Αυτοφροντίδα

Αυτοφροντίδα : τα οφέλη που αποκομίζει ο οργανισμός

Αυτοφροντίδα :  τα οφέλη που αποκομίζει ο οργανισμός

Αυτοφροντίδα : Άτομα που  έχουν  εξαρτημένες  προσωπικότητες ή  έχουν κατάθλιψη,  ανεξαρτησία ή  άγχος  μπορεί επίσης να αποτύχουν να καλύψουν τις ανάγκες τους για αυτοεξυπηρέτηση.

Μερικές φορές οι άνθρωποι προσπαθούν να καλύψουν τις ανάγκες των μελών της οικογένειας, των εργοδοτών, των παιδιών, των φίλων ή της κοινωνίας εν γένει προτού καλύψουν τις δικές τους ανάγκες και να εργαστούν για να ευχαριστήσουν και να φροντίσουν τους άλλους συχνά παρεμβαίνουν στη ρουτίνα αυτο-φροντίδας κάποιου και μπορεί να επηρεάσουν ευημερία του ατόμου. . Ωστόσο, η αυτοεξυπηρέτηση θεωρείται συχνά μια σημαντική πτυχή της ανθεκτικότητας: όσοι είναι ικανοί να ικανοποιήσουν επαρκώς τις ανάγκες τους είναι συχνά σε θέση να αντιμετωπίσουν καλύτερα τους καθημερινούς στρες.

Όταν καλύπτεις τις ανάγκες σου καλύπτεις και των άλλων

  • Επειδή τα άτομα που είναι σε θέση να καλύψουν τις δικές τους σωματικές και συναισθηματικές ανάγκες είναι συνήθως καλύτερα εξοπλισμένα για να φροντίζουν τους άλλους, μπορεί να είναι ιδιαίτερα σημαντικό για τους γονείς παιδιών με συμπεριφορικές προκλήσεις ή άλλες ειδικές ανάγκες να διατηρούν μια ρουτίνα αυτο-φροντίδας. Η κόπωση, το άγχος και η ανησυχία μπορεί να έχουν σημαντική επίδραση στην ευημερία, αλλά η φροντίδα σωματικών και συναισθηματικών αναγκών μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη ή τη μείωση των επιπτώσεων αυτών των ζητημάτων, στην ενίσχυση της αυτο-συμπόνιας και να αφήσει τους γονείς πιο ικανοί να καλύψουν τις ανάγκες του παιδιού τους.

Παράγοντες που βοηθάει η αυτοφροντίδα

  • Οι συμπεριφορές αυτοεξυπηρέτησης μπορούν επίσης να βοηθήσουν τους επαγγελματίες ψυχικής υγείας και άλλους παρόχους υγειονομικής περίθαλψης να αποφύγουν την κόπωση της συμπόνιας , η οποία συχνά μπορεί να προκύψει από την εργασία σε υψηλό άγχος ή τραυματικό περιβάλλον και μπορεί να οδηγήσει σε αυτο-αμφιβολία , αυτοεκτίμηση και ηθικές ή νομικές επιπλοκές .

Τι παθαίνεις από την παραμέληση της αυτοφροντίδας

  • Άτομα σε μεταβατική φάση ή άτομα που αντιμετωπίζουν μεταβαλλόμενες συνθήκες μπορεί να παραμελούν την αυτο-φροντίδα Οι φοιτητές, για παράδειγμα, μπορεί να βιώσουν ενθουσιασμό όταν φεύγουν για πρώτη φορά από το σπίτι, αλλά καθώς προσαρμόζονται στη ζωή σε ένα διαφορετικό περιβάλλον με νέες συμπεριφορές και ευθύνες, μπορεί να βιώσουν σημαντικό άγχος,  και άλλες συναισθηματικές αναταραχές. Ωστόσο, εκείνοι οι μαθητές που εμπλέκονται σε συμπεριφορές που προάγουν την υγεία – άσκηση, ύπνο και φαγητό καλά, και διατηρώντας επαφή με τους αγαπημένους τους – έχει αποδειχθεί ότι αντιμετωπίζουν λιγότερο άγχος κατά τη μετάβασή τους και η έρευνα δείχνει ότι είναι λιγότερο πιθανό να αναπτύξουν άγχος ή κατάθλιψη. ή εγκαταλείψτε. Αυτές οι δεξιότητες αυτο-φροντίδας μπορεί επίσης να οδηγήσουν σε ανθεκτικότητα που συνεχίζει να έχει θετική επίδραση καθ ‘όλη τη διάρκεια της ζωής.

