Αυτοφροντίδα

Προσωπική υγιεινή: 20 σοκαριστικά στοιχεία για την προσωπική μας υγιεινή

Προσωπική υγιεινή: 20 σοκαριστικά στοιχεία για την προσωπική μας υγιεινή

Προσωπική υγιεινή: Το ξέρατε ότι έχετε 1000 φορές περισσότερες πιθανότητες να μεταδώσετε βακτήρια με υγρά χέρια; Και άλλα 19 ακόμη ενδιαφέροντα στοιχεία προσωπικής υγιεινής!

Δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος να μοιραστούμε τη σημασία της υγιεινής, παρά με τη μορφή διασκεδαστικών στοιχείων υγιεινής. Με τόσα πολλά μικρόβια και βακτήρια, μπορεί να μην συνειδητοποιείτε καν τον αριθμό των βακτηρίων με τα οποία έρχεστε σε επαφή σε καθημερινή βάση. Ρίξτε μια ματιά σε αυτά τα 20 στοιχεία υγιεινής που ελπίζουμε ότι θα φέρουν στην προσοχή σας τη σημασία της άσκησης εξαιρετικής υγιεινής όλο το χρόνο.

Ένα μικρόβιο μπορεί να πολλαπλασιαστεί σε περισσότερα από 8 εκατομμύρια μικρόβια σε μια μέρα

Φανταστείτε πόσους ανθρώπους μπορεί να επηρεάσει αυτό το πρώτο αρχικό μικρόβιο μέσα σε 24 ώρες. Σταματήστε τον πολλαπλασιασμό και ξεκινήστε με καλή υγιεινή.

Το τηλεχειριστήριο της τηλεόρασής σας είναι πιο επικίνδυνο από όσο νομίζετε

Τα τηλεχειριστήρια συμβάλλουν στους 90.000 ετήσιους θανάτους από λοίμωξη που αποκτώνται στα νοσοκομεία. Ερευνητές του Πανεπιστημίου της Αριζόνα διαπίστωσαν ότι τα τηλεχειριστήρια της τηλεόρασης μεταδίδουν ανθεκτικό στα αντιβιοτικά σταφυλόκοκκο που τα καθιστά τους χειρότερους φορείς βακτηρίων στα δωμάτια των νοσοκομείων, χειρότερα ακόμα και από τα χερούλια της τουαλέτας. Αν υπήρχε εστίαση στον καθαρισμό αντικειμένων όπως αυτά, φανταστείτε πόσες ασθένειες θα μπορούσαν να προληφθούν από την αρχή.

Στεγνώστε τα χέρια σας!

Έχετε 1000 φορές περισσότερες πιθανότητες να μεταδώσετε βακτήρια με υγρά χέρια. Μην βιαστείτε να βγείτε από την τουαλέτα μόνο αφού πλύνετε τα χέρια σας, έχετε κάνει μόνο τη μισή δουλειά. Χρησιμοποιήστε αποτελεσματικά στεγνωτήρια χεριών ή χαρτοπετσέτες χεριών για να στεγνώσετε τα χέρια σας για να δημιουργήσετε ένα υγιεινό περιβάλλον.

Πλύνετε τα χέρια σας με σαπούνι και νερό

Χρειάζονται 40-60 δευτερόλεπτα για να πλύνετε επαρκώς τα χέρια σας χρησιμοποιώντας σαπούνι. Εκεί που το έχετε, χρειάζεται έως και ένα ολόκληρο λεπτό για να πλύνετε επαρκώς τα χέρια σας με σαπούνι και νερό. Βεβαιωθείτε ότι αφιερώνετε χρόνο για να πλένετε επαρκώς τα χέρια σας πολλές φορές κατά τη διάρκεια της ημέρας για να διασφαλίσετε ότι δεν μεταδίδετε επιβλαβή βακτήρια ή μικρόβια. Ειδικά μετά τη χρήση της τουαλέτας!

Σταματήστε να αγγίζετε τόσα πολλά πράγματα!

Το 80% των μολυσματικών ασθενειών μεταδίδονται με την αφή. Είναι πολλές ασθένειες που μπορούν να προληφθούν από το πλύσιμο των χεριών στην πρώτη περίπτωση. Ιοί που αφήνονται σε επιφάνειες από ακάθαρτα χέρια πριν μπορέσετε να σας μολύνετε έως και 24 ώρες αργότερα, επομένως το πλύσιμο των χεριών σας στην εργασία είναι απολύτως απαραίτητο.

