Αυτοφροντίδα

Αθλητισμός: Τα ψυχολογικά οφέλη της γιόγκα για τους άνδρες [vid]

Αθλητισμός: Τα ψυχολογικά οφέλη της γιόγκα για τους άνδρες [vid]

Αθλητισμός: H πρακτική της γιόγκα ενσωματώνει την αυτοφροντίδα και μπορεί να είναι ένα αποτελεσματικό εργαλείο για την ψυχική ευεξία.

Πρόσφατα, τα προβλήματα ψυχικής υγείας έχουν γίνει επιδημία. Νέα στοιχεία έρευνας της McKinsey δείχνουν ότι σχεδόν οι μισοί άνεργοι Αμερικανοί λένε ότι τα προβλήματα υγείας είναι ο κύριος λόγος που δεν εργάζονται. Σύμφωνα με τη Δρ Margot O’Donnell, ψυχίατρο στη Φιλαδέλφεια, ιστορικά, οι άνδρες είχαν τις μισές πιθανότητες να διαγνωστούν με κατάθλιψη, αλλά δύο φορές περισσότερες πιθανότητες να διαγνωστούν με αλκοολισμό σε σύγκριση με τις γυναίκες. Οι άνδρες και τα αγόρια είναι επίσης πιο πιθανό να διαγνωστούν με διαταραχή του φάσματος του αυτισμού, ADHD και συμπεριφορικούς εθισμούς όπως ο τζόγος, τα παιχνίδια και οι εθισμοί στο σεξ. Οι άνδρες είναι επίσης πιο πιθανό να πεθάνουν από αυτοκτονία και να ενεργούν βίαια εναντίον άλλων. Πρόσφατα, αυτές οι τάσεις φαίνεται να εξισορροπούνται, κάτι που μπορεί να είναι αποτέλεσμα λιγότερο κοινωνικού στιγματισμού γύρω από τους άνδρες που αναζητούν θεραπεία, καθώς και πολιτισμικών αλλαγών στις προσδοκίες των φύλων τόσο για τους άνδρες όσο και για τις γυναίκες.

Σύμφωνα με την O’Donnell, μια πρακτική γιόγκα μπορεί να είναι πολύ χρήσιμη για τους άνδρες να αναπτύξουν ισχυρές συνήθειες ψυχικής υγείας, συμπεριλαμβανομένου του ελέγχου των παρορμήσεων, της αυξημένης επίγνωσης της εσωτερικής τους ζωής, της αυξημένης ανοχής στην αγωνία και της διάχυσης της σκέψης, που είναι ένας όρος που χρησιμοποιείται για να περιγράψει την ψυχική αποστασιοποίηση από τις σκέψεις κάποιου. Ακόμα κι αν δεν έχουν ψυχική ασθένεια, η πρακτική της γιόγκα μπορεί να είναι ευεργετική.

Δείτε πώς η γιόγκα μπορεί να βοηθήσει τους άνδρες με την ψυχική τους υγεία:

Προσωπική Υπευθυνότητα
Ένας από τους καλύτερους τρόπους για τους άνδρες να αντιμετωπίσουν την ψυχική τους υγεία είναι να αναλάβουν πλήρως την ευθύνη για την προσωπική τους ευημερία. Αν και είναι φυσικό να κατηγορούμε άλλους και εξωτερικές επιρροές για τους αγώνες μας, είναι πιο υγιές να διεκδικούμε την ιδιοκτησία τους. Μόλις οι άντρες αποδεχτούν τα εμπόδια τους ως μια πρόκληση, αυτό τους δίνει μια αίσθηση ενδυνάμωσης ότι η κατάσταση της ψυχικής τους υγείας είναι υπό τον έλεγχό τους για να εργαστούν πάνω σε αυτό.

