Αυτοφροντίδα

Selfcare tips: Πώς μπορούν οι γυναίκες να φροντίζουν τον εαυτό τους;

Selfcare tips: Πώς μπορούν οι γυναίκες να φροντίζουν τον εαυτό τους;

Selfcare tips: Η αυτοφροντίδα είναι η πρακτική της βελτίωσης της υγείας, της ευημερίας και της συνολικής ευτυχίας κάποιου.

Οι γυναίκες συχνά αισθάνονται τεράστια πίεση να διαχειριστούν τη ζωή τους ενώ βοηθούν τους άλλους γύρω τους. Ως κόρες, αδερφές, φίλες, σύζυγοι και μητέρες, υπάρχουν πολλές ευθύνες που πρέπει να ισορροπήσετε. Είναι σημαντικό για τις γυναίκες να φροντίζουν τον εαυτό τους εκτός από την ταχυδακτυλουργία αυτών των άλλων ρόλων. Η αυτοφροντίδα είναι η πρακτική της βελτίωσης της υγείας, της ευημερίας και της συνολικής ευτυχίας κάποιου.

Βάλτε τον εαυτό σας σε προτεραιότητα

Ακολουθούν διάφορες στρατηγικές που θα βοηθήσουν τις γυναίκες να δώσουν προτεραιότητα στον εαυτό τους και στην ευτυχία τους:

  • Η αυτοφροντίδα είναι ανάγκη. Η αυτοφροντίδα μπορεί να είναι οποιαδήποτε δραστηριότητα που σας ενισχύει σωματικά, συναισθηματικά, διανοητικά, διανοητικά ή πνευματικά. Η ιδέα του να παίρνετε τον έλεγχο των αναγκών σας και να βάζετε τον εαυτό σας προτεραιότητα μπορεί να θεωρηθεί εγωιστική, αλλά δεν είναι. Εάν είστε κάποιος που δείχνει φροντίδα για τους άλλους, θυμηθείτε να φροντίζετε και τον εαυτό σας.
  • Μάθε να αγαπάς τον εαυτό σου. Υπάρχουν πολλά στίγματα και στερεότυπα σχετικά με τις γυναίκες και τα πρότυπα ομορφιάς. Είναι σημαντικό να καθησυχάζετε και να βρίσκετε τρόπους να αγαπάτε τον εαυτό σας—σωματικά, διανοητικά, συναισθηματικά και πολλά άλλα. Προσπαθήστε να στέκεστε μπροστά σε έναν καθρέφτη και να λέτε πράγματα που αγαπάτε στον εαυτό σας. Γράψτε επιβεβαιώσεις και κάντε κομπλιμέντα στον εαυτό σας καθημερινά για να επιβεβαιώσετε ποιοι είστε.
  • Δημιουργήστε ένα σύστημα υποστήριξης. Οι φίλοι και η οικογένειά σας σας ενδυναμώνουν και σας ανεβάζουν; Αν όχι, σκεφτείτε να τους πείτε πόσο σημαντικό είναι να νιώθουν υποστήριξη. Το περιβάλλον σας και οι άνθρωποι σε αυτό θα πρέπει να είναι θετικά κίνητρα στη ζωή σας. Θα πρέπει να νιώθετε υποστήριξη στα καλά πράγματα που κάνετε—δείχνετε φροντίδα με τον τρόπο που δείχνετε τη φροντίδα για τους άλλους.
  • Θέστε υγιή όρια. Πόσες φορές έχετε πει «ναι» ή «σίγουρα» σε ένα αίτημα όταν δεν είχατε τον χρόνο ή την ενέργεια να βοηθήσετε; Μερικές φορές μπορεί να αισθάνεστε ένοχοι που δίνετε προτεραιότητα στον εαυτό σας, αλλά το να θέσετε όρια σημαίνει ότι αναλαμβάνετε τον έλεγχο της ζωής σας. Μάθετε να λέτε «όχι» στους ανθρώπους για χάρη της αυτοφροντίδας.

