Αυτοφροντίδα

Παιδιά πρόγραμμα: Φτιάξτε μια δημιουργική ρουτίνα για τα παιδιά μετά το σχολείο

Παιδιά πρόγραμμα: Φτιάξτε μια δημιουργική ρουτίνα για τα παιδιά μετά το σχολείο

Παιδιά πρόγραμμα: Ιδέες που θα σας βοηθήσουν να κρατήσετε τα παιδιά σας ενεργά κατά τη διάρκεια του κλεισίματος των σχολείων.

Όταν τα σχολεία είναι κλειστά και τα παιδιά είναι στο σπίτι, είναι σημαντικό να βρείτε τρόπους να τα κρατήσετε ενεργά και απασχολημένα. Η τακτική σωματική δραστηριότητα είναι ζωτικής σημασίας για τη συνολική υγεία, την ανάπτυξη και την ευημερία των παιδιών. Ακολουθούν ορισμένες ιδέες που θα σας βοηθήσουν να κρατήσετε τα παιδιά σας ενεργά κατά τη διάρκεια του κλεισίματος των σχολείων.

Τι να κάνετε με τα παιδιά στο σπίτι;

  • Δημιουργήστε μια καθημερινή ρουτίνα: Δημιουργήστε μια δομημένη καθημερινή ρουτίνα που περιλαμβάνει καθορισμένο χρόνο για σωματική δραστηριότητα. Αυτό μπορεί να βοηθήσει στην παροχή μιας αίσθησης σταθερότητας και να ενθαρρύνει την τακτική άσκηση. Ορίστε συγκεκριμένες ώρες για δραστηριότητες όπως το υπαίθριο παιχνίδι, τα διαλείμματα χορού ή τις οικογενειακές προπονήσεις.
  • Ενθαρρύνετε το παιχνίδι σε εξωτερικούς χώρους: Ενθαρρύνετε τα παιδιά σας να περνούν χρόνο έξω, είτε πρόκειται για την αυλή σας, είτε για ένα κοντινό πάρκο, είτε για έναν ασφαλή ανοιχτό χώρο. Το παιχνίδι σε εξωτερικούς χώρους προσφέρει διάφορες ευκαιρίες για σωματική δραστηριότητα, όπως τρέξιμο, ποδήλατο, πιάσιμο ή εξερεύνηση της φύσης.
  • Σχεδιάστε ενεργητικές οικογενειακές εξόδους: Οργανώστε οικογενειακές εκδρομές που περιλαμβάνουν σωματική δραστηριότητα. Πηγαίνετε μαζί για πεζοπορία, ποδηλασία ή περιπάτους στη φύση. Επισκεφθείτε τοπικά πάρκα, παιδικές χαρές ή γήπεδα όπου τα παιδιά μπορούν να ασχοληθούν με ενεργό παιχνίδι.
  • Ενσωματώστε την άσκηση στις δουλειές του σπιτιού: Κάντε τις δουλειές του σπιτιού πιο ελκυστικές μετατρέποντάς τες σε σωματικές δραστηριότητες. Για παράδειγμα, προκαλέστε τα παιδιά σας να δουν ποιος μπορεί να διπλώσει τα ρούχα ή να καθαρίσει το δωμάτιό του γρηγορότερα. Αυτό όχι μόνο τα κρατάει ενεργά, αλλά τους διδάσκει επίσης υπευθυνότητα και ομαδικότητα.
  • Αξιοποιήστε τις διαδικτυακές πηγές: Εκμεταλλευτείτε τους πολυάριθμους διαδικτυακούς πόρους που προσφέρουν δωρεάν βίντεο γυμναστικής και μαθήματα γυμναστικής ειδικά σχεδιασμένα για παιδιά. Αναζητήστε διασκεδαστικές και διαδραστικές προπονήσεις ή μαθήματα χορού που τα παιδιά σας μπορούν να παρακολουθήσουν μαζί τους.
  • Δημιουργήστε διαδρομές με εμπόδια σε εσωτερικούς χώρους: Δημιουργήστε διαδρομές εμποδίων σε εσωτερικούς χώρους χρησιμοποιώντας έπιπλα, μαξιλάρια, χούλα χουπ και άλλα οικιακά αντικείμενα. Ενθαρρύνετε τα παιδιά σας να περιηγηθούν μέσα στη διαδρομή, να συρθούν κάτω από τραπέζια, να πηδήξουν πάνω από μαξιλάρια και να εκτελέσουν διάφορες σωματικές δραστηριότητες κατά μήκος της διαδρομής.
  • Οργανώστε ενεργητικές συναντήσεις παιχνιδιού: Αν είναι ασφαλές και επιτρέπεται στην περιοχή σας, οργανώστε ραντεβού παιχνιδιού με άλλα παιδιά της γειτονιάς. Αυτό παρέχει την ευκαιρία για κοινωνική αλληλεπίδραση και ενεργό παιχνίδι. Επιλέξτε δραστηριότητες όπως ποδηλασία, παιχνίδια με μπάλα ή συμμετοχή σε ομαδικές ασκήσεις μαζί.
  • Εισάγετε ενεργητικά βιντεοπαιχνίδια: Εξετάστε το ενδεχόμενο να ενσωματώσετε ενεργά βιντεοπαιχνίδια που απαιτούν σωματική κίνηση, όπως χορό ή αθλητικές προσομοιώσεις. Παρόλο που ο χρόνος στην οθόνη πρέπει να είναι με μέτρο, αυτά τα παιχνίδια μπορούν να αποτελέσουν έναν διασκεδαστικό τρόπο για να διατηρούν τα παιδιά ενεργά, όταν εξισορροπούνται με άλλες δραστηριότητες.
  • Συμμετέχετε σε εικονικές τάξεις: Πολλοί οργανισμοί και εκπαιδευτές προσφέρουν εικονικά μαθήματα για παιδιά, όπως χορό, γιόγκα, πολεμικές τέχνες και άλλα. Εγγραφείτε σε αυτά τα μαθήματα για να παρέχετε δομημένη σωματική δραστηριότητα και μια ευκαιρία στα παιδιά σας να μάθουν νέες δεξιότητες.

