Αυτοφροντίδα

Περίπατος: Η στιγμή για να διαλογιστείς

Περίπατος: Η στιγμή για να διαλογιστείς

Περίπατος: Πόσο μπορεί να βελτιώσει την ψυχική και σωματική υγεία μας ένας απλός περίπατος; Όταν συνδυάζεται με το είδος της συγκέντρωσης και της συνειδητότητας που μας προσφέρει ο διαλογισμός, η απάντηση είναι περισσότερο από όσο φαντάζεστε.

Υπάρχουν πολλά είδη περιπάτων διαλογισμού, ανάμεσα στους οποίους σίγουρα θα βρείτε αυτόν που σας ταιριάζει. Κάποιοι είναι τόσο λεπτομερείς ώστε να πρέπει να μετράτε τα βήματά σας ή να κινείστε πάντα σε ένα συγκεκριμένο μοτίβο – κυκλικό, σε ευθεία ή ακόμα και σε λαβύρινθο. Άλλες “σχολές” ωστόσο, απαιτούν από εσάς απλώς να διατηρείτε τη συγκέντρωσή σας στο τώρα ενώ απολαμβάνετε τη βόλτα σας.

Τα οφέλη των περιπάτων διαλογισμού:

Βελτιώνουν την κυκλοφορία του αίματος

Πλέον όλοι μας κάνουμε καθιστική ζωή. Ένας σύντομος περίπατος, διάρκειας μόλις δέκα λεπτών, αρκεί για να βελτιώσει την κυκλοφορία του αίματός μας, αλλά και να μας αφυπνίσει από τη ραστώνη που προκαλεί η παρατεταμένη επαφή με τον καναπέ μας.

Βελτιώνουν τη λειτουργία του πεπτικού

Ένας περίπατος μετά το φαγητό βοηθά στη χώνεψη, έτσι δεν είναι;

Μειώνουν το άγχος

Πρόσφατη έρευνα έδειξε πως οι ενήλικες που συνδύαζαν το περπάτημα με το διαλογισμό σημείωναν μεγαλύτερη μείωση στα επίπεδα άγχους και στρες σε σχέση με εκείνους που απλώς περπατούσαν ή έκαναν διαλογισμό.

Ανακουφίζουν από τα συμπτώματα κατάθλιψης

Τόσο η τακτική άσκηση – ακόμη και στην πιο ήπια μορφή της – όσο και ο διαλογισμός μπορούν να μας βοηθήσουν να αντιμετωπίσουμε πιο αποτελεσματικά τα συμπτώματα της κατάθλιψης, βελτιώνοντας τη διάθεσή μας.

Μας βοηθούν να κοιμηθούμε ποιοτικά

Έρευνα του 2019 έδειξε πως ακόμη και η ήπια άσκηση μπορεί να κάνει θαύματα για την ποιότητα του ύπνου μας. Το περπάτημα βελτιώνει την ευλυγισία μας και μειώνει τους μυϊκούς πόνους, ενώ παράλληλα μειώνει τα επίπεδα στρες. Έτσι, με καθαρό μυαλό και ανακουφισμένο σώμα, είναι πιο πιθανό να απολαύσουμε όνειρα γλυκά.

Μας κάνουν πιο δημιουργικούς

Όταν περνάμε όλη την ημέρα μας κλεισμένοι στο σπίτι, είναι λογικό να μην είμαστε και πολύ δημιουργικοί.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Τι είναι ο chakra διαλογισμός

Κατάθλιψη: Βήματα για να ισορροπήσετε τη διάθεσή σας

Δώδεκα υπέροχες ιδέες αυτοφροντίδας

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Πώς να αντιμετωπίσετε φυσικά τον πονοκέφαλο

Πονοκέφαλος Φυσική Αντιμετώπιση: Για πολλούς ανθρώπους, ο πονοκέφαλος είναι μια δυσφορική κατάσταση που αντιμετωπίζουν καθημερινά με αποτέλεσμα ο πόνος να επηρεάζει συνολικά τη ζωή τους. Στο κείμενο που ακολουθεί θα βρείτε τρόπους να απαλλαγείτε από τους ενοχλητικούς πονοκεφάλους φυσικά.