 Τα μικρόβια της τουαλέτας σε ακολουθούν

Τα μικρόβια από τη λεκάνη της τουαλέτας μπορούν να ταξιδέψουν έως και 180 εκατοστά. Κάθε φορά που ξεπλένετε μια τουαλέτα με το καπάκι, μια λεπτή ομίχλη ψεκάζεται στον αέρα που περιέχει μια σειρά από βακτήρια που προκαλούν ασθένειες. Το χειρότερο, ορισμένα στεγνωτήρια χεριών και άλλες συσκευές τουαλέτας ενθαρρύνουν τη διασπορά των βακτηρίων που μπορούν στη συνέχεια να εισπνεύσουν ή να εναποτεθούν στα ρούχα και τα υπάρχοντά σας.

Το ηθικό δίδαγμα της ιστορίας: κλείστε το καπάκι της τουαλέτας πριν ξεπλύνετε και η εγκατάσταση καθαριστικού καθίσματος τουαλέτας μπορεί να βοηθήσει πολύ στο να διασφαλίσετε ότι οι χρήστες της τουαλέτας προστατεύονται. Οι εμπορικοί καθαριστές αέρα μπορούν επίσης να βοηθήσουν στην επεξεργασία του αέρα στην τουαλέτα για να απαλλαγούμε πραγματικά από επιβλαβή μικρόβια και βακτήρια.

Τι είναι καλύτερο, μια τουαλέτα ή το γραφείο σας;

Το βακτήριο Staphylococcus βρέθηκε στο 60% των γραφείων στα γραφεία σε μια μελέτη της Viking. 10 εκατομμύρια βακτήρια πιστεύεται ότι ζουν στο ακάθαρτο γραφείο σας. Είναι πιθανώς πιο υγιεινό και ασφαλέστερο για εσάς να εργάζεστε από το κάθισμα της τουαλέτας. Συγκλονιστικό, ε; Ειδικά σε περιόδους που η υγιεινή είναι τόσο σημαντική, φροντίστε να καθαρίζετε τακτικά την περιοχή του γραφείου σας με μαντηλάκια επιφάνειας.

Ο πρωινός καφές σας μπορεί τελικά να μην σας σώσει τη ζωή

Περίπου το 90% των κούπες γραφείου φιλοξενούν μικρόβια και βακτήρια που μπορούν να αρρωστήσουν τους υπαλλήλους. Η πρωινή κούπα καφέ σας μπορεί να είναι το λιγότερο ευχάριστο πράγμα στο γραφείο σας. Μελέτες που διεξήχθησαν από το Πανεπιστήμιο της Αριζόνα διαπίστωσαν ότι έχουν τη δυνατότητα να προκαλέσουν σοβαρές ασθένειες. Ακόμη χειρότερα, έως και το 20% των κούπες που δοκιμάστηκαν είχαν επίσης ίχνη κοπράνων! Μπορεί να θέλετε να ξανασκεφτείτε τη χρήση κοινόχρηστων συσκευών κουζίνας γραφείου, είναι πολύ πιθανό να κάνουν τα πράγματα χειρότερα.

Αυτός είναι ο λόγος που το πλύσιμο των χεριών είναι τόσο σημαντικό

Τα χέρια έρχονται σε επαφή με περίπου 10 εκατομμύρια βακτήρια την ημέρα. Η σημασία του σωστού πλυσίματος των χεριών έχει τονιστεί το 2020, αλλά τώρα καταλαβαίνετε γιατί; Ο μέσος άνθρωπος αγγίζει το πρόσωπό του έως και 16 φορές την ώρα αφού έρθει σε επαφή με εκατομμύρια βακτήρια που μπορούν να προκαλέσουν ασθένειες. Δεν είναι περίεργο που βλέπουμε τις λοιμώξεις να εξαπλώνονται τόσο γρήγορα στην εργασία.

Καλέστε το 100 – Έχουμε έκτακτη ανάγκη!

