Αυτοφροντίδα

Single και χαρούμενη: Δεν χρειάζεσαι σχέση για να είσαι καλά

Single και χαρούμενη: Δεν χρειάζεσαι σχέση για να είσαι καλά

Single και χαρούμενη: Δεν χρειάζεσαι σχέση για να είσαι καλά. Θα μπορούσε κανείς να υποστηρίξει ότι υπάρχουν δύο κατηγορίες ανθρώπων: αυτοί που απολαμβάνουν να είναι ελεύθεροι και αυτοί που δεν το απολαμβάνουν. Αν μπεις στη δεύτερη κατηγορία, η μοναξιά μπορεί να σε ενοχλεί, ειδικά όταν φαίνεται ότι όλοι στη ζωή σου είναι ζευγαρωμένοι. Κι όμως... το να είσαι εργένης μπορεί να είναι ευλογία! 

Όντας ελεύθερος μπορείς να είσαι ευτυχισμένος και χαρούμενος άνθρωπος αν μάλιστα εξετάσεις τα προνόμια αυτής της συνθήκης. Δεν είναι δύσκολο να τα αναγνωρίσεις. Παρακάτω σου παραθέτουμε μερικά για να ανατρέψει αυτό το συναίσθημα της μοναξιάς και της μόνιμης απορίας “Εγώ, πότε;”

Βέβαια αν δεν το θέλεις δεν θα είσαι μόνος/η μια ζωή. Στατιστικά, δηλαδή και να το θέλεις, αυτό κάποια στιγμή θα αλλάξει. Μαζί με αυτό όμως θα έρθουν και  οι θυσίες που πρέπει να ακολουθήσουν. Όταν θα είσαι διατιθεμένη να τις κάνει τότε θα είσαι και έτοιμη για να μπεις σε μία σχέση. Μέχρι τότε απόλαυσε την ελευθερία σου. Είναι σημαντικό να διατηρείς την προοπτική όταν είσαι ελεύθερος, για να αποφύγεις να πέσεις κάτω για μια υπέροχη περίοδο της ζωής σου.

Το να είμαστε ελεύθεροι μας δίνει την ευκαιρία να είμαστε πραγματικά υπόλογοι, να υποστηρίζουμε τους εαυτούς μας και να λαμβάνουμε τις δικές μας αποφάσεις και στόχους. Χρησιμοποιήστε αυτό το χρόνο για να διευκρινίσετε τι θέλετε να επιτύχετε, είτε πρόκειται για προσωπικό, οικονομικό, κτλ. Αναλογιστείτε πόσο μακριά έχετε φτάσει κάθε φορά που πετυχαίνετε ένα νέο στόχο. Υπάρχει μια δύναμη που καλλιεργείται όταν κάποιος είναι μόνος. Το να είσαι εργένης έχει μεγάλη ελευθερία. Ως εκ τούτου, απολαύστε να είστε πιο αυθόρμητοι με τις δραστηριότητές σας και τα ταξίδια σας. Μπορείτε πραγματικά να επιλέξετε πού θέλετε να πάτε ή τι θέλετε να κάνετε ως άτομο.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Να είσαι αληθινή με εσένα

Το bestseller βιβλίο του Bill Bryson εξερευνά το θαύμα που είσαι εσύ

Είναι τώρα η κατάλληλη στιγμή να μην κάνετε τίποτα;

Πώς να είσαι mindful: Η εμπειρία ενός σκύλου

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Τι είναι η διαταραχή κοινωνικού άγχους και πως μπορείς να την ξεπεράσεις οριστικά

Κοινωνικό Άγχος: Η αυτοπεποίθηση είναι μια ιδιότητα που πολλοί από εμάς θα θέλαμε να έχουμε σε μεγαλύτερο βαθμό – ειδικά όταν βρισκόμαστε σε ένα νέο μέρος ή με μια ομάδα ανθρώπων που δεν γνωρίζουμε πολύ καλά. Για ορισμένους, αυτή η εσωτερική σιγουριά φαίνεται να έρχεται φυσικά. Αλλά τι συμβαίνει με τους υπόλοιπους;

Αυτοφροντίδα: Οι διάφοροι τύποι που χωρίζετε

Αυτοφροντίδα: Η αυτοφροντίδα, είναι μία έννοια η οποία βρίσκετε σε όλους τους χώρους και που πρέπει να μάθουμε να την αναγνωρίζουμε και εισχωρούμε στην καθημερινότητα μας για να επιτύχουμε την ευτυχία μας.

Το να είστε δίπλα στο νερό είναι καλό για το σώμα και μυαλό σας

Θάλασσα Οφέλη: Το να ξοδεύουμε χρόνο μέσα και γύρω από τα υδάτινα περιβάλλοντα έχει αποδειχθεί με ότι οδηγεί σε σημαντικά υψηλότερα ψυχικά και σωματικά οφέλη συγκριτικά με τους πράσινους χώρους.

Αυτοφροντίδα: Συμβουλές για να την πετύχεις

Οι παρακάτω συμβουλές θα σας βοηθήσουν να επιτύχετε σε καθημερινή βάση την αυτοφροντίδα σας και εσάς θα σας κάνουν να νιώσετε πολύ καλύτερα στην καθημερινότητα σας. Επίσης για να μπορέσετε να το επιτύχετε θα πρέπει πρώτα να βρείτε τις ανάγκες σας και να τα εφαρμόζεται σε καθημερινή βάση. Σου παρουσιάζουμε κάποιες από τις συμβουλές που […]

Το να στρώνετε το κρεβάτι σας βοηθά να αξιοποιήσετε στο έπακρο τη μέρα

Στρώσιμο Κρεβατιού: Από τον καλύτερο ύπνο και το λιγότερο άγχος έως έναν πιο καθαρό και οργανωμένο νου, τα πιθανά οφέλη του να στρώνετε το κρεβάτι σας κάθε πρωί μπορεί να σας εκπλήξουν.

Είναι σημαντικό να εκτιμάτε τον εαυτό σας

Αυτοεκτίμηση Ψυχολογία Σημασία: Η καλλιέργεια υψηλής αυτοεκτίμησης και ανθεκτικότητας δεν είναι εύκολη υπόθεση, αλλά είναι σίγουρα δυνατή και μπορεί να κάνει τεράστια διαφορά στη ζωή σας. Ένα σημαντικό συστατικό - "κλειδί" - της αυτοεκτίμησης είναι τα πρότυπα σκέψης σας (σε τι εστιάζετε), καθώς και η υιοθέτηση μιας πιο αισιόδοξης προοπτικής.

Αυτοφροντίδα: Ορισμοί και σημασία της

Αυτοφροντίδα: Σε αυτό το άρθρο στοχεύουμε να σας μιλήσουμε για το τι είναι αυτοφροντίδα και ποιοι είναι οι ορισμοί της ,όπως τους έδωσαν διάφοροι οργανισμοί για να δείτε ποιος σας ταιριάζει.