Αυτοφροντίδα

Πονοκέφαλος Φυσική Αντιμετώπιση: Καθημερινός αγώνας για πολλούς – Πώς να τον αντιμετωπίσετε φυσικά [vid]

Πονοκέφαλος Φυσική Αντιμετώπιση: Καθημερινός αγώνας για πολλούς – Πώς να τον αντιμετωπίσετε φυσικά [vid]

Πονοκέφαλος Φυσική Αντιμετώπιση: Για πολλούς ανθρώπους, ο πονοκέφαλος είναι μια δυσφορική κατάσταση που αντιμετωπίζουν καθημερινά με αποτέλεσμα ο πόνος να επηρεάζει συνολικά τη ζωή τους. Στο κείμενο που ακολουθεί θα βρείτε τρόπους να απαλλαγείτε από τους ενοχλητικούς πονοκεφάλους φυσικά.

Για πολλούς ανθρώπους, ο πονοκέφαλος είναι ένα από τα πιο κοινά συμπτώματα που αντιμετωπίζουν καθημερινά. Οι πονοκέφαλοι μπορεί να είναι ελαφριάς έντασης ή/και εξαιρετικά επίπονοι με αποτέλεσμα να επηρεάζουν αρνητικά την καθημερινή ζωή των ασθενών. Παρακάτω θα βρείτε μερικούς αποτελεσματικούς τρόπους να απαλλαγείτε φυσικά από τον δυσάρεστο πόνο του κεφαλιού.

  • Εξασκηθείτε περισσότερο

Ένας από τους απλούστερους τρόπους για να μειώσετε όχι μόνο τη συχνότητα του πονοκέφαλου και την έντασή του, αλλά και να βελτιώσετε τη συνολική σωματική σας υγεία και ευεξία είναι να ασκήστε τακτικά. Σε μια μελέτη 91 συμμετεχόντων, 40 λεπτά εσωτερικής ποδηλασίας, τρεις ημέρες την εβδομάδα, ήταν πιο αποτελεσματικά από τις στρατηγικές χαλάρωσης για την ελαχιστοποίηση της συχνότητας του πονοκέφαλου.

Μια μεγαλύτερη μελέτη που πραγματοποιήθηκε σε 92.000 άτομα διαπίστωσε ότι τα άτομα με χαμηλά επίπεδα σωματικής δραστηριότητας είναι πιθανό να αντιμετωπίσουν μεγαλύτερο κίνδυνο κεφαλαλγίας. Υπάρχουν αμέτρητοι τρόποι για να ασκηθείτε, αλλά ο απλούστερος είναι να κάνετε τζόκινγκ ή απλά να αυξήσετε τον αριθμό των βημάτων που κάνετε κατά τη διάρκεια της ημέρας.

  • Χρησιμοποιήστε αιθέρια έλαια

Τα αιθέρια έλαια περιέχουν αρωματικές ενώσεις που προέρχονται από διάφορα φυτά, τα οποία μπορούν να ανακουφίσουν τον πονοκέφαλό σας. Έχουν πολλά θεραπευτικά οφέλη και συνήθως εφαρμόζονται τοπικά, αλλά μερικά μπορούν και να καταναλωθούν.

Το αιθέριο έλαιο λεβάντας είναι ιδανικό για τη μείωση των πονοκεφάλων ή/και της ημικρανίας όταν εισπνέεται ή εφαρμόζεται στην άνω περιοχή των χειλιών. Η εφαρμογή αιθέριου ελαίου μέντας στους κροτάφους έχει αποδειχθεί ότι μειώνει τον πόνο που οφείλεται σε πονοκεφάλους.

  • Δοκιμάστε συμπληρώματα μαγνησίου

Υπάρχουν στοιχεία που δεικνύουν ότι η ανεπάρκεια μαγνησίου είναι πιο συχνή σε όσους πάσχουν από ημικρανία. Το μαγνήσιο είναι ένα απαραίτητο μέταλλο που απαιτείται για πολλές διαφορετικές λειτουργίες του σώματος, συμπεριλαμβανομένου του ελέγχου του σακχάρου στο αίμα.