Τα κινητά τηλέφωνα μεταφέρουν 10 φορές περισσότερα βακτήρια από τα περισσότερα καθίσματα τουαλέτας. Ναι, αυτό είναι σωστό, η συσκευή στην οποία οι άνθρωποι στην εποχή μας ξοδεύουν τον περισσότερο χρόνο τους έχει περισσότερα βακτήρια από ένα κάθισμα τουαλέτας. Πολλοί άνθρωποι δεν σκέφτονται να καθαρίσουν τα τηλέφωνά τους, αλλά ίσως ήρθε η ώρα να το κάνουν.

Η δύναμη του φτερνίσματός σας

Γνωρίζατε ότι τα μικρόβια και άλλα σωματίδια που εκτοξεύονται από το φτάρνισμα μπορούν να ταξιδέψουν έως και 50 m/s και σε απόσταση 2 m, με δυνητική περιοχή εξάπλωσης 616 cm. Το φτέρνισμα, όπως ο έμετος, μπορεί να μεταδώσει μικρόβια έως και 10 πόδια και μπορεί να ταξιδέψει πιο γρήγορα από ένα όριο ταχύτητας με κινητήρα. Δεν μπορείτε να σταματήσετε ένα φτέρνισμα, καθώς είναι μια αυτόματη απόκριση, ωστόσο μπορείτε να αντιμετωπίσετε σωστά τα επακόλουθα, δηλαδή πλύσιμο των χεριών, χρησιμοποιώντας χαρτομάντιλα, απολυμαντικά χεριών, ξέρετε το τρυπάνι.

Δώστε στον χώρο εργασίας σας τακτικά καθαρό και τακτοποιημένο!

Το 57% των συναδέλφων κρίνουν τους συναδέλφους τους με βάση την καθαριότητα του γραφείου τους. Δεν είναι ένας από αυτούς τους ανθρώπους; Τότε ίσως είναι το γραφείο σας για το οποίο μιλούν όλοι οι άλλοι. Τακτοποιήστε τα εργασιακά σας πράγματα και διατηρήστε τον χώρο σας καθαρό για να νιώθουν οι άλλοι ασφαλείς και υγιεινοί στη δουλειά.

Βοηθήστε να σταματήσει η εξάπλωση της νόσου

Θα χρειαζόταν ένα άτομο με ιό μόλις τέσσερις ώρες για να μολύνει το 50% του συνόλου του εξοπλισμού και των εργαζομένων στο γραφείο. Αυτό δείχνει ότι, εάν έχετε συμπτώματα ενός συγκεκριμένου ιού ή ασθένειας, μείνετε μακριά από τους συναδέλφους σας. συμβάλετε στη διατήρηση της ασφάλειας και της λειτουργίας της επιχείρησης. Εστιάστε στο να μείνετε σπίτι και να γίνετε καλύτεροι πριν πάτε στη δουλειά και μολύνετε τον χώρο εργασίας.

Καθαρός αέρας… Ή όχι!

Η ποιότητα του αέρα σε έναν κλειστό χώρο μπορεί να είναι έως και 500% χειρότερη από ό,τι σε εξωτερικούς χώρους. Η ποιότητα του αέρα ή η ρύπανση μπορεί να επηρεαστεί σε μεγάλο βαθμό από τη σκόνη, τα αλλεργιογόνα και άλλες οσμές. Βεβαιωθείτε ότι έχετε αποτελεσματικές λύσεις περιποίησης αέρα στο χώρο εργασίας σας για να διατηρήσετε τους εργαζόμενους υγιείς και ασφαλείς στις εγκαταστάσεις εργασίας τους.

Σκέφτεστε να χρησιμοποιήσετε σταθμούς ξενοδοχείων ή γραφεία; Ξανασκεφτείτε το.

Το μέσο πληκτρολόγιο έχει περίπου 7.500 βακτήρια που ζουν σε αυτό. Ένα μπόνους γεγονός για εσάς, 1 στους 10 υπαλλήλους δεν καθαρίζει ποτέ καν τον εξοπλισμό του! Τα βακτήρια από τα πληκτρολόγια μπορούν να συμβαδίσουν με τη μετάδοση αφής. Ενθαρρύνετε τους υπαλλήλους να καθαρίζουν τακτικά τον εξοπλισμό τους ειδικά τα πληκτρολόγιά τους για να μειώσουν τον κίνδυνο ασθένειας.

