια θέση ύπνου δεν συνιστάται για:
  • Άτομα με πόνο στον ώμο
  • Άνθρωποι που ανησυχούν για τις ρυτίδες

Είναι η μία πλευρά καλύτερη από την άλλη;

Εάν κοιμάστε ήδη στο πλάι και θέλετε να αγοράσετε αυτό το χρυσό αστέρι, προτιμήστε να κοιμάστε στην αριστερή σας πλευρά αντί στη δεξιά πλευρά. Ο ύπνος στα δεξιά μπορεί να αυξήσει την πίεση στα εσωτερικά σας όργανα, γι’ αυτό οι ειδικοί συνιστούν το αριστερό σε έγκυες γυναίκες και άτομα που κοιμούνται με παλινδρόμηση οξέος ή γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Τι να φάτε πριν τον ύπνο για να χάσετε βάρος & να κοιμηθείτε τέλεια

Πρέπει να κοιμάστε στη δεξιά ή στην αριστερή πλευρά;

Πώς σχετίζεται η ώρα που κοιμάστε με προβλήματα συμπεριφοράς και γνωστικής ανάπτυξης;

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

9 λύσεις για τη μείωση των συμπτωμάτων της κατάθλιψης

Κατάθλιψη αυτοφροντίδα: Το 10% των ενηλίκων στις ΗΠΑ υποφέρει από κατάθλιψη κάθε χρόνο, με αποτέλεσμα οικογενειακές διαμάχες, απώλεια της παραγωγικότητας της εργασίας και δυστυχία για το άτομο που επηρεάζεται από την πάθηση και τους γύρω τους.

Παρεμβάσεις αυτοφροντίδας για την υγεία

Υγεία selfcare: Ο ΠΟΥ συνιστά παρεμβάσεις αυτοφροντίδας για κάθε χώρα και οικονομικό περιβάλλον, ως κρίσιμο μονοπάτι για την επίτευξη καθολικής κάλυψης υγείας, την προώθηση της υγείας, τη διατήρηση της ασφάλειας του κόσμου και την εξυπηρέτηση των ευάλωτων.