Αυτοφροντίδα

Στόχοι 2023: Θέλετε να είστε πιο fit και με αυτοπεποίθηση το 2023; Ασχοληθείτε με την κοινοτική κηπουρική!

Στόχοι 2023: Θέλετε να είστε πιο fit και με αυτοπεποίθηση το 2023; Ασχοληθείτε με την κοινοτική κηπουρική!

Στόχοι 2023: Μια νέα μελέτη διαπίστωσε ότι όσοι αφιερώνουν περισσότερο χρόνο στην κηπουρική, τείνουν να είναι πιο fit και σωματικά δραστήριοι και έχουν λιγότερες πιθανότητες να διαγνωστούν με καρκίνο και άλλες χρόνιες ασθένειες.

Θέλετε να βελτιώσετε την ψυχική σας ευεξία χωρίς να ξοδέψετε μια περιουσία σε συνεδρίες ψυχοθεραπείας και φάρμακα; Το καλύτερο στοίχημά σας είναι να αφιερώσετε περισσότερο χρόνο στην κηπουρική . Όσο περισσότερο προσέχετε τα φυτά σας, τόσο πιο πιθανό είναι να είστε σε ειρήνη με τον εαυτό σας, αποκαλύπτει μια πρόσφατη μελέτη. Έχουν γίνει αρκετές μελέτες σχετικά με τη συσχέτιση μεταξύ του χρόνου κοντά στη φύση και της βελτιωμένης αίσθησης ευεξίας και αυτοεκτίμησης. Μια νέα μελέτη διαπίστωσε ότι όσοι αφιερώνουν περισσότερο χρόνο στην κηπουρική, τείνουν να είναι πιο fit και σωματικά δραστήριοι και έχουν λιγότερες πιθανότητες να διαγνωστούν με καρκίνο και άλλες χρόνιες ασθένειες. Τα επίπεδα άγχους και στρες τους ήταν επίσης σημαντικά χαμηλότερα από αυτά των συνομηλίκων τους που δεν περνούσαν χρόνο στον κήπο.

Αν αφιερώσετε χρόνο καλλιεργώντας φρούτα και λαχανικά από την αρχή, προφανώς θα καταλήξετε να έχετε μια πιο υγιεινή, βιολογική διατροφή από τους περισσότερους. Αρκετές μελέτες παρατήρησης έχουν βρει ότι οι λάτρεις της κηπουρικής τείνουν να τρώνε περισσότερα φρούτα και λαχανικά και έχουν λιγότερες περιπτώσεις παχυσαρκίας και διαβήτη. Η μελέτη με επικεφαλής την ομάδα CU ανακάλυψε ότι όσοι ασχολούνταν με την κοινοτική κηπουρική έτρωγαν 1,4 γραμμάρια περισσότερες φυτικές ίνες την ημέρα από εκείνους που δεν το έκαναν. Αρκετοί ειδικοί στην υγεία έχουν εκθειάσει τα οφέλη μιας διατροφής πλούσιας σε φυτικές ίνες, όπως υψηλότερο μεταβολισμό, καλύτερη ανοσία κ.λπ.! Η κηπουρική μπορεί να είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να μειώσετε το επίπεδο του λίπους σας και να φαίνεστε υπέροχοι χωρίς να αδειάσετε το τραπεζικό σας υπόλοιπο. Η μελέτη διαπίστωσε ότι οι άνθρωποι που ασχολούνται με την κοινοτική κηπουρική αύξησαν τα επίπεδα φυσικής τους δραστηριότητας κατά περίπου 42 λεπτά την εβδομάδα.

Οι συμμετέχοντες που ασχολήθηκαν περισσότερο με την κηπουρική είχαν χαμηλότερα επίπεδα στρες και άγχους. Η κοινοτική κηπουρική μπορεί επίσης να βοηθήσει τους ανθρώπους να σφυρηλατήσουν σχέσεις οργανικά. Με πιο απλά λόγια, η κοινοτική κηπουρική προωθεί τη σύνδεση. Όταν μια ομάδα ανθρώπων συγκεντρώνεται για να καλλιεργήσει ένα κομμάτι γης, ενσταλάζει την αίσθηση του σκοπού καθώς και τα συναισθήματα του να ανήκεις σε μία ομάδα αλλά και της αποδοχής.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Η κηπουρική μειώνει τον κίνδυνο καρκίνου & ενισχύει την ψυχική υγεία

Ο χρόνος στη φύση αυξάνει την ψυχική ευημερία μας

Πώς τα φυτά επηρεάζουν την ψυχολογία μας;

Η κηπουρική μπορεί να καλλιεργήσει καλύτερη ψυχική υγεία

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Κηπουρική: Ένα φυσικό ενισχυτικό της διάθεσης

Η κηπουρική είναι κάτι περισσότερο από ένα χόμπι - είναι μια πολύπλευρη θεραπευτική δραστηριότητα που μπορεί να φωτίσει τη διάθεσή σας, να μειώσει το άγχος και να ενισχύσει τη συνολική αίσθηση ευεξίας.