Αυτοφροντίδα

Ύπνος: Πρέπει να κοιμάστε στη δεξιά ή στην αριστερή πλευρά;

Ύπνος: Πρέπει να κοιμάστε στη δεξιά ή στην αριστερή πλευρά;

Ύπνος; Εάν αναρωτιέστε ποια είναι η σωστή πλευρά που πρέπει να κοιμάστε εδώ υπάρχουν όλες οι απαντήσεις.

Μπορεί να ακούγεται ασήμαντο, αλλά η θέση ύπνου σας μπορεί να επηρεάσει σημαντικά τη συνολική σας ευεξία. Ανάλογα με την ηλικία και τον τύπο του σώματός σας, μια θέση ύπνου μπορεί να λειτουργεί καλύτερα από άλλες. Ο ύπνος στο πλάι είναι σε μεγάλο βαθμό η πιο κοινή στάση του ύπνου– περίπου το 74% του πληθυσμού στηρίζεται στο πλάι! Πρέπει όμως να κοιμάστε στη δεξιά ή την αριστερή πλευρά; Είμαστε εδώ για να σας βοηθήσουμε να το καταλάβετε!

Ποιος πρέπει να κοιμάται στην αριστερή του πλευρά;

  • Έγκυοι
  • Άτομα με παλινδρόμηση οξέος
  • Άτομα που ροχαλίζουν
  • Αυτοί με υψηλή αρτηριακή πίεση
  • Άνθρωποι με πεπτικά προβλήματα

Τα οφέλη του ύπνου στην αριστερή πλευρά

Ο ύπνος στην αριστερή πλευρά μπορεί να αποδειχθεί ευεργετικός για πολλούς διαφορετικούς τύπους ανθρώπων. Οι περισσότεροι γιατροί συνιστούν στις εγκύους να κοιμούνται στην αριστερή τους πλευρά, επειδή η καρδιά αντλεί το αίμα πιο αποτελεσματικά σε αυτή τη θέση ύπνου και μειώνει την πίεση στο συκώτι. Στην πραγματικότητα, υπάρχουν πολλά πράγματα που πρέπει να λάβετε υπόψη όταν περιμένετε τον ερχομό του νεογέννητού σας.

Οφέλη από τον ύπνο στη δεξιά πλευρά

Επειδή το σώμα μας δεν είναι συμμετρικό, ο ύπνος στην αριστερή πλευρά δεν είναι σωστός για κάθε άτομο. Υπάρχει μια ομάδα που μπορεί να επωφεληθεί από την ανάπαυση στη δεξιά πλευρά.

Άτομα με καρδιακές παθήσεις

Τα αποτελέσματα από μια μελέτη του 2003 δείχνουν ότι ο ύπνος στη δεξιά πλευρά μπορεί να βοηθήσει άτομα με καρδιακές παθήσεις. Σε αυτή τη θέση ύπνου, οι άνθρωποι που κοιμούνται μπορεί να αισθάνονται λιγότερη πίεση στην καρδιά τους. Τα αποτελέσματα δείχνουν επίσης ότι ο ύπνος στη δεξιά πλευρά βοηθά στη σταθεροποίηση της αρτηριακής πίεσης και του καρδιακού ρυθμού.

Πώς να αλλάξετε τη θέση του ύπνου σας

  • Τοποθετήστε ένα μαξιλάρι δίπλα σας
  • Συνδέστε μια μπάλα του τένις στο πουκάμισό σας
  • Προσθέστε ένα κάλυμμα στρώματος.
Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

5 συμβουλές για καλύτερο ύπνο

Το νέο trend του Tiktok που μπορεί να είναι επικίνδυνο για την υγεία

Μάθετε γιατί κοιμάται το παιδί σας το μεσημέρι

10 Τρόποι για να κοιμάστε καλύτερα

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Παρεμβάσεις αυτοφροντίδας για την υγεία

Υγεία selfcare: Ο ΠΟΥ συνιστά παρεμβάσεις αυτοφροντίδας για κάθε χώρα και οικονομικό περιβάλλον, ως κρίσιμο μονοπάτι για την επίτευξη καθολικής κάλυψης υγείας, την προώθηση της υγείας, τη διατήρηση της ασφάλειας του κόσμου και την εξυπηρέτηση των ευάλωτων.

Μπορεί η ζώνη πλούτου Feng Shui πραγματικά να σας κάνει πλούσιους;

Ζώνη πλούτου Feng shui: Εδώ μπαίνει ο Νόμος της Έλξης. Επομένως, όσο περισσότερο εστιάζετε στους στόχους σας και οραματίζεστε ενεργά τον εαυτό σας να τους πετυχαίνει, τόσο πιο πιθανό είναι να το κάνετε.

Πώς να είστε πιο αυθεντικοί στη ζωή σας;

Self care tips: Τις περισσότερες φορές κρυβόμαστε πίσω από «μάσκες» ή «φίλτρα» για να κάνουμε τη ζωή μας να φαίνεται τέλεια, επειδή αυτό είναι το «cool» ή το «δημοφιλές».