Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Αυτοφροντίδα

Πρωινός διαλογισμός: Ξεκινήστε την ημέρα σας με επίγνωση & κέφι [vid]

Πρωινός διαλογισμός: Ξεκινήστε την ημέρα σας με επίγνωση & κέφι [vid]

Πρωινός διαλογισμός: H ειδικός στη γιόγκα Manisha Kohli λέει ότι ακόμη και 2-5 λεπτά διαλογισμού μπορούν να προσφέρουν πολλά οφέλη εάν γίνονται σε τακτική βάση. 

H ειδικός στη γιόγκα Manisha Kohli λέει ότι ακόμη και 2-5 λεπτά διαλογισμού μπορούν να προσφέρουν πολλά οφέλη εάν γίνονται σε τακτική βάση. Το πρωί θεωρείται η πιο παραγωγική, ενεργητική και θετική ώρα της ημέρας, καθώς κάποιος είναι συνήθως φρέσκος μετά από έναν καλό βραδινό ύπνο. Ο καθορισμός μιας πρωινής ρουτίνας όχι μόνο σας βοηθά να δομήσετε καλύτερα την ημέρα σας, αλλά συμβάλλει επίσης στη συνολική ευεξία σας. Είναι αλήθεια ότι το πρώτο πράγμα που κάνεις μετά το ξύπνημα μπορεί να καθορίσει την υπόλοιπη μέρα σου. Οι ειδικοί λένε ότι ο έλεγχος τηλεφώνου ή email νωρίς το πρωί μπορεί να προκαλέσει μια αντίδραση στο άγχος, ενώ λίγη αυτοφροντίδα στην αρχή της ημέρας θα μπορούσε να αποφέρει πολλά οφέλη.

Ο διαλογισμός το πρωί μπορεί να προσφέρει πολλαπλά οφέλη και ακόμη και η επιστήμη εγκρίνει πώς η αρχαία πρακτική όχι μόνο βοηθά να μείνει μακριά το άγχος και να θέσετε τις σωστές προτεραιότητες αλλά μπορεί ακόμη και να προστατεύσει από χρόνιες ασθένειες. Σε μια συνέντευξη στο HT Digital, η ειδικός στη γιόγκα Manisha Kohli, λέει ότι ακόμη και 2-5 λεπτά διαλογισμού μπορούν να προσφέρουν πολλά οφέλη εάν γίνονται σε τακτική βάση. Η Kohli λέει ότι ο διαλογισμός συνήθως θεωρείται κάτι πολύ δύσκολο ή ότι απαιτεί προσπάθεια και χρόνο, αλλά στην πραγματικότητα μπορεί κανείς να τον κάνει μόλις ξυπνήσει, ακόμα και ενώ είναι ακόμη στο κρεβάτι.

Εξηγώντας τα οφέλη του πρωινού διαλογισμού, ο ειδικός της γιόγκα λέει: “Ο πρωινός διαλογισμός είναι ένας από τους πιο υγιεινούς τρόπους για να ξεκινήσετε τη μέρα σας. Τα οφέλη είναι τεράστια: τόνωση της διάθεσης, βελτίωση της εστίασης και παραγωγικότητα και χαμηλότερα επίπεδα στρες και άγχους αργότερα μέσα στην ημέρα. Ένας σύντομος διαλογισμός 2-5 λεπτών μπορεί πραγματικά να σας βοηθήσει να καθορίσετε το υπόλοιπο της ημέρας σας και αν τοn εξασκείτε τακτικά.”

Δείτε 4 οφέλη του πρωινού διαλογισμού:

  • Ενισχύει τη διάθεσή σας: Ο διαλογισμός είναι γνωστό ότι απελευθερώνει ορμόνες που ενισχύουν τα συναισθήματα χαράς, αισιοδοξίας και ικανοποίησης.
  • Ενισχύει την επίγνωσή σας: Ο διαλογισμός σας βοηθά να συνειδητοποιήσετε πραγματικά τα συναισθήματά σας. Η αυξημένη αυτογνωσία και διαύγεια θα σας βοηθήσουν να πλοηγηθείτε στην ημέρα σας με επιδεξιότητα και ευκολία.
  • Μειώνει την ανησυχία και ηρεμεί το μυαλό: Οι διαλογισμοί φέρνουν μια βαθύτερη αίσθηση ηρεμίας και βοηθούν στην εξάλειψη των συνηθισμένων προτύπων.
  • Αποτρέπει το στρες και το άγχος: Ο διαλογισμός διεγείρει το παρασυμπαθητικό νευρικό σύστημα που έχει ποικίλα θεραπευτικά οφέλη για καταστάσεις ψυχικής υγείας.

Ακολουθεί βίντεο:

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Τελικά το Mindfulness αλλάζει τον εγκέφαλο;

Γιόγκα: Τι προσφέρει η στάση Legs Up the Wall

Ο διαλογισμός μειώνει τα λάθη στην εργασία, δείχνουν νέες μελέτες

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Τι να προσέξετε στα απωθητικά κουνουπιών;

Εντομοαπωθητικά: Όταν ένα κουνούπι σας δαγκώνει, τρυπάει το δέρμα χρησιμοποιώντας ένα στοματικό εξάρτημα που ονομάζεται προβοσκίδα για να απορροφήσει αίμα.

Σιέστα: Πόσο ωφέλιμη είναι η ανάπαυση του μεσημεριού για την υγεία;

Σιέστα: Η ενσωμάτωση της σιέστα στην καθημερινή σας ρουτίνα μπορεί να προσφέρει πολλά οφέλη για την υγεία, από βελτιωμένη γνωστική λειτουργία και βελτίωση της διάθεσης έως καλύτερη καρδιαγγειακή υγεία και αυξημένη παραγωγικότητα.

Τι να κάνετε για να καταφέρετε να ξεχαστείτε;

Ανησυχία μυαλό: Η ανησυχία μπορεί να είναι ένα επίμονο και εξαντλητικό μέρος της ζωής, αλλά υπάρχουν αρκετές αποτελεσματικές στρατηγικές που θα βοηθήσουν στην ανακούφιση αυτού του ψυχικού φόρτου

Ποια είναι τα οφέλη της ρεφλεξολογίας;

Ρεφλεξολογία οφέλη: Η Ρεφλεξολογία είναι μια ολιστική θεραπεία που περιλαμβάνει την άσκηση πίεσης σε συγκεκριμένα σημεία στα πόδια, τα χέρια ή τα αυτιά, τα οποία αντιστοιχούν σε διαφορετικά όργανα και συστήματα του σώματος.

Close Icon