Νέα Υγείας

Πονοκέφαλος αφυδάτωση αιτία: Η ενυδάτωση και η εγκεφαλική συρρίκνωση [vid]

Πονοκέφαλος αφυδάτωση αιτία: Η ενυδάτωση και η εγκεφαλική συρρίκνωση [vid]

Ο πονοκέφαλος μπορεί να είναι από τα πρώτα σημάδια αφυδάτωσης. Και μπορεί οι κρύες κομπρέσες να είναι αποτελεσματικές, αλλά για ορισμένους ανθρώπους, ένα ζεστό ντους λύνει το πρόβλημα.

Πονοκέφαλος αφυδάτωση αιτία: Μερικές φορές αιτία ενός πονοκέφαλου είναι η αφυδάτωση. Όλα τα κύτταρα περιέχουν νερό, το ίδιο και τα υγρά που περιβάλλουν τα κύτταρα. Είναι σαφές ότι η ποσότητα του νερού στο σώμα μας είναι πολύ σημαντική. Και όμως χάνουμε νερό κάθε δευτερόλεπτο. Το εκπνέουμε, το χρησιμοποιούμε για να υγράνουμε τον αέρα που αναπνέουμε, το χρησιμοποιούμε για να αραιώσουμε τις τοξίνες που παράγει το σώμα μας με σκοπό να τις αποβάλλουμε. Το χρησιμοποιούμε επίσης για να αφομοιώσουμε το φαγητό μας και να σχηματίσουμε τα κόπρανά μας  κάνοντάς τα λιγότερα σκληρά για να αποβληθούν με άνεση.

Ο υποθάλαμος του εγκεφάλου ελέγχει την ποσότητα του νερού έχουμε στο σώμα μας και μας οδηγεί να πίνουμε υγρά. Πολλοί πίνουν ποτά με καφεΐνη και αλκοόλ, ουσίες που τα νεφρά μας πρέπει να αραιώσουν και να τις αποβάλλουν. Ο καφές και το αλκοόλ αποκαλούνται διουρητικά, που σημαίνει ότι μας κάνουν να ουρούμε περισσότερο.

Τα νεφρά παίρνουν το νερό από το αίμα για να αραιώσουν τις τοξίνες και αν δεν έχουμε αρκετό νερό στην κυκλοφορία του αίματος μπορεί να αφυδατωθούμε. Αυτό συμβαίνει επειδή τα νεφρά θα πάρουν το νερό από όπου μπορούν, ανεξάρτητα από το πόσο μπορεί να χρειάζονται τα διάφορα όργανά μας. Ο εγκέφαλος περιέχει περίπου 1,4 λίτρα νερού και ένα μέρος φεύγει προς τα νεφρά όταν αυτά το χρειάζονται. Το αποτέλεσμα είναι να προκαλείται μια μικρή συρρίκνωση του εγκεφάλου, όπως συμβαίνει με ένα σφουγγάρι που ξηραίνεται. Αυτή η συρρίκνωση είναι μι κοινή αιτία πονοκεφάλου -λόγω της αφυδάτωσης.

Καθώς ο εγκέφαλος συρρικνώνεται, τραβά το κάλυμμά, τις μήνιγγες. Ο εγκέφαλος βρίσκεται μέσα στην οστέινη «θήκη» του, την κρανιακή κοιλότητα και περιβάλλεται από τρεις μεμβράνες, τις μήνιγγες. Αλλά καθώς συρρικνώνεται επειδή χάνει νερό, ενεργοποιούνται οι υποδοχείς του πόνου. Αν το βράδυ πιούμε πολύ αλκοόλ και μεθύσουμε το πρωί θα έχουμε πονοκέφαλο και ο λόγος είναι ότι το αλκοόλ προκαλεί αφυδάτωση.  Σ’ αυτήν την περίπτωση, η λήψη παυσίπονου δεν χρειάζεται, ο εγκέφαλός έχει ανάγκη από νερό και μόνο έτσι θα σταματήσει ο πονοκέφαλος.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Τι προκαλεί τις ημικρανίες και πώς να τις αντιμετωπίζουμε

Ενυδάτωσε τον οργανισμό σου με νερό όχι μόνο τους θερινούς μήνες

Προσοχή στην υπερκατανάλωση νερού για αποφυγή δυσάρεστων συνεπειών

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Το θαλασσινό νερό είναι το φάρμακο για την οπισθορρινική καταρροή

Ρινοπλύσεις Θαλασσινό Νερό: Το pH του θαλάσσιου νερού κυμαίνεται από 7,5 μέχρι 8,4, είναι δηλαδή ελαφρώς αλκαλικό. Η ταχύτητα του ήχου μέσα στο νερό της θάλασσας είναι κατά μέσο όρο περίπου 1.500 μέτρα ανά δευτερόλεπτο.

Εμβόλιο επιστήμονες: Έκκληση να εμβολιαστούν οι πολίτες

Οι φόβοι  αυξάνονται στις ΗΠΑ διότι πιστεύουν ότι ενδέχεται να αντιμετωπίσουν ένα τέταρτο κύμα πανδημίας του Covid-19 ,  γι αυτό και οι επιστήμονες του τομέα της υγείας παρακαλούν τους Αμερικανούς να συνεχίσουν να λαμβάνουν προφυλάξεις μέχρι την ολοκλήρωση των εμβολιασμών.  Συγκεκριμένα τους λένε περιμένετε μέχρι να εμβολιαστείτε πλήρως και μετά ταξιδέψετε, Για να ανοιχτούν οι δραστηριότητες […]

Pipa Midleton Εγκυμοσύνη: Δείτε το φύλλο του μωρού της

Pipa Midleton Εγκυμοσύνη: Καινούργιο μέλος στην οικογένεια ήρθε για την αδερφή της δούκισσας του Κέιμπριτζ, εμείς βρήκαμε το πότε γέννησε και το φύλλο του μωρού και σας το αποκαλύπτουμε.

Κορωνοιός τεχνητη νοημοσύνη: Είναι νομικά αποδεκτή

Κορωνοιός τεχνητή νοημοσύνη: Φρένο στην εξέλιξη της τεχνητής νοημοσύνης προσπαθούν να βάλουν επιστήμονες εξετάζοντας πόσο ηθικό είναι να χρησιμοποιούνται τεχνητά μέσα προκειμένου να ανιχνευθεί ο κορωνοιός.

Χρώμα ματιών έρευνα: Μάθετε που οφείλετε το χρώμα της Ίριδας

Η μεγαλύτερη γενετική μελέτη που πραγματοποιήθηκε από ξένα πανεπιστήμια έδειξε ότι υπάρχουν πάνω από 50 γονίδια για το χρώμα των ματιών όπως έδειξε η ανάλυση σε 195.000 ανθρώπους σε Ασία και Ευρώπη

Νεα Υγειας Μαθήματα: Δείτε την καινοτομία των σχολείων της Φιλανδίας

Νέα Υγείας Μαθήματα; Τα Φιλανδικά και άλλα κράτη έχουν καταλάβει από νωρίς πόσο σημαντικό είναι τα παιδιά να γνωρίζουν για θέματα υγείας και γι αυτό πρόεβησαν σε μία άκρως πετυχημένη καινοτομία ώστε να ενισχύσουν την άποψη τους. Δείτε την παρακάτω.