Αυτοφροντίδα

Θάλασσα : Θεραπευτικές ιδιότητες

Θάλασσα : Θεραπευτικές ιδιότητες

Η θάλασσα προσφέρει θετική ενέργεια στους ανθρώπους και συμβάλλει στην γενικότερη ευεξία . Το θαλασσινό νερό έχει πολλέςΘεραπευτικές ιδιότητες για τον οργανισμό μας .

Παρακάτω θα δούμε μερικές από τις κυριότερες θεραπευτικές ιδιότητες της θάλασσας:Ενισχύει το ανοσοποιητικό μας. Το θαλασσινό νερό, συμβάλλει στην προστασία του ανοσοποιητικού μας αφού αυξάνει την αντίσταση του οργανισμού μας σε ιούς και βακτήρια. Με λίγα λόγια μας προστατεύει απο διάφορες ασθένειες και παθήσεις, ενισχύοντας τον μεταβολισμό.

Μας προστατεύει από δερματοπάθειες

Το θαλασσινό νερό και ο ήλιος έχουν ευεργετική δράση καθώς μπορούν να μας θεραπεύσουν από δερματοπάθειες.Συγκεκριμένα είναι σε θέση να θεραπεύσουν η να εξομαλύνουν: το ατοπικό έκζεμα, την ψωρίαση και την κνίδωση.Επίσης παρέχει αντισηπτική δράση κατά των αλλεργιών.

  • Είναι εμπλουτισμένο με ωφέλιμα συστατικά

Η θάλασσα περιέχει συνολικά 92 μεταλλικά στοιχεία τα οποία ενισχύουν την άμυνα του οργανισμού μας.Μερικά από τα κυριότερα συστατικά είναι: το μαγνήσιο, ασβέστιο, το νάτριο και το ιώδιο.

Τα στοιχεία αυτά μπορούν να δράσουν ως ένα σημείο και σαν συμπληρώματα αφού είναι σε θέση να μας τονώσουν σημαντικά!

  •  Έχει αντιγηραντικές ιδιότητες

Το ευεργετικό νερό της θάλασσας,συμβάλλει στην αντιγήρανση αφού προσφέρει λάμψη και φρεσκάδα στην επιδερμίδα. Μπορεί να λειάνει τις τραχιές επιφάνειες αφού απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα ενεργώντας σαν προϊόν απολέπισης.

Βελτιώνει το καρδιαγγειακό σύστημα

Η είσοδος και η έξοδος από τη θάλασσα θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως καρδιαγγειακή γυμναστική. Με λίγα λόγια ο οργανισμός μας αποκτά ανθεκτικότητα και οι μύες της καρδιά μας ενδυναμώνονται. Το αποτέλεσμα είναι λιγότερες καρδιαγγειακές παθήσεις και παθήσεις του μυοκαρδίου.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Θαλασσινά βρύα: Σύμμαχος στη θεραπεία της Νόσου του Πάρκινσον

Σκεφτείτε το δύο φορές πριν τρέξετε να ξεπλύνετε το δέρμα σας από το θαλασσινό αλάτι

Μπορούν τα αρνητικά ιόντα να λειτουργήσουν ως αντικαταθληπτικά

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Απελευθερώστε την καταπιεσμένη σας ενέργεια μέσω των πολεμικών τεχνών

Αθλητισμός Οφέλη Υγεία: Το άγχος δεν επηρεάζει μόνο την ψυχική σας υγεία, αλλά έχει επίσης ορατές επιπτώσεις στο σώμα. Εάν είστε συνεχώς σε κατάσταση άγχους, οι μύες και το μυαλό σας είναι συνεχώς σε ένταση. Τα καλά νέα είναι πώς μπορείτε να κάνετε κάτι γι' αυτό. Ακολουθούν τρόποι με τους οποίους η εξάσκηση πολεμικών τεχνών μπορεί να σας βοηθήσει να περιορίσετε το άγχος στη ζωή σας.

Αυτοφροντίδα συμβουλές: Λύσεις για να την πετύχεις

Αυτοφροντίδα συμβουλές: Αν και εσείς ανήκετε στα άτομα με μείζονα κατάθλιψη και γενικευμένη αγχώδη διαταραχή, και νιώθετε ότι έχετε προσπαθήσει να φροντίσετε καλύτερα τον εαυτό σας. Τότε διαβάστε συμβουλές για να το επιτύχετε.

10 συμβουλές για να απελευθερωθείτε από τους τοξικούς γονείς

Τοξικοί Γονείς: Οι τοξικοί γονείς μπορεί να ελέγχουν τη ζωή σας και να σας προκαλέσουν σημαντική ψυχολογική βλάβη. Δεν είναι ασυνήθιστο για πολλά ενήλικα παιδιά να είναι δυσλειτουργικά, αλκοολικά ή να νιώθουν παγιδευμένα από τους τοξικούς γονείς, χωρίς να μπορούν να σταθούν στα πόδια τους και να προσπαθούν μάταια να καθησυχάσουν τους γονείς τους.

Τι είναι η διαταραχή κοινωνικού άγχους και πως μπορείς να την ξεπεράσεις οριστικά

Κοινωνικό Άγχος: Η αυτοπεποίθηση είναι μια ιδιότητα που πολλοί από εμάς θα θέλαμε να έχουμε σε μεγαλύτερο βαθμό – ειδικά όταν βρισκόμαστε σε ένα νέο μέρος ή με μια ομάδα ανθρώπων που δεν γνωρίζουμε πολύ καλά. Για ορισμένους, αυτή η εσωτερική σιγουριά φαίνεται να έρχεται φυσικά. Αλλά τι συμβαίνει με τους υπόλοιπους;

Αυτοφροντίδα: Οι διάφοροι τύποι που χωρίζετε

Αυτοφροντίδα: Η αυτοφροντίδα, είναι μία έννοια η οποία βρίσκετε σε όλους τους χώρους και που πρέπει να μάθουμε να την αναγνωρίζουμε και εισχωρούμε στην καθημερινότητα μας για να επιτύχουμε την ευτυχία μας.

Το να είστε δίπλα στο νερό είναι καλό για το σώμα και μυαλό σας

Θάλασσα Οφέλη: Το να ξοδεύουμε χρόνο μέσα και γύρω από τα υδάτινα περιβάλλοντα έχει αποδειχθεί με ότι οδηγεί σε σημαντικά υψηλότερα ψυχικά και σωματικά οφέλη συγκριτικά με τους πράσινους χώρους.

Αυτοφροντίδα: Συμβουλές για να την πετύχεις

Οι παρακάτω συμβουλές θα σας βοηθήσουν να επιτύχετε σε καθημερινή βάση την αυτοφροντίδα σας και εσάς θα σας κάνουν να νιώσετε πολύ καλύτερα στην καθημερινότητα σας. Επίσης για να μπορέσετε να το επιτύχετε θα πρέπει πρώτα να βρείτε τις ανάγκες σας και να τα εφαρμόζεται σε καθημερινή βάση. Σου παρουσιάζουμε κάποιες από τις συμβουλές που […]