Αυτοφροντίδα

Άσκηση γιόγκα: Ποια είναι τα οφέλη της morning yoga;

Άσκηση γιόγκα: Ποια είναι τα οφέλη της morning yoga;

Άσκηση γιόγκα: Ερευνητικές μελέτες στο παρελθόν έχουν δείξει ότι η γιόγκα το πρωί μπορεί να βοηθήσει στην ελαχιστοποίηση των ορμονών του στρες και να βελτιώσει την παραγωγικότητά σας.

Πολύ σωστά λέγεται ότι το να αντιμετωπίζεις το σώμα σου ως ναό σε κάνει θεό ή θεά αυτού του ναού. Επομένως, είναι σημαντικό να το διατηρείτε καθαρό από μέσα προς τα έξω. Και τι καλύτερο από το να κάνετε γιόγκα το πρωί ως μια από τις πιο συμφέρουσες ρουτίνες για την ημέρα σας. Η γιόγκα προσφέρει πολλά οφέλη στη θεραπεία και την πρόληψη προβλημάτων υγείας. Ένα από τα κύρια προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζουμε όλοι σήμερα είναι το «στρες». Ερευνητικές μελέτες στο παρελθόν έχουν δείξει ότι η γιόγκα το πρωί μπορεί να βοηθήσει στην ελαχιστοποίηση των ορμονών του στρες και να βελτιώσει την παραγωγικότητά σας.

Τα οφέλη της γιόγκα το πρωί

1. Απαλλαγείτε από την πρωινή μυϊκή δυσκαμψία: Η διεξαγωγή ασκήσεων γιόγκα ή ασκήσεων διατάσεων μπορεί να βοηθήσει τους μύες και τις αρθρώσεις να χαλαρώσουν, να αφαιρέσουν τη δυσκαμψία και έτσι να επιτρέψουν τη σωστή ροή του αίματος. Συνήθως, όταν κοιμόμαστε, οι μύες μας ξεκουράζονται και μπορούν να συσσωρευτούν στρώματα συνδετικού ιστού και σωματικών υγρών. Αυτοί οι ιστοί μπορεί να προκαλέσουν ακαμψία και πρέπει να απελευθερωθούν μετά το ξύπνημα. Εάν αποφεύγουμε τις διατάσεις ή οποιεσδήποτε ασκήσεις το πρωί, αυτά τα υγρά συσσωρεύονται, γίνονται πιο παχύρρευστα προκαλώντας μεγαλύτερη ακαμψία που μπορεί να οδηγήσει σε σφιχτούς μύες ή πόνους στις αρθρώσεις.
2. Αφήστε το άγχος της προηγούμενης ημέρας: Κάνοντας δώρο στον εαυτό σας κάθε μέρα μια ώρα ή μισή ώρα το πρωί για να ξεκινήσετε και να κάνετε γιόγκα, θα επιτρέψετε σε ολόκληρο τον κύκλο του σώματός σας, συμπεριλαμβανομένου του νευρικού συστήματος, να επανέλθει σε καλό δρόμο. Αυτό θα σας βοηθήσει επίσης να ξεκινήσετε τη μέρα σας σε χαλαρή κατάσταση και να απαλλαγείτε από το άγχος της προηγούμενης ημέρας. Η χαλάρωση των ορμονών του στρες το πρωί μπορεί να μας βοηθήσει να βελτιώσουμε την υγεία του σώματος και του νου αμέτρητα. Όχι μόνο αυτό, ενισχύει και το ανοσοποιητικό σύστημα.
3. Βάζει την αναπνοή σας σε καλό δρόμο: Το “Pranayam” ή η “Ασκηση Αναπνοής” είναι μια πρακτική που σας επιτρέπει να ελέγχετε την αναπνοή σας. Το “Pranayam” έχει μελετηθεί εκτενώς για τη βελτίωση της χωρητικότητας των πνευμόνων που είναι η μέγιστη ποσότητα αέρα που μπορεί να αποβληθεί από τους πνεύμονές σας. Αυτό μπορεί να είναι ευεργετικό για τη λειτουργία όλων των οργάνων σας.
4. Απελευθερώνει τις ορμόνες της ευτυχίας: Έχετε νιώσει ποτέ χαρούμενος και λυπημένος αμέσως μετά από λίγα λεπτά; Λοιπόν, αυτές είναι οι μικροσκοπικές σου ορμόνες που παίζουν μέσα σου. Οι ορμόνες παίζουν πολύ σημαντικό ρόλο στη σωματική μας διαδικασία, βοηθούν κυρίως στη ρύθμιση της διάθεσής μας και ορισμένες από αυτές τις ορμόνες όπως η ντοπαμίνη και η ενδορφίνη είναι γνωστό ότι προάγουν τα θετικά συναισθήματα και την ευτυχία. Μελέτες έχουν δείξει ότι ο διαλογισμός το πρωί μπορεί να βοηθήσει στην παραγωγή ντοπαμίνης και ενδορφίνης και έτσι να οδηγήσει σε μια χαρούμενη και παραγωγική μέρα.
5. Χρόνος για τον εαυτό σας: Είναι απαραίτητο να έχετε τουλάχιστον 10 λεπτά «χρόνου μου». Επειδή μελέτες έχουν δείξει ότι βοηθά στη βελτίωση της παραγωγικότητας και παρέχει επίσης την απαραίτητη ψυχική ηρεμία για να ξεκινήσετε τις πρωινές σας δουλειές. Κάνοντας ασάνες γιόγκα το πρωί μόνο μπορεί να σας βοηθήσει να αποκτήσετε εσωτερική γαλήνη και ενέργεια για να αντιμετωπίζετε τον κόσμο κάθε μέρα. Είναι ένας τρόπος να πεις πόσο πολύ νοιάζεσαι για τον εαυτό σου – είτε πρόκειται για 10 λεπτά είτε για 1 ώρα.
6. Φροντίζει το πεπτικό σύστημα: Μελέτες έχουν αποδείξει πολλές φορές ότι το έντερο και ο εγκέφαλός σας είναι αλληλένδετα. Εάν το σώμα σας δεν μπορεί να απορροφήσει και να αφομοιώσει σωστά την τροφή που καταναλώθηκε το επόμενο πρωί, τότε αυτό μπορεί να δημιουργήσει άλλα προβλήματα υγείας και μπορεί ακόμη και να επηρεάσει την πρόσληψή σας την ίδια μέρα. Κάνοντας γιόγκα το πρωί, ο μεταβολισμός του σώματος ενισχύεται και το πεπτικό σύστημα απελευθερώνει άχρηστα προϊόντα και αφομοιώνει πολύ αποτελεσματικά τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά. Η ψυχική σας ηρεμία ξεκινά από την κοιλιά!
7. Πείτε αντίο στην καφεΐνη: Μετά το πρωινό ξύπνημα, το μυαλό και το σώμα σας μπορεί να μην είναι συγχρονισμένα και εκεί είναι που λαχταρούμε για τον πρωινό μας καφέ. Ωστόσο, όπως αναφέρθηκε παραπάνω, το σώμα σας μπορεί να αισθάνεται σφιχτό και άκαμπτο. Το Suryanamaskar είναι επίσης γνωστό ως Χαιρετισμοί στον Ήλιο είναι μια ακολουθία 12 ισχυρών ασάνες γιόγκα. Δεν θεραπεύει μόνο το μυαλό και το σώμα σας, αλλά σας παρέχει άμεση ενέργεια, θετικότητα και μπορεί επίσης να σας βοηθήσει να ενισχύσετε την εργασία σας από την ημέρα που θα ξεκινήσετε να κάνετε την asana. Έτσι, μπορείτε εύκολα να πείτε αντίο στο Ek φλιτζάνι chai/καφέ σας.
8. Ενισχύστε την εστίαση και τη συγκέντρωσή σας: Η πρωινή πρακτική γιόγκα μπορεί να σας ηρεμήσει. Βοηθά στη βελτίωση της πνευματικής εστίασης και συγκέντρωσης. Όταν ελέγχετε την αναπνοή σας, ο εγκέφαλός σας λαμβάνει φορτία φρέσκου οξυγόνου. Αυτό θα αυξήσει τη διανοητική σας διαύγεια και θα διασφαλίσει ότι είστε προετοιμασμένοι για εργασία και ότι μπορείτε να δώσετε την πλήρη προσοχή σας και να εργαστείτε με τη μέγιστη αποτελεσματικότητα.

