Αυτοφροντίδα

Τηλεργασία: 4 χρήσιμες συμβουλές για όσους δουλεύουν από το σπίτι

Τηλεργασία: 4 χρήσιμες συμβουλές για όσους δουλεύουν από το σπίτι

Τηλεργασία: Οι μελέτες δείχνουν ότι ο αριθμός των τηλεργαζομένων θα αυξηθεί σημαντικά τα επόμενα χρόνια. Ακολουθούν ορισμένα tips που μπορείτε να ακολουθήσετε για να παραμείνετε fit και υγιείς, ενώ δουλεύετε από το σπίτι.

Ακόμη και πριν από την Covid-19, πολλές επιχειρήσεις είχαν υιοθετήσει την πολιτική τηλεργασίας και έτσι εκατομμύρια άνθρωποι εργάζονταν ήδη από το σπίτι. Συγκεκριμένα, το 2009, περισσότεροι από 34 εκατομμύρια ενήλικες στις ΗΠΑ έκαναν τηλεργασία, ενώ μέχρι το 2028, μία μελέτη εκτιμά ότι το 73% όλων των τμημάτων θα έχουν τηλεργαζομένους.

Πώς να παραμείνετε fit και υγιείς ενώ εργάζεστε από το σπίτι

  • Οργανώστε το πρόγραμμά σας

Η ευελιξία στο πρόγραμμα που συνοδεύει την εργασία από το σπίτι έχει τα πλεονέκτηματα και μειονέκτηματά της. Το καλύτερο πράγμα για να προσαρμοστείτε σε αυτήν την αλλαγή είναι να οργανώσετε ένα πρόγραμμα και να το τηρήσετε.

  • Βρείτε έναν τρόπο να παραμείνετε ενεργοί

Λόγω των περιορισμών στις μετακινήσεις, η διαμονή σε εσωτερικούς χώρους είναι μακρά. Ωστόσο, αυτή είναι η ώρα να παραμείνουμε ενεργοί, περισσότερο από ποτέ. Η άσκηση μπορεί να είναι ευεργετική για την υγεία, σωματική και ψυχική. Απλές προπονήσεις, όπως το streching ή ένα διαδικτυακό πρόγραμμα γιόγκα, μπορεί να είναι επωφελείς για την υγεία σας.

Για λόγους ασφαλείας κατά τη διάρκεια της άσκησης, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας συμβουλεύει να λάβετε τις ακόλουθες προφυλάξεις:

  • Μην ασκείστε εάν έχετε πυρετό, βήχα ή δυσκολία στην αναπνοή. Ζητείστε άμεσα ιατρική βοήθεια.
  • Πάντα να ασκείστε τηρώντας τις κοινωνικές αποστάσεις και να πλένετε τα χέρια σας όταν βγαίνετε για βόλτα με το ποδήλατο ή τα πόδια.
  • Ξεκινήστε αργά και με χαμηλότερης έντασης άσκηση, εάν είστε αρχάριοι.
  • Επιλέξτε τη σωστή δραστηριότητα για να μειώσετε τον κίνδυνο τραυματισμού.

 

  • Ακολουθήστε μια ρουτίνα ύπνου

Μπορεί να είναι δελεαστικό να ξυπνάτε αργότερα απ’ ότι συνήθως, όταν δουλεύετε από το σπίτι, ωστόσο, αυτό μπορεί να μην είναι κι η καλύτερη ιδέα, εάν προσπαθείτε να είστε παραγωγικοί. Επίσης, ένα διαταραγμένο πρόγραμμα ύπνου μπορεί να δημιουργήσει κινδύνους για την υγεία. Επιστημονικά δεδομένα δείχνουν ότι ο ύπνος αργά το βράδυ αυξάνει τα τσιμπολογήματα μετά το δείπνο και μπορεί να οδηγήσει σε αύξηση του σωματικού βάρους.

  • Διαχωρίστε τον χώρο εργασίας σας από τους υπόλοιπους χώρους

Δημιουργήστε έναν καθορισμένο χώρο που προορίζεται μόνο για τη δουλειά. Προσπαθήστε να αποφύγετε να φέρνετε τη δουλειά στο υπνοδωμάτιο ή στον καναπέ σας. Αυτό το όριο δημιουργεί ένα φυσικό και διανοητικό σύνορο μεταξύ εργασίας και ανάπαυσης.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ: Συνάντηση με ΕΟΠΥΥ για την αποζημίωση των συστημάτων παρακολούθησης γλυκόζης

Μπορεί ο ωκεανός να σας θεραπεύσει;

Εθισμός ηλεκτρονικές μηχανές: Η καραντίνα υπεύθυνη για το εθισμό των παιδιών

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

5 Tips για να παραμείνετε υγιείς όταν εργάζεστε στο σπίτι

Εργασία στο σπίτι: Ο αρνητικός αντίκτυπος στο σώμα μας από το να μην είμαστε στο γραφείο μπορεί να πάρει χρόνια για να ανακάμψει. Συγκεντρώσαμε μια λίστα με συμβουλές για να παραμείνετε ενεργοί ενώ εργάζεστε από το σπίτι.

Όταν οι στρατηγικές ευεξίας υπονομεύουν την ευημερία σας

Αυτοφροντίδα σαμποτάζ: Είναι δύσκολο να αλλάξουμε τα πράγματα μόνοι μας και να διατηρήσουμε τη δυναμική μας με τόσες πολλές ασταθείς μεταβλητές που ρίχνονται καθημερινά στο δρόμο μας, αλλά αξίζει!

Μειώνοντας τον χρόνο τηλεθέασης, προστατεύετε την καρδιά σας

Στεφανιαία νόσος: Σε μια νέα μελέτη, οι ερευνητές υπολόγισαν ότι εάν οι άνθρωποι δεσμεύονταν να παρακολουθούν τηλεόραση λίγο λιγότερο από μία ώρα την ημέρα, το 11% των περιπτώσεων στεφανιαίας νόσου θα μπορούσε να εξαλειφθεί.