Αυτοφροντίδα

Παιδιά φάρμακα: Tips για να βοηθήσετε το παιδί σας να πάρει τα φάρμακά του

Παιδιά φάρμακα: Tips για να βοηθήσετε το παιδί σας να πάρει τα φάρμακά του

Παιδιά φάρμακα: Mερικές φορές είναι δύσκολο για τους γονείς να πείσουν το παιδί τους να λάβει τα απαραίτητα φάρμακα. Ειδικός που αφιερώνει μέρος της εργάσιμης ημέρας της στην καθοδήγηση των γονέων ως προς αυτήν την πρόκληση, προσφέρει χρήσιμες συμβουλές για να διευκολύνει τη διαδικασία.

Η Emily Glarum, από το Ινστιτούτο Καρδιάς στο Παιδιατρικό Νοσοκομείο του Λος Άντζελες, σημειώνει: Να είστε ειλικρινείς, να δίνετε επιλογές, να ορίζετε ένα πρόγραμμα και να αφήνετε το παιδί να πιει μικρές γουλιές ή να χρησιμοποιήσει ένα καλαμάκι. «Μας αρέσει να προάγουμε την ειλικρίνεια», λέει χαρακτηριστικά η Γκλάρουμ σε σχετική ανακοίνωση του νοσοκομείου. «Η απόκρυψη φαρμάκων στα τρόφιμα μπορεί να κάνει τα παιδιά να αισθάνονται εξαπατημένα και να προσθέτει κάποια δυσπιστία ή ακόμα και κάποιες αποστροφές για διαφορετικά τρόφιμα.

«Αυτό που έχω συναντήσει στο παρελθόν είναι ότι το παιδί μπορεί να αρχίσει να διαπιστώνει ότι το φάρμακό του έχει αναμειχθεί με τροφές και μετά μπορεί να σταματήσει να τρώει τελείως αυτό το φαγητό ή να προσέχει περισσότερο το φαγητό που τρώει και να σκέεφτεται: «Α, ανακατεύουν φάρμακα με το φαγητό» αναφέρει. Ενώ η ίδια συνιστά να μην κρύβετε τη φαρμακευτική αγωγή στα τρόφιμα, εάν τα παιδιά προτιμούν το φάρμακο να αναμιγνύεται σε ένα φαγητό ή ποτό, αυτό είναι εντάξει, εφόσον το γνωρίζουν.

“Βεβαιωθείτε ότι τα παιδιά το γνωρίζουν και να είστε ειλικρινείς σχετικά με το γιατί χρειάζονται το φάρμακο με τρόπο που μπορούν να καταλάβουν. Για παράδειγμα, πείτε κάτι όπως “Προσπαθούμε να βοηθήσουμε τα γόνατά σου να νιώσουν καλύτερα με αυτό” ή “Προσπαθούμε να βοηθήσουμε το στομάχι σου να νιώσει καλύτερα», σημειώνει η ειδικός. «Ειδικά αν πρόκειται για ένα φάρμακο που πρέπει να πάρουν μακροπρόθεσμα, αυτό μπορεί να τους βοηθήσει να το κατανοήσουν».

Ξεκινήστε και μείνετε σε ένα σταθερό πρόγραμμα “χρόνου λήψης του φαρμάκου”, προτείνει η Glarum. Επιπλέον, προσφέρετε επιλογές όταν αυτό λειτουργεί. Για παράδειγμα, αφήστε το παιδί σας να επιλέξει να λάβει υγρά φάρμακα μέσω ενός σταγονόμετρου ή ενός φλυτζανιού. Ή προσφέρετε την επιλογή του νερού ή χυμού για τη λήψη του φαρμάκου. Οι χρόνοι λήψης φαρμάκων μπορεί επίσης να είναι λίγο ευέλικτοι, όπως για παράδειγμα, αφήνοντας το παιδί σας να επιλέξει εάν θα λάβει τη δόση πριν ή μετά το μπάνιο του.

Σημαντικό είναι ακόμη να αφιερώσετε χρόνο στην εξάσκηση λήψης ενός φαρμάκου, ειδικά εάν αλλάζετε από υγρά φάρμακα σε χάπια. Ο φόβος του πνιγμού μπορεί να είναι εδώ ένα εμπόδιο, λέει  η Γκλάρουμ. Γι αυτό είναι σημαντικό να ξεκινήσετε την εξάσκηση του παιδιού στη λήψη του φαρμάκου, μέσω της κατάποσης, πχ, μιας καραμέλας μικρότερου μεγέθους από το δισκίο που πρόκειται να λάβει και προχωρήστε σταδιακά, μέχρι το παιδί να αισθανθεί άνετα. «Για παράδειγμα, αν έχουμε ένα χάπι στο μέγεθος ενός Skittle, τότε θα καλό θα ήταν να ξεκινήσετε με κάτι μικρότερο, όπως μικρές κουκκίδες sprinkles ή Nerds», λέει η Glarum. “Από εκεί μπορούμε να μεταβούμε σε μίνι M&M, M&M κανονικού μεγέθους και Skittles, μέχρι το Mike και το Ikes, που έχουν μέγεθος περίπου ενός τυπικού tablet.” Αυτό τους βοηθά να χτίσουν ένα επίπεδο άνεσης.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Νέα δεδομένα για τις γενετικές αλλοιώσεις στον παιδικό καρκίνο

Η έλλειψη ύπνου διαταράσσει την γνωστική ανάπτυξη των παιδιών [Μελέτη]

Παιδιά που έχουν τραυματιστεί από τον πόλεμο στην Ουκρανία βρίσκουν μέντορες από απροσδόκητα μέρη

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Πώς η αυτοφροντίδα βοηθά στην σκέψη και στον έλεγχο του άγχους;

Φροντίδα: Πρόσφατη έρευνα αναφέρει ότι η καθημερινή επαφή με τη φροντίδα του εαυτού μας μπορεί να μας βοηθήσει να μειώσουμε το άγχος και την κατάθλιψη, ενώ παράλληλα μας βοηθά να βελτιώσουμε την υγεία μας

Είστε εξ αποστάσεως εργαζόμενος; 5 έξυπνοι τρόποι για να παραμένετε συνδεδεμένοι και παραγωγικοί

«Με τη συνεχή καλλιέργεια ενός περιβάλλοντος χωρίς αποκλεισμούς, οι εργαζόμενοι είναι πιο πιθανό να προσφέρουν εξαιρετική δουλειά, να υπερασπίζονται καινοτόμες ιδέες και να είναι ο καλύτερος εαυτός τους», εξήγησε ο Tipton. Επαινέστε δημόσια, δώστε σχόλια ιδιωτικά

6 Συμβουλές για όμορφη επιδερμίδα

Επιδερμίδα: Εάν θέλετε να εξομαλύνετε τον τόνο του δέρματός σας, υπάρχουν διάφορες θεραπείες που μπορείτε να δοκιμάσετε στο σπίτι, συμπεριλαμβανομένων αλλαγών συμπεριφοράς και φυσικών συστατικών.

7 εκπληκτικά οφέλη για την ψυχική υγεία από τα παιχνίδια με χαρτιά

Επιτραπέζια: Τα παιχνίδια με κάρτες μπορεί να προσφέρουν πολλά εκπαιδευτικά, συναισθηματικά και ψυχολογικά οφέλη, που κυμαίνονται από βελτιωμένες μαθηματικές δεξιότητες έως αυξημένη αίσθηση αυτοεκτίμησης.