Σεξουαλική Υγεία

Πώς να βρω τον κατάλληλο: Κόλπα και συμβουλές

Πώς να βρω τον κατάλληλο: Κόλπα και συμβουλές

Πώς να βρω τον κατάλληλο: Κόλπα και συμβουλές. Είσαι ελεύθερος και ψάχνεις για αγάπη; Δυσκολεύεσαι να γνωρίσεις το σωστό άτομο; Όταν δυσκολεύεστε να βρείτε μια σχέση, είναι πολύ εύκολο να αποθαρρυνθείτε ή να πιστέψετε τους καταστροφικούς μύθους εκεί έξω για τα ραντεβού και τις σχέσεις.

Η ζωή ως ένα single προσφέρει πολλά οφέλη, όπως το να είσαι ελεύθερος να ακολουθείς τα χόμπι και τα ενδιαφέροντά σου, να μαθαίνεις πώς να απολαμβάνεις τη δική σου εταιρεία και να εκτιμάς τις ήσυχες στιγμές μοναξιάς. Ωστόσο, εάν είστε έτοιμοι να μοιραστείτε τη ζωή σας με κάποιον και θέλετε να δημιουργήσετε μια διαρκή, αξιόλογη σχέση, η ζωή ως ελεύθερη μπορεί να φαίνεται απογοητευτική.

Το πρώτο βήμα για να βρεις αγάπη είναι να επανεξετάσεις κάποιες από τις παρανοήσεις για τα ραντεβού και τις σχέσεις που μπορεί να σε εμποδίζουν να βρεις μόνιμη αγάπη. Μπορώ να είμαι ευτυχισμένος και ικανοποιημένος μόνο αν έχω σχέση ή  είναι καλύτερα να έχεις μια κακή σχέση παρά να μην έχεις σχέση. Αν και υπάρχουν οφέλη για την υγεία που προκύπτουν από την ύπαρξη μιας σταθερής σχέσης, πολλοί άνθρωποι μπορούν να είναι το ίδιο ευτυχισμένοι και ικανοποιημένοι χωρίς να είναι μέρος ενός ζευγαριού. Παρά το στίγμα σε κάποιους κοινωνικούς κύκλους που συνοδεύει το να είσαι ελεύθερος, είναι σημαντικό να μην μπεις σε μια σχέση απλά για να “ταιριάξεις”. Το να είσαι μόνος και μοναχικός δεν είναι το ίδιο πράγμα. Και τίποτα δεν είναι τόσο ανθυγιεινό και απογοητευτικό όσο το να είσαι σε κακή σχέση.

Αν δεν αισθάνομαι μια άμεση έλξη για κάποιον, δεν είναι μια σχέση που αξίζει να επιδιώξουμε. Αυτός είναι ένας σημαντικός μύθος που πρέπει να καταρριφθεί, ειδικά αν έχετε ιστορικό στις  ακατάλληλες επιλογές. Η άμεση σεξουαλική έλξη και η διαρκής αγάπη δεν συμβαδίζουν απαραίτητα. Τα συναισθήματα μπορούν να αλλάξουν και να βαθύνουν με την πάροδο του χρόνου, και οι φίλοι μερικές φορές γίνονται εραστές- αν δώσεις σε αυτές τις σχέσεις την ευκαιρία να αναπτυχθούν. Οι γυναίκες έχουν διαφορετικά συναισθήματα από τους άνδρες. Οι γυναίκες και οι άνδρες αισθάνονται παρόμοια πράγματα, αλλά μερικές φορές εκφράζουν τα συναισθήματά τους διαφορετικά, συχνά σύμφωνα με τις συμβάσεις της κοινωνίας. Αλλά βιώνουν τα ίδια βασικά συναισθήματα όπως θλίψη, θυμό, φόβο και χαρά.

