Αυτοφροντίδα

Πανδημία ΗΠΑ : Οι ενήλικες είναι έτοιμοι να ασκήσουν περισσότερη αυτοφροντίδα

Πανδημία ΗΠΑ : Οι  ενήλικες είναι έτοιμοι να ασκήσουν περισσότερη αυτοφροντίδα

Πανδημία ΗΠΑ : Η συντριπτική πλειοψηφία των ενηλίκων των ΗΠΑ (80%) δηλώνουν ότι θα είναι πιο προσεκτικοί για την τακτική άσκηση αυτοεξυπηρέτησης μόλις τελειώσει η πανδημία

Σχεδόν οι μισοί Αμερικανοί (46%) αναφέρουν επίσης ότι αγωνίζονται να βρουν τρόπους για να διατηρήσουν ολόκληρη την υγεία τους (δηλαδή, σωματική, ψυχική και πνευματική υγεία) κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Η πανδημία απειλεί την ψυχική και σωματική ευημερία κάθε Αμερικανού. Οι άνθρωποι αναζητούν τρόπους για να διαχειριστούν το άγχος τους, αλλά δεν αρκεί.

Περισσότεροι από ένας στους τέσσερις Αμερικανούς αναφέρουν έλλειψη ενέργειας (30%), δυσκολία στον ύπνο (29%) ή άσκηση λιγότερο (29%) κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Σχεδόν οι μισοί Αμερικανοί (47%) αναφέρουν ότι αισθάνονται κοινωνικά απομονωμένοι, σύμφωνα με τη διαδικτυακή έρευνα για περισσότερους από 2.000 ενήλικες άνω των 18 ετών που πραγματοποιήθηκαν τον Μάιο του 2020.

Καθοδήγηση για άσκηση περισσότερης αυτοφροντίδας

  • Η πλειοψηφία (64%) δηλώνει ότι επικεντρώνεται στην ψυχική τους υγεία τώρα περισσότερο από ποτέ. Σχεδόν οι μισοί Αμερικανοί (44%) δηλώνουν ότι επιθυμούν να είχαν περισσότερη καθοδήγηση και υποστήριξη για την άσκηση αυτο-φροντίδας κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Οι στρατηγικές αυτο-φροντίδας περιλαμβάνουν αλλαγές στον τρόπο ζωής, υγιεινή διατροφή, τακτική άσκηση, διαχείριση άγχους και άλλες αλλαγές συμπεριφοράς, όπως η διακοπή του καπνίσματος.
  • Η πλειονότητα αναφέρει διαταραχές στην απόκτηση τακτικών και προληπτικών υπηρεσιών υγειονομικής περίθαλψης: 55 τοις εκατό δηλώνουν ότι φοβούνται να λάβουν υγειονομική περίθαλψη κατά τη διάρκεια της πανδημίας.
  • Αυτό γίνεται αισθητό περισσότερο από άτομα που είχαν μείωση του εισοδήματος των νοικοκυριών κατά τη διάρκεια της πανδημίας (64% έναντι 46% εκείνων των οποίων το εισόδημα των νοικοκυριών δεν μειώθηκε λόγω της πανδημίας). Σχεδόν οι μισοί (45%) όλων των ενηλίκων των ΗΠΑ δηλώνουν ότι δεν κατάφεραν να λάβουν προληπτική υγειονομική περίθαλψη (π.χ. επισκέψεις ευεξίας, τυπικούς εμβολιασμούς, προσυμπτωματικούς ελέγχους κ.λπ.) κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Αναζητήστε την υγειονομική περίθαλψη

  • Σε μια εποχή που η υγειονομική περίθαλψη χρειάζεται περισσότερο, η πλειοψηφία των ανθρώπων φοβούνται να την αναζητήσουν. Αυτό όχι μόνο τους αφήνει χωρίς κρίσιμη άμεση φροντίδα, αλλά σταματά επίσης την απαραίτητη προληπτική φροντίδα που είναι ζωτικής σημασίας για την πρόληψη και τη διαχείριση χρόνιων νόσων.

Ακολουθεί βίντεο για την αυτοφροντίδα

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Εγκέφαλος νεύρο απεικόνιση : Έτσι θεραπεύεται η κατάθλιψη

Εμβολιασμός Υγειονομικών : Συσχέτιση εμβολίου με την εμφάνιση η μη συμπτωμάτων

Κορωνοϊός Ανοσία : Τόσο διαρκεί για όποιον μολυνθεί

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Πώς να παρεμείνετε ενυδατωμένοι/ες ενώ αθλείστε

Αθλητισμός: Περίπου το 60% του σώματός σας είναι νερό. Συνεπώς το νερό παίζει ζωτικό ρόλο σε κάθε σωματική λειτουργία. Μπορείτε να χάσετε πολλά υγρά όταν ασκείστε - έως και ένα λίτρο ή δύο την ώρα - κυρίως μέσω της εφίδρωσης και της αναπνοής. Έτσι, θα πρέπει να πίνετε περισσότερο για να αναπληρώσετε τα επίπεδα της υγρασίας.

Jade Stone : Τα ενεργειακά οφέλη της στην ψυχική υγεία

Jade Stone :  Ορισμένοι πιστεύουν ότι κρύσταλλοι και πέτρες μεταφέρουν ισχυρές ενέργειες που βοηθούν στη σωματική και συναισθηματική θεραπεία. Χρησιμοποιούνται για αυτούς τους σκοπούς για αιώνες. Διαφορετικοί κρύσταλλοι και πέτρες πιστεύεται ότι αξιοποιούν τις δικές τους ενέργειες και παρέχουν μοναδικά οφέλη.

Tips για να είστε σε φόρμα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης

Αθλητισμός: Να θυμάστε πως η άσκηση δεν είναι επικίνδυνη για το μωρό σας. Αντ΄αυτού, υπάρχουν ενδείξεις ότι οι γυναίκες που ασκούνται είναι λιγότερο πιθανό να αντιμετωπίσουν προβλήματα στην εγκυμοσύνη και τον τοκετό.

Σπυράκια στο λαιμό : Τρόποι να το αντιμετωπίσετε

Σπυράκια στο λαιμό :Παρόλο που τα μικρά χτυπήματα στο πίσω μέρος του λαιμού δεν είναι απαραίτητα σημάδι σημαντικού προβλήματος υγείας, είναι καλύτερο να ζητήσετε από τον γιατρό σας να ρίξει μια ματιά για να προσδιορίσει την υποκείμενη αιτία.

Αυτό το καλοκαίρι το να χάσετε κιλά δεν είναι ο τρόπος να αιθανθείτε καλύτερα

Σώμα Καλοκαίρι: Το να μην αισθάνεστε καλά για το σώμα σας είναι σίγουρα ένας παράγοντας που μπορεί να πλήξει τη "χαρά του καλοκαιριού". Αυτό το καλοκαίρι ωστόσο αντί να εστιάσετε την προσοχή σας στην ταχεία απώλεια βάρους, δοκιμάστε να καλλιεργήσετε το κατάλληλο mindset ώστε να νιώσετε μεγαλύτερη αυτοπέποιθηση για τον εαυτό σας.

Για ευέλικτο σώμα και νου δοκιμάστε γιόγκα

Γιόγκα Οφέλη: Η γιόγκα έχει πολλά στυλ, μορφές και εντάσεις. Μπορείτε να επωφεληθείτε από οποιοδήποτε στυλ γιόγκα - οπότε η επιλογή είναι κυρίως θέμα προσωπικής σας προτιμήσης.