Σύμφωνα με έρευνα, η λήψη 600 mg κιτρικού μαγνησίου από το στόμα κάθε μέρα θα βοηθήσει στην ελαχιστοποίηση της συχνότητας εμφάνισης και της έντασης των ημικρανιών. Τα συμπληρώματα μαγνησίου μπορεί να οδηγήσουν σε ανεπιθύμητες παρενέργειες όπως διάρροια σε ορισμένες περιπτώσεις, οπότε θα πρέπει να ξεκινήσετε με μια μικρή δόση. Συμβουλευτείτε την γνώμη του γιατρού σας σχετικά.

  • Πάρτε το συνένζυμο Q10

Το σώμα σας παράγει φυσικά το συνένζυμο Q10 (ή CoQ10), μια ουσία που μετατρέπει τα τρόφιμα σε ενέργεια και δρα ως ισχυρό αντιοξειδωτικό. Μελέτες διαπίστωσαν ότι τα συμπληρώματα CoQ10 είναι ένας αποτελεσματικός τρόπος για τη θεραπεία των πονοκεφάλων. Η λήψη των Q10 συμπληρωμάτων κάθε μέρα μπορεί να μειώσει τη συχνότητα, τη διάρκεια και την ένταση των ημικρανιών.

Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί τεχνικές αυτο-μασάζ για να ανακουφιστείτε από τον πονοκέφαλο:

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Κ.Ε.Φ.Ι Webinar: «Βιο-ομοειδή φάρμακα & βιολογικοί παράγοντες»

Στη ΜΕΘ σε σοβαρή κατάσταση η ηθοποιός Νόρα Κατσέλη

Μισή ώρα καθημερινής άσκησης προσθέτει έως πέντε χρόνια ζωής

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Η θάλασσα έχει τον τρόπο να μας ηρεμεί

Θάλασσα: Ο εγκέφαλος, ο οποίος βρίσκεται σε ενός είδους «διαυγές, άχρωμο εγκεφαλονωτιαίο υγρό» στο κεφάλι μας, αντιδρά πολύ θετικά με το νερό διότι, όπως γράφει ο Νίκολς, στο CBS News, «οι αρχαίοι πρόγονοί μας βγήκαν από το νερό και εξελίχθηκαν από το κολύμπι στο περπάτημα.

Πρακτικές για να παραμένετε συγκεντρωμένοι

Αυτοσυγκέντρωση: Εάν δυσκολεύεστε να παραμείνετε συγκεντρωμένοι/ες σε ό,τι κάνετε κάθε φορά και αναζητάτε τρόπους να βελτιώσετε την προσοχή σας, σκεφτείτε τις ακόλουθες πρακτικές.

Aυτοφροντίδα : Θεραπευτείτε από την κατάθλιψη

Aυτοφροντίδα : Μια παρέμβαση θεραπείας γνωστικής συμπεριφοράς που στοχεύει τόσο την κατάθλιψη όσο και την αυτο-φροντίδα της καρδιακής ανεπάρκειας είναι το κλειδί για όσους πάσχουν από αυτά.

Ενίσχυσε τα θετικά συναισθήματα με το σχέδιο Μάνταλα

Μάνταλα: Μία νέα μελέτη που δημοσιεύθηκε στο Frontiers in Psychology διαπίστωσε ότι το ομαδικό διαδραστικό σχέδιο μάνταλα καλλιεργεί θετικά συναισθήματα, ενώ το ατομικό σχέδιο μάνταλα μπορεί να βοηθήσει στην αποτοξίνωση των αρνητικών συναισθημάτων.

Τρόποι να καλλιεργήσετε ευγνωμοσύνη στη ζωή σας

Ευγνωμοσύνη: Η ευγνωμοσύνη είναι ένας τρόπος για τους ανθρώπους να εκτιμούν αυτό που έχουν, αντί να αναζητούν πάντα κάτι καινούργιο με τις ελπίδες ότι θα τους κάνει πιο ευτυχισμένους ή πιστεύοντας ότι δεν μπορούν να αισθάνονται ικανοποιημένοι έως ότου ικανοποιηθεί κάθε φυσική και υλική τους ανάγκη.