Τεχνολογία

Τηλεργασία: Η προσέγγιση της Google [vid]

Τηλεργασία: Η προσέγγιση της Google [vid]

Τηλεργασία: Ο τεχνολογικός κολοσσός ήταν μία από τις πρώτες εταιρείες, που προσέφεραν εργασία από το σπίτι όταν η πανδημία «χτύπησε» πέρυσι.

Η Google αλλάζει την πολιτική εργασίας από το σπίτι, καθώς φαίνεται να επαναφέρει περισσότερα άτομα στα γραφεία της στις ΗΠΑ. Η εταιρεία τεχνολογίας θα επιτρέπει στους υπαλλήλους να εργάζονται από το σπίτι για περισσότερες από 14 ημέρες το χρόνο, εάν υποβάλουν αίτηση γι’ αυτό.

Επίσης, η Google θα συνεχίσει τις τρέχουσες ρυθμίσεις εργασίας από το σπίτι μέχρι την 1η Σεπτεμβρίου, αλλά θα επιτρέψει την εθελοντική επιστροφή από τον επόμενο μήνα. Ο τεχνολογικός γίγαντας ήταν μία από τις πρώτες εταιρείες, που προσέφεραν εργασία από το σπίτι όταν η πανδημία «χτύπησε» πέρυσι.

“Έχει περάσει ένας χρόνος από τότε που πολλοί από εμάς εργαζόμαστε από το σπίτι και η σκέψη να επιστρέψουμε στο γραφείο ίσως δημιουργεί διαφορετικά συναισθήματα”, έγραψε η Fiona Cicconi, επικεφαλής των εργασιών της Google, σε ένα email της εταιρείας την Τετάρτη.

Η Google ετοιμάζεται για ένα ευρύ άνοιγμα το Σεπτέμβριο, όταν οι εργαζόμενοι αναμένεται να βρίσκονται στο γραφείο για τουλάχιστον τρεις ημέρες την εβδομάδα.

Μέχρι τότε, η αρχική περίοδος επιστροφής θα είναι εθελοντική, καθώς τα γραφεία θα ανοίξουν αργά με περιορισμένη χωρητικότητα, με βάση τη διαθεσιμότητα εμβολίων και μια πτωτική τάση στις περιπτώσεις Covid-19.

Όταν το προσωπικό υποχρεωθεί να επιστρέψει επίσημα στα γραφεία της Google το Σεπτέμβριο, “τα πράγματα δε θα είναι ακριβώς όπως τα θυμάστε” αλλά “θα περιλαμβάνονται γεύματα, σνακ και επιπλέον παροχές όπου είναι δυνατόν”, δήλωσε η κ. Cicconi.

“Θα καλωσορίσουμε ακόμη και τους Dooglers μας πίσω”, πρόσθεσε, αναφερόμενη στην ομάδα που φέρνει σκύλο-στην-εργασία της στη Google. Υπάρχει τώρα ένα πάρκο σκύλων στην πανεπιστημιούπολη του Mountain View που ονομάζεται The Doogleplex.

Η εταιρεία συμβουλεύει τους εργαζόμενους να εμβολιαστούν κατά του Covid-19, αλλά δεν καθιστά υποχρεωτική την επιστροφή στο χώρο εργασίας.

Επιπλέον, η Google αναφέρει ότι είναι διαθέσιμες περισσότερες μακροπρόθεσμες ρυθμίσεις εργασίας από το σπίτι. Το προσωπικό μπορεί να υποβάλει αίτηση για έως και 12 μήνες σε «εξαιρετικές περιστάσεις».

Εναλλακτική προσέγγιση

Η Google υιοθετεί μια διαφορετική προσέγγιση από τους τεχνολογικούς αντιπάλους της, οι οποίοι επέτρεψαν στο μεγαλύτερο προσωπικό να συνεχίσει την απομακρυσμένη εργασία επ’ αόριστον. Το Twitter είπε ότι θα επιτρέπει στους περισσότερους υπαλλήλους του να εργάζονται μόνιμα από το σπίτι.

Ορισμένες μεγάλες εταιρείες σχεδιάζουν να δοκιμάσουν τις λεγόμενες υβριδικές ρυθμίσεις εργασίας, όπου οι εργαζόμενοι χωρίζουν το χρόνο τους μεταξύ σπιτιού και γραφείου.

“Κανείς από εμάς δεν το έχει βρει”, δήλωσε η Carolyn Everson, αντιπρόεδρος του παγκόσμιου επιχειρηματικού ομίλου του Facebook, μιλώντας για τρέχουσες ρυθμίσεις εργασίας-από-το-σπίτι. “Αυτό το βρίσκουμε εν καιρώ. Η πραγματικότητα είναι ότι όλοι προσπαθούμε να επανέλθουμε μαζί”, δήλωσε ο ανώτερος διευθυντής του Facebook σε μια επιτροπή που φιλοξένησε το Bloomberg.