  • Σχεδιάστε το πρόγραμμά σας. Στις πολυάσχολες καθημερινές σας δραστηριότητες, είναι σημαντικό να προγραμματίσετε χρόνο για να βοηθήσετε στην αυτοφροντίδα σας. Αυτό θα δημιουργήσει έναν πιο υγιεινό και πιο ισορροπημένο τρόπο ζωής και θα αντικατοπτρίζεται στις σχέσεις σας. Αφιερώστε πρώτα χρόνο για εσάς και μετά προγραμματίστε χρόνο για τους άλλους όταν χρειάζεται. Προσπαθήστε να εξηγήσετε την ανάγκη σας για αυτοφροντίδα στους πιο κοντινούς σας ανθρώπους και μπορεί να δουν το όφελος της ευτυχίας σας.
  • Βελτιώστε την ευημερία σας. Αφιερώστε λίγο χρόνο μόνοι σας για να σκεφτείτε τις ανάγκες σας και σκεφτείτε τρόπους για να καλύψετε αυτές τις ανάγκες. Ενδιαφέρεστε για τα χόμπι σας που θα σας βοηθήσουν να βελτιώσετε τη συνολική σας ευημερία. Μπορείτε να προσπαθήσετε να κάνετε πράγματα όπως να διαβάσετε ένα βιβλίο, να παρακολουθήσετε μια καλή τηλεοπτική εκπομπή, να πάτε σε θεραπεία, να κάνετε ένα πρόγραμμα φυσικής κατάστασης, να εγγραφείτε σε ένα κλαμπ και ούτω καθεξής.

Οι γυναίκες αναλαμβάνουν πολλούς διαφορετικούς ρόλους στην καθημερινότητά τους. Δεν πρέπει να ξεχάσουν να φροντίζουν τον εαυτό τους στην πορεία!

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

8 Tips για να φροντίσετε καλύτερα τον εαυτό σας

Συμβουλές αυτοφροντίδας σε ανθρώπους με αυτοάνοσα!

6 συμβουλές αυτοφροντίδας που μπορείτε να κάνετε στο σπίτι

Σπάζοντας τον κύκλο των ανθυγιεινών σχέσεων

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Συμβουλές αυτοφροντίδας μετά τον χωρισμό

Χωρισμός: Η εξάσκηση της αυτοφροντίδας μετά από έναν χωρισμό είναι απαραίτητη για τη θεραπεία, την ανακάλυψη του εαυτού και, τελικά, για να προχωρήσουμε με ανανεωμένη δύναμη και ανθεκτικότητα.

Tips για την αντιμετώπιση του hangover

Hangover: Ακολουθώντας αυτές τις συμβουλές, μπορείτε να φροντίσετε αποτελεσματικά τον εαυτό σας μετά από ένα hangover και να υποστηρίξετε τις φυσικές διαδικασίες επούλωσης του σώματός σας.

Προφυλάξεις για τον πόνο του νεύρου ισχιαλγίας στην εγκυμοσύνη

Εγκυμοσύνη ισχιαλγία: Το κλασικό ενδεικτικό σύμπτωμα της ισχιαλγίας είναι ο ακτινοβολούμενος πόνος που ξεκινά από το κάτω μέρος της πλάτης, τους γοφούς ή τους γλουτούς και πέφτει στους μηρούς, φτάνοντας μέχρι τα πόδια και τα δάχτυλα των ποδιών. 

Ποια είναι η ιδανική διάρκεια προπόνησης;

Άσκηση: Μην ψάχνεις για την τέλεια διάρκεια αλλά βρες το δικό σου ρυθμό, προσαρμόσου το πρόγραμμα στα μέτρα σου και κάνε τη γυμναστική ευχάριστο κομμάτι της καθημερινότητάς σου. Καλή προπόνηση!