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Ερωτευμένος με τον έρωτα

Δείτε την απάντηση στο δίλημμα "καρδιά ή λογική"

Όταν το στρες διαλύει τη σχέση

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

HPV και καρκίνος: Τί πρέπει να γνωρίζετε;

Σεξουαλικά μεταδιδόμενα νοσήματα Καρκίνος: Οι τύποι του HPV που προκαλούν καρκίνο μεταδίδονται μέσω της οικείας επαφής με το δέρμα, οπότε κυρίως μέσω σεξουαλικών δραστηριοτήτων. Ο πιο κοινός καρκίνος HPV στις γυναίκες είναι ο καρκίνος του τραχήλου της μήτρας. Στους άνδρες, ο πιο συνηθισμένος καρκίνος HPV είναι ο καρκίνος του λαιμού, αν και οι γυναίκες μπορούν να τον εμφανίσουν επίσης. Παρουσιάζεται στο στοματοφάρυγγα, που είναι το πίσω μέρος του λαιμού και των αμυγδαλών.

Σεξουαλική δυσλειτουργία: Ευθύνεται και το στρες;

Η εμφάνιση στυτικής δυσλειτουργίας σε άνδρες νεαρής ηλικίας, οι οποίοι δεν αντιμετωπίζουν κάποιο πρόβλημα υγείας και άρα -θεωρητικά τουλάχιστον- θα «έπρεπε» να απολαμβάνουν μια υγιή σεξουαλική ζωή, φέρνει στο φως πιο έντονα από ποτέ τις αιτίες του προβλήματος.

Η έντονη σεξουαλική δραστηριότητα έχει αντιγηραντική δράση

Η υγιής σεξουαλική ζωή, ιδιαίτερα καθώς τα χρόνια περνούν, μπορεί να μας κάνει να φαινόμαστε 5-8 χρόνια νεότεροι από την πραγματική μας ηλικία υποστηρίζει ο ψυχολόγος Δρ. David Weeks από το Βασιλικό Νοσοκομείο του Εδιμβούργου.

Sex tips για να ανανεώσετε τη σχέση σας

Σεξ: Οι γυναίκες έχουν εσωτερικά γεννητικά όργανα. Αυτό, σε συνδυασμό με αρκετά μπερδεμένα μηνύματα για τη γυναικεία σεξουαλικότητα που πήραν από την παιδική τους ηλικία, τις κάνει να μην απελευθερώνουν όλο το πάθος τους.

Ξεπερνώντας το άγχος της σεξουαλικής επίδοσης

Άγχος σεξουαλικής επίδοσης: Εάν βιώνετε άγχος σεξουαλικής επίδοσης, σκεφτείτε το ενδεχόμενο να επισκεφτείτε έναν ειδικό, με τον οποίον θα νιώθετε αρκετά άνετοι να συζητήσετε για τη σεξουαλική σας ζωή. Εφόσον βεβαιωθείτε πως αιτία του άγχους που βιώνετε σχετικά με το σεξ δεν είναι κάποιο ορισμένο ιατρικό ζήτημα, μπορείτε να δοκιμάστε τις ακόλουθες προσεγγίσεις που έχουμε συλλέξει για εσάς για να σας βοηθήσουν να επιστρέψετε στην υγιή και απολαυστική ζωή του έρωτα.

Άγχος σεξουαλικής επίδοσης: Αιτίες που συντελούν στο φαινόμενο

Άγχος σεξουαλικής επίδοσης: Το σεξ υποτίθεται πως είναι μια ευχάριστη εμπειρία, αλλά είναι δύσκολο να το απολαύσετε αν ανησυχείτε συνεχώς για το πόσο καλά κάνετε έρωτα. Εάν θέλετε να επαναφέρετε την ζωντάνια στην ερωτική σας ζωή, μάθετε γιατί μπορεί να βιώνετε άγχος σεξουαλικής επίδοσης και αναζητήστε συμβουλές για να χαλαρώσετε.

Πώς το κάπνισμα επηρεάζει τη σεξουαλική ζωή των ανδρών;

Κάπνισμα και σεξ: Ένας από τους κύριους παράγοντες που επηρεάζουν την στύση ενός άνδρα, είναι το κάπνισμα. Το κάπνισμα ανεξάρτητα από τους άλλους παράγοντες κινδύνου για καρδιαγγειακά προβλήματα, σχεδόν διπλασιάζει τον κίνδυνο για μετρίου και σοβαρού βαθμού στυτική δυσλειτουργία.