Το Facebook θα αρχίσει να ανοίγει ξανά τα γραφεία του στο Silicon Valley στις αρχές Μαΐου, έπειτα από περισσότερο από ένα χρόνο εργασίας από το σπίτι κατά τη διάρκεια της παγκόσμιας πανδημίας. Τα μεγαλύτερα γραφεία της δε θα φτάσουν το 50% της χωρητικότητας έως τις αρχές Σεπτεμβρίου, ανέφερε.

Παρακολουθήστε το παρακάτω βίντεο για την τηλεργασία εν καιρώ πανδημίας:

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Huawei: Πάνω από 3.000 έργα καινοτομίας 5G διεθνώς

Περίπου 6 εκατ. θέσεις εργασίας εξαφάνισε η πανδημία από την ΕΕ

Μείωση των ασθενειών εν μέσω πανδημίας

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Έφυγε από τη ζωή ο εμπνευστής του PDF Τσαρλς Γκέσκε

Τσαρλς Γκέσκε: Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 81 ετών ο Τσαρλς Τζέσκε («Τσακ»), ο ένας από τους δύο ιδρυτές της Adobe, που βοήθησε στην ανάπτυξη του PDF. Την είδηση έκανε γνωστή η εταιρεία, μέσα από σχετική ανακοίνωσή της.

Τι αλλάζει σε Facebook και Instagram

Social media: Η αρχική ιδέα της εταιρείας βασιζόταν στην εξάλειψη τους άγχους και της ντροπής που προκαλούσε στους χρήστες της ο χαμηλός αριθμός των like, δημιουργώντας τους την πεποίθηση πως δεν είναι αρκετά δημοφιλείς. Μάλιστα, το ζήτημα ήταν ιδιαιτέρως αισθητό στους χρήστες μικρότερης ηλικίας, οι οποίοι έφταναν στο σημείο να διαγράψουν τις φωτογραφίες τους, αν δε λάμβαναν τον επιθυμητό αριθμό των likes.

Προηγμένοι φασματογράφοι εντοπίζουν ακόμα και σημειακές πηγές διοξειδίου του άνθρακα ή μεθανίου

Περιβαλλοντική ρύπανση: Όταν η κυβέρνηση του τότε προέδρου Donald Trump απείλησε το 2016 να διακόψει τη χρηματοδότηση για τους δορυφόρους γεωσκόπησης της NASA, η πολιτεία της Καλιφόρνια απάντησε ότι σε μια τέτοια περίπτωση θα εκτόξευε τους δικούς της δορυφόρους.

Εντυπωσιακά Timelapse από το Google Earth

Google Earth: Με τη νέα υπηρεσία οι χρήστες μπορούν να παρακολουθήσουν τις αλλαγές που έχουν καταγραφεί στον πλανήτη μας σε βάθος 37 ετών.

Μυστική βοήθεια σε θύματα κακοποίησης προσφέρει ιστότοπος στην Πολωνία

Η πλειονότητα αυτών που φτάνουν είναι γυναίκες και κάτω των 30 ετών. Η κακοποίηση μπορεί να είναι σωματική ή ψυχολογική και στα χέρια ενός συντρόφου ή συγγενή. Μεταξύ 10% και 20% των περιπτώσεων είχε ως αποτέλεσμα κλήσεις προς την αστυνομία.

H Νόρα αλ-Ματρουσί είναι η πρώτη γυναίκα αραβικής καταγωγής που θα εκπαιδευθεί για αστροναύτης

Αραβικά Εμιράτα – Γυναίκα αστροναύτης: Η διαστημική δραστηριότητα των ΗΑΕ εντάσσεται στην στρατηγική που έχουν χαράξει με στόχο να γίνουν μια επιστημονική και τεχνολογική δύναμη και να περιορίσουν όσο το δυνατόν περισσότερο την εξάρτηση τους από το πετρέλαιο. Τα ΗΑΕ έχουν προγραμματίσει να στείλουν στην επιφάνεια της Σελήνης ένα ρομποτικό όχημα εξερεύνησης το 2024 και θέλουν να δημιουργήσουν μια αποικία εκεί στις αρχές του 22ου αιώνα.

Τεχνολογία του Elon Musk επιτρέπει σε πίθηκο να παίζει βιντεοπαιχνίδια με την σκέψη

Neuralink: Το νέο εμφύτευμα της Neuralink καταγράφει την εγκεφαλική δραστηριότητα και στέλνει τα δεδομένα ασύρματα σε έναν υπολογιστή που τα αναλύει. Η Neuralink διαβεβαίωσε ότι τα πειραματόζωα της τυγχάνουν καλής μεταχείρισης, αλλά δεν είναι σίγουρο ότι οι υπέρμαχοι των δικαιωμάτων ζώων το βλέπουν με τον ίδιο τρόπο.