Αυτοφροντίδα

Θάλασσα Κολύμβηση Οφέλη: Η κολύμβηση μπορεί να διδάξει στα παιδιά σας δεξιότητες ζωής [vid]

Θάλασσα Κολύμβηση Οφέλη: Η κολύμβηση μπορεί να διδάξει στα παιδιά σας δεξιότητες ζωής [vid]

Θάλασσα Κολύμβηση Οφέλη: Άλλα παιδιά αγαπούν το νερό και άλλα το φοβούνται. Η κολύμβηση είναι ένας τρόπος να μάθει το παιδί σας σταδιακά και διασκεδαστικά να υπερβαίνει το φόβο του για το νερό. Μέσα από την επιτυχή αντιμετώπιση των φόβων, η αυτοπεποίθησή του θα ενδυναμωθεί, ενώ την ίδια στιγμή θα μάθει να πιστεύει περισσότερο στον εαυτό του. Διαβάστε περισσότερα στο κείμενο που ακολουθεί.

Σε προηγούμενες δημοσιεύσεις μας έχουμε μιλήσει εκτενώς για τα οφέλη της κολύμβησης τόσο στην ψυχική, όσο και στη σωματική σας υγεία. Στόχος του παρόντος κειμένου είναι να περιγράψει τις τρεις από τις πιο σημαντικές δεξιότητες ζωής που το κολύμπι μπορεί να διδάξει σε εσάς και το παιδί σας.

  • Ασφάλεια

Η μεγαλύτερη ίσως δεξιότητα ζωής που θα διδάξει το κολύμπι στο παιδί σας είναι η ικανότητα να είναι ασφαλές και υπεύθυνο. Εκτός από τον παράγοντα ασφαλείας, το κολύμπι μπορεί επίσης να βελτιώσει την καρδιαγγειακή υγεία του παιδιού σας. Το κολύμπι είναι μια υγιεινή για την καρδιά δραστηριότητα και είναι ιδανική άσκηση για την ενίσχυση της λειτουργίας των πνευμόνων. Όσο περισσότερο χρόνο περνούν τα παιδιά στο νερό, τόσο περισσότερο λειτουργεί η καρδιά τους και τόσο μεγαλύτερη είναι η ικανότητα των πνευμόνων τους. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για τις περιπτώσεις εκείνες των παιδιών που κολυμπούν σε γύρους. Πολλοί άνθρωποι με άσθμα είναι πολύ καλοί κολυμβητές.

  • Εμπιστοσύνη

Το να ξεκινήσει το παιδί σας κολύμπι σε νεαρή ηλικία θα βελτιώσει τόσο την αυτοπεποίθησή του όσο και την αυτοεκτίμησή του, κάτι που μπορεί να οδηγήσει σε ένα σύνολο άλλων δεξιοτήτων ζωής που μπορούν να βοηθήσουν στην ανάπτυξη του και την κοινωνική του ζωή. Το κολύμπι βοηθά ψυχολογικά το παιδί να ξεπεράσει τις φοβίες του. Με αυτόν τον τρόπο αυξάνει την αυτοεκτίμησή του. Το παιδί μαθαίνει να εμπιστεύεται τον εαυτό του και τις δυνάμεις του και αναπτύσσει κοινωνικές δεξιότητες, όταν για παράδειγμα κολυμπά σε μια ομάδα συνομηλίκων. Όπως, εν γένει ο αθλητισμός, έτσι και το κολύμπι μπορεί να βοηθήσει το παιζί σας να αντιμετωπίζει αποτελεσματικά τις απαιτήσεις και τις προκλήσεις της καθημερινής ζωής.

Ένα ακόμη πλεονέκτημα της κολύμβησης είναι η δυνατότητα που παρέχει σε παιδιά και ενήλικες να αντιμετωπίσουν την υδροφοβία, που είναι ο φόβος να εισέρχεται ή να βυθίζεται κανείς στο νερό. Όταν μαθαίνετε να κολυμπάτε, μαθαίνετε να κατακτάτε τον φόβο σας για το νερό. Όταν μαθαίνετε να ξεπερνάτε τους φόβους σας νωρίς στη ζωή, αυτό ενισχύει την ανάπτυξη μιας πιο αισιόδοξης προοπτικής αναφορικά με άλλους φόβους και προκλήσεις στη ζωή.

  • Φυσική κατάσταση

Το κολύμπι είναι μια δραστηριότητα που ασκεί ολόκληρο το σώμα. Την ίδια στιγμή, το κολύμπι είναι μία άσκηση που μπορείτε να κάνετε καθ ‘όλη τη διάρκεια της ζωής, καθώς δεν βλάπτει τις αρθρώσεις σας ακόμη και αν κολυμπάτε συχνά. Επιπλέον, η κολύμβηση ελέγχου αναπνοής είναι εξαιρετικά ενδυναμωτική για τους πνέυμονες και μια καλή άσκηση για την αντιμετώπιση του άσθματος. Είναι ακόμη φανταστικό για την τόνωση των ώμων, των χεριών, της πλάτης και των κοιλιακών και είναι μια άσκηση εύκολη να ξεκινήσετε σε κάθε ηλικία. Πολλοί ηλικιωμένοι κάνουν αερόμπικ νερού – χαμηλού αντίκτυπου – που δεν έχει μεγάλη επίδραση στο σώμα και τις αρθρώσεις τους.

Ακολουθεί βίντεο:

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Ασκήσεις για καλύτερο σεξ

Διατροφή : Τα οφέλη της μαύρης σοκολάτας και των αυγών στον οργανισμό

Αυτοφροντίδα : Δραστηριότητες για ευτυχισμένα παιδιά

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Φυσικοί τρόποι για την αύξηση σεροτονίνης

Σεροτονίνη: Καταστήστε αυτούς τους φυσικούς τρόπους ενίσχυσης της σεροτονίνης μέρος της καθημερινής σας ρουτίνας για έναν πιο ισορροπημένο και χαρούμενο τρόπο ζωής.

Πώς να αντιμετωπίσετε τους κιρσούς φυσικά;

Πόδια: Πόνος; Κνησμός; Αίσθημα βάρους και κούρασης στα πόδια; Nυχτερινές κράμπες και οίδημα; Οι κιρσοί μπορούν να κάνουν την ενοχλητική τους εμφάνιση με διάφορους τρόπους.

Βρείτε νέες δραστηριότητες και ανακαλύψτε τον εαυτό σας

Χόμπι: Το να δίνετε στον εαυτό σας την άδεια να ασκήσει μια μοναχική τέχνη που είναι αποκλειστικά για εσάς και την υγεία σας είναι μια βαθιά ικανοποιητική, θρεπτική προσθήκη σε κάθε ρουτίνα αυτοεξυπηρέτησης.

Πόδια: Γιατί είναι κρύα τα πόδια μου και τι μπορώ να κάνω γι’ αυτό;

Καθώς η αδρεναλίνη λόγω άγχους αυξάνεται, προκαλείται συστολή των αιμοφόρων αγγείων στην περιφέρεια, γεγονός που μπορεί να μειώσει τη ροή του αίματος στις εξωτερικές περιοχές του σώματος.

Περάστε την περίοδο των γιορτών χωρίς άγχος

Γιορτές: Με την ενσωμάτωση αυτών των στρατηγικών, τα άτομα μπορούν να πλοηγηθούν την περίοδο των διακοπών με μεγαλύτερη ευκολία, ενισχύοντας μια ισορροπία μεταξύ των εορταστικών δραστηριοτήτων και της προσωπικής ευημερίας.