Αυτοφροντίδα

Αθλητισμός: Τα ψυχολογικά οφέλη της γιόγκα για τους άνδρες [vid]

Αθλητισμός: Τα ψυχολογικά οφέλη της γιόγκα για τους άνδρες [vid]

Αθλητισμός: H πρακτική της γιόγκα ενσωματώνει την αυτοφροντίδα και μπορεί να είναι ένα αποτελεσματικό εργαλείο για την ψυχική ευεξία.

Πρόσφατα, τα προβλήματα ψυχικής υγείας έχουν γίνει επιδημία. Νέα στοιχεία έρευνας της McKinsey δείχνουν ότι σχεδόν οι μισοί άνεργοι Αμερικανοί λένε ότι τα προβλήματα υγείας είναι ο κύριος λόγος που δεν εργάζονται. Σύμφωνα με τη Δρ Margot O’Donnell, ψυχίατρο στη Φιλαδέλφεια, ιστορικά, οι άνδρες είχαν τις μισές πιθανότητες να διαγνωστούν με κατάθλιψη, αλλά δύο φορές περισσότερες πιθανότητες να διαγνωστούν με αλκοολισμό σε σύγκριση με τις γυναίκες. Οι άνδρες και τα αγόρια είναι επίσης πιο πιθανό να διαγνωστούν με διαταραχή του φάσματος του αυτισμού, ADHD και συμπεριφορικούς εθισμούς όπως ο τζόγος, τα παιχνίδια και οι εθισμοί στο σεξ. Οι άνδρες είναι επίσης πιο πιθανό να πεθάνουν από αυτοκτονία και να ενεργούν βίαια εναντίον άλλων. Πρόσφατα, αυτές οι τάσεις φαίνεται να εξισορροπούνται, κάτι που μπορεί να είναι αποτέλεσμα λιγότερο κοινωνικού στιγματισμού γύρω από τους άνδρες που αναζητούν θεραπεία, καθώς και πολιτισμικών αλλαγών στις προσδοκίες των φύλων τόσο για τους άνδρες όσο και για τις γυναίκες.

Σύμφωνα με την O’Donnell, μια πρακτική γιόγκα μπορεί να είναι πολύ χρήσιμη για τους άνδρες να αναπτύξουν ισχυρές συνήθειες ψυχικής υγείας, συμπεριλαμβανομένου του ελέγχου των παρορμήσεων, της αυξημένης επίγνωσης της εσωτερικής τους ζωής, της αυξημένης ανοχής στην αγωνία και της διάχυσης της σκέψης, που είναι ένας όρος που χρησιμοποιείται για να περιγράψει την ψυχική αποστασιοποίηση από τις σκέψεις κάποιου. Ακόμα κι αν δεν έχουν ψυχική ασθένεια, η πρακτική της γιόγκα μπορεί να είναι ευεργετική.

Δείτε πώς η γιόγκα μπορεί να βοηθήσει τους άνδρες με την ψυχική τους υγεία:

Προσωπική Υπευθυνότητα
Ένας από τους καλύτερους τρόπους για τους άνδρες να αντιμετωπίσουν την ψυχική τους υγεία είναι να αναλάβουν πλήρως την ευθύνη για την προσωπική τους ευημερία. Αν και είναι φυσικό να κατηγορούμε άλλους και εξωτερικές επιρροές για τους αγώνες μας, είναι πιο υγιές να διεκδικούμε την ιδιοκτησία τους. Μόλις οι άντρες αποδεχτούν τα εμπόδια τους ως μια πρόκληση, αυτό τους δίνει μια αίσθηση ενδυνάμωσης ότι η κατάσταση της ψυχικής τους υγείας είναι υπό τον έλεγχό τους για να εργαστούν πάνω σε αυτό.

Η γιόγκα σας βοηθά να κρατήσετε τον εαυτό σας υπεύθυνο ακολουθώντας τις παραμέτρους του τι είναι ασφαλές. Στην αρχή ενός μαθήματος γιόγκα, καθιερώνετε μια τεχνική βαθιάς αναπνοής όπου εισπνέετε και εκπνέετε βαθιά από τη μύτη σας και τη διατηρείτε σε όλη τη διάρκεια της πρακτικής. Η ενσωμάτωση της αυτορρύθμισης μέσω της σωματικής πρακτικής είναι ένα καλό σημείο εκκίνησης για να αλλάξει η αίσθηση της ψυχικής σταθερότητας.

Ευαλωτότητα
Οι άνδρες εξακολουθούν να εξαρτώνται από μια ξεπερασμένη πεποίθηση στον πολιτισμό μας, ότι πρέπει να κρύβουν τα συναισθήματα και τις δυσκολίες τους. Στη γιόγκα, εξασκούμαστε στο να βρίσκουμε αξία στο να είμαστε ευάλωτοι ανοίγοντας σκόπιμα το σώμα και το μυαλό μας. Εξασκούμαστε να ανοίγουμε και να είμαστε ειλικρινείς, ειδικά σε εκείνες τις στιγμές που θέλουμε να κλείσουμε.

Ακολουθεί βίντεο:

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Χρειάζεται να ασκηθείτε για να χάσετε βάρος;

Νέα μελέτη αποκαλύπτει πώς η άσκηση προστατεύει από την άνοια

Αρκούν 30' λεπτά άσκησης τη μέρα για να παραμείνουμε σε φόρμα & υγιείς

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Πώς η αυτοφροντίδα βοηθά στην σκέψη και στον έλεγχο του άγχους;

Φροντίδα: Πρόσφατη έρευνα αναφέρει ότι η καθημερινή επαφή με τη φροντίδα του εαυτού μας μπορεί να μας βοηθήσει να μειώσουμε το άγχος και την κατάθλιψη, ενώ παράλληλα μας βοηθά να βελτιώσουμε την υγεία μας

Είστε εξ αποστάσεως εργαζόμενος; 5 έξυπνοι τρόποι για να παραμένετε συνδεδεμένοι και παραγωγικοί

«Με τη συνεχή καλλιέργεια ενός περιβάλλοντος χωρίς αποκλεισμούς, οι εργαζόμενοι είναι πιο πιθανό να προσφέρουν εξαιρετική δουλειά, να υπερασπίζονται καινοτόμες ιδέες και να είναι ο καλύτερος εαυτός τους», εξήγησε ο Tipton. Επαινέστε δημόσια, δώστε σχόλια ιδιωτικά

6 Συμβουλές για όμορφη επιδερμίδα

Επιδερμίδα: Εάν θέλετε να εξομαλύνετε τον τόνο του δέρματός σας, υπάρχουν διάφορες θεραπείες που μπορείτε να δοκιμάσετε στο σπίτι, συμπεριλαμβανομένων αλλαγών συμπεριφοράς και φυσικών συστατικών.

7 εκπληκτικά οφέλη για την ψυχική υγεία από τα παιχνίδια με χαρτιά

Επιτραπέζια: Τα παιχνίδια με κάρτες μπορεί να προσφέρουν πολλά εκπαιδευτικά, συναισθηματικά και ψυχολογικά οφέλη, που κυμαίνονται από βελτιωμένες μαθηματικές δεξιότητες έως αυξημένη αίσθηση αυτοεκτίμησης.