Η γιόγκα σας βοηθά να κρατήσετε τον εαυτό σας υπεύθυνο ακολουθώντας τις παραμέτρους του τι είναι ασφαλές. Στην αρχή ενός μαθήματος γιόγκα, καθιερώνετε μια τεχνική βαθιάς αναπνοής όπου εισπνέετε και εκπνέετε βαθιά από τη μύτη σας και τη διατηρείτε σε όλη τη διάρκεια της πρακτικής. Η ενσωμάτωση της αυτορρύθμισης μέσω της σωματικής πρακτικής είναι ένα καλό σημείο εκκίνησης για να αλλάξει η αίσθηση της ψυχικής σταθερότητας.

Ευαλωτότητα
Οι άνδρες εξακολουθούν να εξαρτώνται από μια ξεπερασμένη πεποίθηση στον πολιτισμό μας, ότι πρέπει να κρύβουν τα συναισθήματα και τις δυσκολίες τους. Στη γιόγκα, εξασκούμαστε στο να βρίσκουμε αξία στο να είμαστε ευάλωτοι ανοίγοντας σκόπιμα το σώμα και το μυαλό μας. Εξασκούμαστε να ανοίγουμε και να είμαστε ειλικρινείς, ειδικά σε εκείνες τις στιγμές που θέλουμε να κλείσουμε.

Ακολουθεί βίντεο:

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Χρειάζεται να ασκηθείτε για να χάσετε βάρος;

Νέα μελέτη αποκαλύπτει πώς η άσκηση προστατεύει από την άνοια

Αρκούν 30' λεπτά άσκησης τη μέρα για να παραμείνουμε σε φόρμα & υγιείς

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Συνήθειες που σκοτώνουν την παραγωγικότητα και πώς να τις κόψετε

Το μεσημεριανό γεύμα ενώ εργάζεστε μπορεί να δημιουργεί την ψευδαίσθηση της παραγωγικότητας υπό το πρόσχημα της πολλαπλής εργασίας, αλλά ο εγκέφαλος δεν μπορεί να συγκεντρωθεί πλήρως σε περισσότερες από μία εργασίες τη φορά. Η έρευνα δείχνει ότι όσο περισσότερες εργασίες προσπαθείτε να κάνετε ταχυδακτυλουργικά, τόσο μεγαλύτερες είναι οι πιθανότητες για ανακρίβειες.

Το ατμόλουτρο μπορεί να βλάψει το δέρμα μας;

Σάουνα: Δεν βλάπτει το δέρμα σας αρκεί να το χρησιμοποιείτε με σύνεση. Μπορείτε να απολαύσετε πραγματικά τα χαλαρωτικά και αποτοξινωτικά οφέλη, αρκεί να ενυδατώνεστε σωστά και να ακούτε το σώμα σας.

Τι να κάνετε όταν έρθετε με ασθένεια που προκαλείται από την ζέστη;

Ζέστη ασθένειες: Το να αντιμετωπίζετε ασθένειες που προκαλούνται από τη ζέστη μπορεί να είναι ενοχλητικό, αλλά το να μάθετε πώς να τις αναγνωρίζετε και να τις αντιμετωπίζετε έγκαιρα είναι ζωτικής σημασίας για την ευημερία σας.

Απλές συμβουλές για να προστατέψετε τα μαλλιά σας καθώς το καλοκαίρι πλησιάζει

Αναζητήστε ένα αντηλιακό που να προσφέρει προστασία από την υπεριώδη ακτινοβολία και εφαρμόστε το απευθείας στο εκτεθειμένο τριχωτό της κεφαλής κατά μήκος της χωρίστρας σας και κατά μήκος του μήκους εάν είστε έξω για το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας.

Η έλλειψη ύπνου αυξάνει τον κίνδυνο καρκίνου;

Σχεδιάζοντας ένα σταθερό πρόγραμμα ύπνου και δημιουργώντας ένα χαλαρωτικό περιβάλλον ύπνου, μπορούμε να βελτιώσουμε την ποιότητα του ύπνου μας και πιθανώς να μειώσουμε τον κίνδυνο εμφάνισης ορισμένων ασθενειών.