Ακολουθεί βίντεο αυτοφροντίδας

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Ψυχική υγεία : Τι είναι και πως λειτουργεί

Άγριες μέλισσες επεισόδιο 138 : Κωνσταντής και Δρόσω συνεχίζουν μαζί

Ο παράγοντας που σχετίζεται με τη συχνότητα των σεξουαλικών επαφών

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Η γιόγκα ως τεχνική διαχείρισης του μυοσκελετικού πόνου

Αθλητισμός: Δεν είναι ακόμη πλήρως κατανοητό πώς η γιόγκα βοηθά τους ανθρώπους με πόνο. Τα στοιχεία υποδηλώνουν ότι η γιόγκα μπορεί να μας βοηθήσει να ελέγξουμε πιο αποτελεσματικά το πώς σκεφτόμαστε και αισθανόμαστε, τόσο διανοητικά όσο και σωματικά. Μπορεί επίσης να είναι αποτελεσματική, βελτιώνοντας την ευλυγισία των μυών, προάγοντας τη χαλάρωση, μειώνοντας τη φλεγμονή, αυξάνοντας την απελευθέρωση ενδορφινών που ανακουφίζουν από τον πόνο, βελτιώνοντας την αυτοπεποίθηση και την αίσθηση του αυτοελέγχου και της αυτοπεποίθησής μας.

Καιρός να κόψετε το κάπνισμα

Διακοπή καπνίσματος: Το κάπνισμα είναι μία πολύ δύσκολη για να κοπεί συνήθεια. Εκτός από την εξάρτηση που ξεκάθαρα προκαλεί η νικοτίνη, υπάρχει και το συνήθειο της κίνησης του χεριού ή για τους πιο φανατικούς, του στριψίματος του τσιγάρου, που δύσκολα κόβεται. Οπότε πιστέψτε μας, δεν είστε οι μόνοι που δυσκολεύεστε.

Αναδείξτε τα αρώματα του χειμώνα μέσα από αρμονικούς DIY συνδυασμούς

Ποτ πουρί: Μπορείτε κυριολεκτικά να κάνετε το σπίτι σας να μυρίζει σαν σπιτική μηλόπιτα φούρνου, καφετέρια ή φρέσκια ανοιξιάτικη μέρα. Απλώς ρίξτε μερικά φρούτα, βότανα και μπαχαρικά σε μια κατσαρόλα με βραστό νερό για να αναζωπυρωθούν τα αρώματα.

Φροντίζοντας το σώμα μας στην ινομυαλγία

Ινομυαλγία αυτοφροντίδα: Οι ασθενείς με ινομυαλγία συχνά βιώνουν πόνο που απλώνεται σε όλο το σώμα, αλλά εντοπίζεται πιο έντονα στον αυχένα, στους αγκώνες, στους ώμους, στα γόνατα και στους γλουτούς. Άλλα συμπτώματα περιλαμβάνουν το αίσθημα της συνεχούς κόπωσης, της μειωμένης συγκέντρωσης και των πονοκεφάλων.

Συμβουλές για να μάθετε να φροντίζετε τον εαυτό σας

Χαμηλή αυτοεκτίμηση αυτοφροντίδα: Κάποιοι αντιμετωπίζουν προβλήματα χαμηλής αυτοπεποίθησης, όλη τους τη ζωή. Η κατάσταση αυτή ρίχνει την ψυχολογία μας, έχει κακό αντίκτυπο στις διαπροσωπικές μας σχέσεις και φυσικά, αναπόφευκτα, επηρεάζει την απόδοση στη δουλειά μας.

Πώς να σταματήσετε να τρώτε συναισθηματικά

Συναισθηματική διατροφή: Το πρώτο βήμα που μπορείτε να κάνετε είναι να αναγνωρίσετε τα ερεθίσματα και τις καταστάσεις που πυροδοτούν την συναισθηματική διατροφή στη ζωή σας. Η τήρηση ημερολογίου διατροφής μπορεί να βοηθήσει στον εντοπισμό καταστάσεων όπου κάποιος είναι πιο πιθανό να φάει λόγω συναισθηματικής παρά σωματικής πείνας. Η παρακολούθηση της συμπεριφοράς σας είναι ένας άλλος τρόπος με τον οποίο μπορείτε να αποκτήσετε εικόνα για τις διατροφικές σας συνήθειες.

"Στιγμές" ευτυχίας με αιθέρια έλαια

Αιθέρια έλαια Ευτυχία: Yπάρχουν αιθέρια έλαια που προάγουν την ευτυχία. Αυτά τα έλαια επηρεάζουν το μεταιχμιακό σύστημα του εγκεφάλου - το μέρος του εγκεφάλου που ελέγχει τα συναισθήματα, τη συμπεριφορά, τα κίνητρα, τη μακροπρόθεσμη μνήμη και την όσφρηση. Αυτά τα αιθέρια έλαια είναι ένα εξαιρετικό εργαλείο για την αντιμετώπιση της κατάθλιψης, του άγχους και της αυτοαμφισβήτησης.