Πάνω απ ‘όλα, η αφοσιωμένη εφαρμογή πρακτικών γιόγκα το πρωί μπορεί να σας επιτρέψει να γίνετε πρωινός άνθρωπος και να αφήσετε τη μέρα σας να μην πάει χαμένη. Προκαλέστε τον εαυτό σας για να αποκτήσετε ένα τέλειο σώμα, ένα χαρούμενο μυαλό και μια ήρεμη ψυχή συνδυάζοντας ασάνες γιόγκα, διαλογισμό, πραναγιάμα και υγιεινή διατροφή.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Για ποιο λόγο οι αθλητές χρειάζεται να κάνουν yoga;

Μπορεί η άσκηση να προκαλέσει κρίσεις ημικρανίας;

Μπορεί ο διαβήτης να επηρεάσει τη σεξουαλική σας ζωή;

Οι καλύτερες cardio προπονήσεις χαμηλής έντασης

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Πώς μπορείτε να προστατέψετε την ιδιωτικότητά σας;

Απόρρητο: Εφαρμόζοντας αυτές τις συμβουλές, μπορείτε να δημιουργήσετε έναν πιο ασφαλή και ιδιωτικό χώρο για χαλάρωση, διασφαλίζοντας ότι μπορείτε να χαλαρώσετε χωρίς να θέσετε σε κίνδυνο τα προσωπικά σας στοιχεία ή την ψηφιακή σας ασφάλεια.

Κάνει καλό το χειμερινό μπάνιο;

Κολύμβηση: Η έκθεση στο κρύο νερό πιστεύεται ότι έχει πιθανά οφέλη για το ανοσοποιητικό σύστημα, την κυκλοφορία και τη διάθεση.

Τρόποι για να διατηρήσετε την κουζίνα σας καθαρή χωρίς μικρόβια

Κουζίνα καθαριότητα: Η κουζίνα σε κάθε νοικοκυριό είναι συνήθως το μέρος του σπιτιού που χρειάζεται πιο εντεταμένη καθαριότητα. Η σημασία της υγιεινής διατροφής επίσης δεν μπορεί να υπερεκτιμηθεί, ειδικά σε μια εποχή που οι γαστρονομικές μας προσπάθειες τείνουν να βρίσκονται στο επίκεντρο.

Πώς να κοιμηθείτε καλά και να απαλλαγείτε από την παράνοια;

Νυχτερινός ύπνος: Η παράνοια, που χαρακτηρίζεται από αδικαιολόγητα συναισθήματα συνεχούς απειλής, μπορεί να επηρεάσει την ψυχική, κοινωνική και σωματική ευεξία. Τα συμπτώματα περιλαμβάνουν άγχος, δυσπιστία, αίσθηση θυματοποίησης και απομόνωση.