Η απόλυτη έκθεση στα μικρόβια!

Κατά μέσο όρο, έρχεστε σε επαφή με 300 επιφάνειες κάθε 30 λεπτά, εκθέτοντας σας σε 840.000 μικρόβια. Αυτός είναι ένας σοβαρός αριθμός μικροβίων με τα οποία έρχεστε σε επαφή και τα οποία έχουν τη δυνατότητα να προκαλέσουν καταστροφικές ασθένειες. Πολλαπλές πλύσεις χεριών κατά τη διάρκεια της ημέρας μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση της εξάπλωσης και στη μείωση του κινδύνου ασθένειας.

Οι βρύσες της κουζίνας είναι ασφαλείς, σωστά;

Οι βρύσες της κουζίνας έχουν έως και 1.331 μικρόβια ανά 6,5 τετραγωνικό μέτρο. Παρά το γεγονός ότι βρίσκεται σε μια περιοχή αφιερωμένη στον καθαρισμό και το γλυκό νερό, πώς είναι αυτή η φιγούρα με οποιονδήποτε τρόπο «καθαρή». Απαλλαγείτε από αυτά τα μικρόβια με καθημερινούς καθαρισμούς κουζίνας γραφείου.

Η υγιεινή των τροφίμων στα χειρότερά της

Μόνο το 20% των ανθρώπων πλένουν τα χέρια τους πριν ετοιμάσουν το φαγητό και το 39% πριν φάνε φαγητό. Αποφύγετε την είσοδο μικροβίων στο σύστημά σας και πλένετε πάντα τα χέρια σας πριν φάτε φαγητό για να αποφύγετε τον κίνδυνο ασθένειας ή ασθένειας. Τα εστιατόρια θα πρέπει πάντα να προσέχουν τα πρότυπα υγιεινής της κουζίνας τους για να διασφαλίζουν ότι οι επισκέπτες παραμένουν χαρούμενοι και υγιείς. Εάν χρειάζεστε βοήθεια για το πώς μπορεί να επιτευχθεί αυτό, διαβάστε το ιστολόγιό μας για το πώς να μεγιστοποιήσετε την καθαριότητα του εστιατορίου για επιτυχία.

Πάρτε τις σκάλες την επόμενη φορά ίσως;

Τα κουμπιά του ανελκυστήρα φιλοξενούν 22% περισσότερα βακτήρια από τα καθίσματα της τουαλέτας. Σκεφτείτε δύο φορές πριν πάρετε το ασανσέρ την επόμενη φορά. Εναλλακτικά, εγκαταστήστε ένα διανομέα απολυμαντικού χεριών κοντά σε κάθε ανελκυστήρα για να το χρησιμοποιήσετε αμέσως αφού αγγίξετε τα κουμπιά του δαπέδου.

Μην κρίνετε τα χέρια σας από την εμφάνισή τους

Ένας στους πέντε ανθρώπους αποφασίζει για το πλύσιμο των χεριών του σύμφωνα με την εμφάνιση των χεριών του. Όλοι γνωρίζουν ότι τα μικρόβια και τα βακτήρια είναι αόρατα, ωστόσο εξακολουθούμε να κρίνουμε πόσο καθαρά είναι από την εμφάνισή τους. Αν οι άνθρωποι πιστεύουν ότι τα χέρια τους φαίνονται καθαρά, υποθέτουν ότι είναι καθαρά και δεν μπαίνουν στον κόπο να τα πλύνουν.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Πώς μπορούμε να φροντίσουμε τον εαυτό μας φροντίζοντας το περιβάλλον;

Πόσο υγιεινά είναι τα αυγά για τον οργανισμό μας;

Πώς μπορεί να μας επηρεάσει η γρίπη το καλοκαίρι;

To πλύσιμο του ωμού κοτόπουλου πριν το μαγείρεμα είναι μεγάλο λάθος

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Κηπουρική: Ένα φυσικό ενισχυτικό της διάθεσης

Η κηπουρική είναι κάτι περισσότερο από ένα χόμπι - είναι μια πολύπλευρη θεραπευτική δραστηριότητα που μπορεί να φωτίσει τη διάθεσή σας, να μειώσει το άγχος και να ενισχύσει τη συνολική αίσθηση ευεξίας.