Αυτοφροντίδα

Χειρουργείο χέρια: Τι πρέπει να γνωρίζετε πριν προβείτε σε χειρουργείο χεριών;

Χειρουργείο χέρια: Τι πρέπει να γνωρίζετε πριν προβείτε σε χειρουργείο χεριών;

Χειρουργείο χέρια: Μην καθυστερείτε την επέμβαση στο χέρι εάν είστε κατάλληλος υποψήφιος για αυτήν καθώς η έγκαιρη χειρουργική επέμβαση μπορεί να βελτιώσει την ποιότητα της ζωής σας.

Μην καθυστερείτε την επέμβαση στο χέρι εάν είστε κατάλληλος υποψήφιος για αυτήν καθώς η έγκαιρη χειρουργική επέμβαση μπορεί να βελτιώσει την ποιότητα της ζωής σας. Η χειρουργική επέμβαση χεριών εξυπηρετεί πολλαπλούς σκοπούς, συμπεριλαμβανομένης της θεραπείας λοιμώξεων και τραυματισμών στο χέρι, καθώς και διαχείρισης μακροχρόνιων καταστάσεων που επηρεάζουν τη λειτουργικότητά της. Η διαδικασία μπορεί να περιλαμβάνει διάφορες πτυχές του χεριού και μπορεί να επικεντρωθεί στην επίλυση προβλημάτων είτε με τα οστά είτε με τους μαλακούς ιστούς. Η χειρουργική επέμβαση χεριού γίνεται συνήθως για την αντιμετώπιση διαφόρων παθήσεων όπως το σύνδρομο καρπιαίου σωλήνα, το δάκτυλο της σκανδάλης, τραυματισμοί και τραύματα στο χέρι, επισκευή τενόντων, αντικατάσταση αρθρώσεων, συγγενείς, ανωμαλίες, φλεγμονώδης αρθρίτιδα, σύσπαση του Dupuytren και παραμορφώσεις των οστών.

Οι τεχνικές που χρησιμοποιούνται στη χειρουργική των χεριών διαφέρουν ανάλογα με τη συγκεκριμένη πάθηση που αντιμετωπίζεται. Πραγματοποιούνται πολυάριθμες χειρουργικές επεμβάσεις ως εξωτερικά ιατρεία, επιτρέποντας στους ασθενείς να λάβουν εξιτήριο την ίδια ημέρα. Ορισμένες επεμβάσεις γίνονται με τοπική αναισθησία, κρατώντας τον ασθενή σε εγρήγορση κατά τη διάρκεια της επέμβασης. Οι χειρουργικές επεμβάσεις ημερήσιας φροντίδας γίνονται συνήθως λόγω της ικανότητάς τους να επιταχύνουν τη διαδικασία επούλωσης.

Ποιες είναι οι μετεγχειρητικές οδηγίες για τη χειρουργική επέμβαση χεριού;

Η χειρουργική επέμβαση χεριών συχνά περιλαμβάνει πρόσθετες θεραπείες, όπως φυσιοθεραπεία ή διαβουλεύσεις με έναν ειδικό που θα καθοδηγήσει τους ασθενείς σε ασκήσεις ενδυνάμωσης των χεριών και θα αξιολογήσει την κινητικότητα και τη λειτουργικότητά τους. Ανάλογα με τη συγκεκριμένη διαδικασία, μπορεί να προταθεί νάρθηκας για διευκόλυνση της επούλωσης. Ο γιατρός θα προγραμματίσει επισκέψεις παρακολούθησης για να παρακολουθήσει την πρόοδο της ανάρρωσης και να αφαιρέσει τα ράμματα. Η πλήρης ανάρρωση από τη χειρουργική επέμβαση στο χέρι μπορεί να διαρκέσει περίπου ένα μήνα ή περισσότερο πριν επιστρέψετε στις κανονικές δραστηριότητες.

Πράγματα που πρέπει να γνωρίζουν οι ασθενείς που προετοιμάζονται για μια χειρουργική επέμβαση χεριών.

Είναι σημαντικό να έχετε μια διεξοδική συζήτηση με τον χειρουργό σας σχετικά με τη διαδικασία και τους πιθανούς κινδύνους της πριν υποβληθείτε σε οποιοδήποτε είδος χειρουργικής επέμβασης. Ακόμη και οι ελάχιστα επεμβατικές διαδικασίες εγκυμονούν κινδύνους, επομένως είναι σημαντικό να κατανοήσουμε πλήρως τι μπορεί να συμβεί. Πριν από τη χειρουργική επέμβαση του χεριού σας, ζητήστε από τον χειρουργό να διευκρινίσει τυχόν πτυχές που θεωρείτε σύγχυση. Επιπλέον, η γενική υγεία σας θα αξιολογηθεί για να διασφαλιστεί ότι μπορείτε να υποβληθείτε με ασφάλεια σε γενική αναισθησία εάν απαιτείται για τη διαδικασία. Προετοιμασία για χειρουργική επέμβαση χεριού, προγραμματίστε προσεκτικά την επίσκεψή σας στο νοσοκομείο καθώς θα χρειαστεί να πλοηγηθείτε στις καθημερινές δραστηριότητες με ένα μόνο λειτουργικό χέρι για κάποιο χρονικό διάστημα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Καρκίνος μαστού: Είναι απαραίτητη πάντα η ακτινοθεραπεία μετά το χειρουργείο;

Διπλή επέμβαση σπονδυλικής στήλης σε 6χρονο στο Metropolitan Hospital

Ρομποτική χειρουργική για την αντιμετώπιση υποτροπής της κήλης

Μπορεί η ΚΑΡΠΑ να επηρεάζει την χειρουργική επέμβαση;

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Πώς μπορείς να αλλάξεις τις προτεραιότητές σου;

Προτεραιότητες: Να θυμάστε ότι η αλλαγή προτεραιοτήτων είναι μια δυναμική και συνεχής διαδικασία. Αγκαλιάστε την ευελιξία να προσαρμόζεστε καθώς εξελίσσονται οι συνθήκες και εμφανίζονται νέες ευκαιρίες.

Αποτελεσματικές θεραπείες για την πρόληψη της στοματικής κοιλότητας

Ματωμένα ούλα: Με μια τόσο μεγάλη ποικιλία από λαχταριστές λιχουδιές σε μέγεθος μπουκιάς, καταλαβαίνουμε τη μανία. Δυστυχώς, όλη αυτή η γλυκιά κουβέντα φέρνει επίσης την προσοχή στην έλλειψη φροντίδας για τη στοματική υγεία περίπου το 85% έως 90% των ενηλίκων και το 60 έως το 80% των παιδιών υποφέρουν από οδοντική αδιαφορία. 

Ποια είναι η καλύτερη ώρα για ύπνο;

Ποιότητα ύπνου: Ας αφιερώσουμε τον απαραίτητο χρόνο στον ύπνο μας και ας δώσουμε στον εαυτό μας το πολύτιμο δώρο της καλής υγείας.