Αυτοφροντίδα

Stretching: Γιατί είναι τόσο σημαντικό και ποια τα οφέλη του στην υγεία;

Stretching: Γιατί είναι τόσο σημαντικό και ποια τα οφέλη του στην  υγεία;

Stretching: Οι διατάσεις διαδραματίζουν τεράστιο ρόλο στη βελτίωση και τη διατήρηση της μυϊκής υγείας και χρειάζεται λιγότερη προσπάθεια από ό,τι φαντάζεστε για να ενσωματωθεί στη ρουτίνα σας.

Ακόμα κι αν δεν καταλαβαίνουμε τους πραγματικούς λόγους πίσω από τις διατάσεις και το stretching, πολλοί από εμάς ακολουθούμε τους γυμναστές μας χωρίς αμφιβολία. Είναι σημαντικό, ωστόσο, να κατανοήσουμε το «γιατί» πίσω από το stretching. Όχι μόνο αυτό θα μας βοηθήσει να εκτιμήσουμε τη σημασία των διατάσεων, αλλά η εκμάθηση νέων πραγμάτων για το σώμα μας μπορεί να μας ενθαρρύνει να κάνουμε πιο υγιεινές επιλογές τρόπου ζωής.

Πρέπει να ξέρουμε ότι το σώμα μας χρησιμοποιεί περισσότερους από 600 μύες για να μας κρατούν σε κίνηση, επομένως είναι λογικό να λαμβάνουν κάποια επιπλέον προσοχή προκειμένου να διατηρήσουν τη βέλτιστη υγεία. Οι διατάσεις διαδραματίζουν τεράστιο ρόλο στη βελτίωση και τη διατήρηση της μυϊκής υγείας και χρειάζεται λιγότερη προσπάθεια από ό,τι φαντάζεστε για να ενσωματωθεί στη ρουτίνα σας. Το stretching είναι ικανό να μας βοηθήσει να έχουμε:

Αυξημένη ευελιξία

Η ώθηση των μυών μας πέρα ​​από τα ελαστικά τους όρια είναι μια πολύ κοινή αιτία επώδυνου τραυματισμού. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι έχετε περιορισμένη κίνηση όταν οι μύες μας είναι σφιγμένοι και δεν εξαρτώνται από απροσδόκητο βάρος ή κίνηση. Για να το αποφύγετε αυτό, μην ξεκινήσετε πολύ επιθετικά, καθώς το «διάταση με υπερβολική ένταση» μπορεί να είναι αρκετά επικίνδυνο. Αυξήστε την ευελιξία σας σταδιακά με ένα πρόγραμμα απαλών διατάσεων. Ένα πρόσθετο πλεονέκτημα, οι τακτικές διατάσεις θα επηρεάσουν επίσης θετικά τους συνδέσμους, τους τένοντες, τα νευρικά κανάλια και άλλους συνδετικούς ιστούς.

Βελτιωμένος συντονισμός

Οι διατάσεις βοηθούν τους μύες μας να λειτουργούν καλύτερα. Η βελτίωση της αποτελεσματικότητάς τους με τακτικές διατάσεις θα μας προσφέρει ενισχυμένη ισορροπία και συντονισμό. Μπορούμε να παρομοιάσουμε το σώμα μας με ένα μηχανοκίνητο όχημα, με τους καλά τεντωμένους μύες μας να αντιπροσωπεύουν τη διαφορά μεταξύ ολοκαίνουργιων ή παλαιών ελαστικών.

Ασφαλής άσκηση

Οι διατάσεις είναι ένα μεγάλο μέρος της διαδικασίας προθέρμανσης και ψύξης πριν και μετά την προπόνηση. Οι δυναμικές διατάσεις βάζουν απαλά τους μύες μας σε ένα εύρος κίνησης και προετοιμάζουν καλύτερα το σώμα μας για τη σκληρή δουλειά που ακολουθεί, εξασφαλίζοντας μια ασφαλέστερη και πιο παραγωγική προπόνηση.

Το stretching παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στο ξεκίνημα μις έντονης ημέρας, γι’ αυτό βάλτε το στην  καθημερινότητά σας και νιώστε καλύτερα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Πώς συμβάλλει η άσκηση στη μείωση του στρες;

Αθληθείτε περισσότερο από την συνιστώμενη συχνότητα για μακροζωΐα

Οι καλύτερες ασκήσεις για την υγεία της καρδιάς

Ο ρόλος της άσκησης στην αποφυγή άνοιας και Αλτσχάιμερ

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Φτιάξτε τη δική σας κρέμα σώματος

DIY body lotion: Φτιάχνοντας τη δική σας λοσιόν σώματος, μπορείτε να θρέψετε και να περιποιηθείτε το δέρμα σας με φυσικά συστατικά αποφεύγοντας τις σκληρές χημικές ουσίες.