Αυτοφροντίδα

Προπόνηση λάθη: Συνήθειες προπόνησης που μπορεί να βλάψουν το σώμα σας

Προπόνηση λάθη: Συνήθειες προπόνησης που μπορεί να βλάψουν το σώμα σας

Προπόνηση λάθη: Η άσκηση για να παραμείνετε σε φόρμα είναι απαραίτητη, αλλά μαζί με αυτό θα πρέπει να δώσετε προσοχή και στις άλλες λεπτομέρειες. 

Η άσκηση για να παραμείνετε σε φόρμα είναι απαραίτητη, αλλά μαζί με αυτό θα πρέπει να δώσετε προσοχή και στις άλλες λεπτομέρειες. Για παράδειγμα, η τεχνική της προπόνησης, η κατανάλωση του σωστού φαγητού, η στόχευση στους σωστούς μύες, η ίση προσοχή σε κάθε μέρος του σώματος και κυρίως η παραμονή ενυδατωμένη. Το να πάτε στο γυμναστήριο είναι απλώς το πρώτο βήμα για τη φυσική κατάσταση και είναι ίσως το πιο εύκολο κομμάτι. Τα δύσκολα έρχονται αφού ξεκινήσετε το ταξίδι σας.

Μην δίνετε υπερβολική έμφαση στις ασκήσεις που κάνετε μόνοι σας

Οι ασκήσεις που κάνετε μόνοι σας είναι σημαντικές, αλλά συχνά οι άνθρωποι εστιάζουν υπερβολικά σε αυτές και μετά βίας σε σύνθετες κινήσεις όπως άρσεις θανάτου και καταλήψεις. Εάν δεν εξισορροπείτε τις προπονήσεις σας και δεν στοχεύετε σε κάθε μέρος του σώματός σας, μπορεί να οδηγήσει σε μυϊκές ανισορροπίες και να μειώσει τη λειτουργική σας δύναμη.

Δώστε προσοχή στη χρόνια ελαφρά αφυδάτωση

Η σοβαρή αφυδάτωση είναι πολύ εύκολα αισθητή και μπορείτε να λάβετε γρήγορα μέτρα για να αποφύγετε τυχόν βλάβες στην υγεία που σχετίζονται με την αφυδάτωση. Όμως, η χρόνια ελαφρά αφυδάτωση είναι δύσκολο να σημειωθεί. Αυτό είναι εξίσου επιζήμιο με τη σοβαρή αφυδάτωση. Το πιο επικίνδυνο μέρος είναι η αδυναμία να παρατηρήσετε ότι το σώμα σας είναι αφυδατωμένο. Αυτός ο τύπος αφυδάτωσης μπορεί να επηρεάσει την ικανότητα των μυών σας να θεραπεύονται και την ικανότητα του σώματός σας να διατηρεί αρκετή ενέργεια κατά την προπόνηση.

Μην τεντώνεστε πολύ

Οι διατάσεις είναι πολύ καλές για να βοηθήσουν τους μύες σας να χαλαρώσουν και να χαλαρώσουν τυχόν κόμπους ή ένταση, αλλά το να το παρακάνετε επίσης δεν είναι καλό, ειδικά αν σκοπεύετε να κάνετε άρση βαρών. Γιατί; Όταν τεντώνετε περισσότερο από όσο απαιτείται, οι μύες σας γίνονται πραγματικά πιο αδύναμοι. Μαζί με αυτό οι αρθρώσεις σας θα γίνουν πιο αδύναμες και το σώμα σας θα είναι πιο επιρρεπές σε τραυματισμούς.

Δώστε προσοχή σε κάθε μυϊκή ομάδα

Όταν εκπαιδεύουμε το σώμα μας, προσέχουμε περισσότερο ορισμένα σημεία. Αλλά, αν το κάνετε αυτό, τα μέρη που δεν προπονείστε θα παραμείνουν αδύναμα και επιρρεπή σε τραυματισμούς. 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Υγιεινοί τρόποι για να κερδίσετε βάρος χωρίς να προσθέσετε επιπλέον εκατοστά στη μέση σας

10 υγιεινές συνήθειες που πρέπει να εξασκείτε κάθε μέρα - Χρειάζονται λιγότερο από 10 λεπτά η κάθε μία

Ποιος ο ρόλος της άσκησης σε ασθενείς μετά από επέμβαση;

Τα οφέλη της άσκησης για άτομα με σκλήρυνση κατά πλάκας

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Πόσο σημαντική είναι η εφαρμογή κρέμας στο σώμα μας;

Κρέμα σώματος: Η ενσωμάτωση μιας ενυδατικής κρέμας σώματος στην καθημερινή ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας σας μπορεί να σας βοηθήσει να διατηρήσετε το δέρμα σας να φαίνεται και να αισθάνεται καλύτερα, ανεξάρτητα από την ηλικία ή τον τύπο του δέρματός σας.