Αυτοφροντίδα: Πρακτικές για να την πετύχετε

Αυτοφροντίδα: Αυτό-φροντίδα είναι οποιαδήποτε σκόπιμη ενέργεια που αναλαμβάνεται για την κάλυψη των σωματικών, διανοητικών, πνευματικών ή συναισθηματικών αναγκών ενός ατόμου . Δηλαδή είναι όλοι οι μικροί τρόποι που φροντίζουμε τον εαυτό μας για να αποφύγουμε μια βλάβη στους αντίστοιχους τομείς της υγείας.

Η άσκηση στη φύση είναι ηρεμιστική

Αθλητισμός στη φύση: Οι ζωές μας είναι γεμάτες άγχος. Η προσπάθεια να διατηρηθεί μια ισορροπία μεταξύ της επαγγελματικής μας ζωής, των κοινωνικών και οικογενειακών υποχρεώσεων μπορεί να μην είναι πάντα μια εύκολη υπόθεση. Τα καλά νέα είναι πώς η σύνδεση με τη φύση και ειδικότερα η άσκηση σε εξωτερικούς χώρους μπορεί να σας βοηθήσει να αποσυνδεθείτε από το άγχος και να επαναφορτίσετε τις μπαταρίες σας, ενώ παραμένετε fit.

Αυτοφροντίδα επιστήμη: Συμβουλές για την καλύτερη φροντίδα σας

Αυτοφροντίδα επιστήμη: Αυτο-φροντίδα είναι οποιαδήποτε ενέργεια ή συμπεριφορά που βοηθά ένα άτομο να αποφύγει προβλήματα υγείας. Το υπερβολικό στρες μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο καρδιακών προβλημάτων. Έτσι, να έχει την ανάγκη να ανακούφιστεί από το άγχος.

Απελευθερώστε την καταπιεσμένη σας ενέργεια μέσω των πολεμικών τεχνών

Αθλητισμός Οφέλη Υγεία: Το άγχος δεν επηρεάζει μόνο την ψυχική σας υγεία, αλλά έχει επίσης ορατές επιπτώσεις στο σώμα. Εάν είστε συνεχώς σε κατάσταση άγχους, οι μύες και το μυαλό σας είναι συνεχώς σε ένταση. Τα καλά νέα είναι πώς μπορείτε να κάνετε κάτι γι' αυτό. Ακολουθούν τρόποι με τους οποίους η εξάσκηση πολεμικών τεχνών μπορεί να σας βοηθήσει να περιορίσετε το άγχος στη ζωή σας.

Αυτοφροντίδα συμβουλές: Λύσεις για να την πετύχεις

Αυτοφροντίδα συμβουλές: Αν και εσείς ανήκετε στα άτομα με μείζονα κατάθλιψη και γενικευμένη αγχώδη διαταραχή, και νιώθετε ότι έχετε προσπαθήσει να φροντίσετε καλύτερα τον εαυτό σας. Τότε διαβάστε συμβουλές για να το επιτύχετε.

10 συμβουλές για να απελευθερωθείτε από τους τοξικούς γονείς

Τοξικοί Γονείς: Οι τοξικοί γονείς μπορεί να ελέγχουν τη ζωή σας και να σας προκαλέσουν σημαντική ψυχολογική βλάβη. Δεν είναι ασυνήθιστο για πολλά ενήλικα παιδιά να είναι δυσλειτουργικά, αλκοολικά ή να νιώθουν παγιδευμένα από τους τοξικούς γονείς, χωρίς να μπορούν να σταθούν στα πόδια τους και να προσπαθούν μάταια να καθησυχάσουν τους γονείς τους.