  • Γίνετε πρότυπο: Τα παιδιά είναι πιο πιθανό να είναι δραστήρια όταν βλέπουν τους γονείς ή τους φροντιστές τους να ασκούν σωματική δραστηριότητα. Δώστε το θετικό παράδειγμα συμμετέχοντας σε ρουτίνες άσκησης, κάνοντας περιπάτους ή παίζοντας ενεργητικά παιχνίδια με τα παιδιά σας.

Θυμηθείτε να δίνετε προτεραιότητα στην ασφάλεια κατά τη διάρκεια των σωματικών δραστηριοτήτων και βεβαιωθείτε ότι τα παιδιά σας ακολουθούν τυχόν τοπικές οδηγίες ή περιορισμούς. Ενσωματώνοντας αυτές τις ιδέες στην καθημερινή σας ρουτίνα, μπορείτε να βοηθήσετε τα παιδιά σας να παραμείνουν δραστήρια, υγιή και απασχολημένα κατά τη διάρκεια του κλεισίματος των σχολείων.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Ο εκφοβισμός από τα αδέρφια είναι κακός για την ψυχική ευεξία

Μπορεί η τεχνολογία να βελτιώσει τις σχολικές επιδόσεις των δυσλεξικών παιδιών;

Ποια είναι τα σημαντικά στάδια στην ανάπτυξη των παιδιών;

Πόσο σημαντικά είναι τα οικογενειακά παιχνίδια για τα παιδιά σας;

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Τι πρέπει να αποφεύγετε να κάνετε μετά το φαγητό;

Γεύμα ξεκούραση: Ανθυγιεινές συνήθειες όπως το να ξαπλώνετε αμέσως μετά το γεύμα και να πίνετε τσάι/καφέ μπορεί να επηρεάσουν την ικανότητα του σώματός σας να απορροφά θρεπτικά συστατικά από τα τρόφιμα που καταναλώνετε. 

Βοήθεια σε εφήβους που κάνουν δημοσιεύσεις ότι θα αυτοκτονήσουν;

Αυτοτραυματισμός έφηβοι: Τα hashtags στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μπορούν να βοηθήσουν στη διάδοση ιδεών, αλλά τι συμβαίνει όταν τα hashtags βοηθούν στη διάδοση επικίνδυνων σκέψεων και ενεργειών;