Αυτοφροντίδα

Όρθια στάση νερό: Γιατί δεν είναι ποτέ καλή ιδέα να πίνετε νερό ενώ είστε όρθιοι;

Όρθια στάση νερό: Γιατί δεν είναι ποτέ καλή ιδέα να πίνετε νερό ενώ είστε όρθιοι;

Όρθια στάση νερό: Θα πρέπει να πίνετε τουλάχιστον 8 ποτήρια νερό την ημέρα για να διατηρήσετε τη βέλτιστη υγεία. 

Τίποτα δεν μπορεί να ξεδιψάσει πιο αποτελεσματικά από το νερό. Παίζει σημαντικό ρόλο στη διατήρηση της ενυδάτωσης, και για να ξέρετε, υπάρχουν πολλά θέματα υγείας και ασθένειες που σχετίζονται με την αφυδάτωση και την υπερυδάτωση (ακόμα και με προβλήματα βάρους) που μπορούν να επιλυθούν αν απλώς συμβαδίσετε με την πρόσληψη νερού στο συνιστώμενο εύρος (2,7 λίτρα έως 3,7 λίτρα) σε καθημερινή βάση. Με απλά λόγια, θα πρέπει να πίνετε τουλάχιστον 8 ποτήρια νερό την ημέρα για να διατηρήσετε τη βέλτιστη υγεία. Πρέπει να λάβετε υπόψη πότε και πώς καταναλώνετε το νερό εάν θέλετε να αποκομίσετε το μέγιστο όφελος από αυτό. 

Οι ανησυχίες για το πόσιμο νερό περιλαμβάνουν τα ακόλουθα:

  • Όταν πίνετε νερό, να κάθεστε πάντα. Εάν πίνετε νερό ενώ στέκεστε, θα εισχωρήσει αφιλτράριστο, και με τεράστια δύναμη, στο στομάχι σας. Οι ρύποι του νερού θα μπορούσαν στη συνέχεια να συγκεντρωθούν στην ουροδόχο κύστη, θέτοντας σε κίνδυνο τα νεφρά σας.
  • Επιπλέον, το να πίνετε νερό ενώ είστε όρθιοι μπορεί να το κάνει να περάσει γρήγορα από το σύστημα του σώματος, γεγονός που μπορεί να βλάψει τη λειτουργία της καρδιάς και των πνευμόνων σας.

Δυσπεψία

Το πεπτικό σας σύστημα μπορεί να υποφέρει εάν πίνετε νερό ενώ είστε όρθιοι. Αυτό συμβαίνει επειδή το πόσιμο νερό ενώ στέκεται αναγκάζει να περάσει γρήγορα και με δύναμη από το κανάλι της τροφής και να προσγειωθεί απευθείας στο κάτω μέρος του στομάχου. Επίσης, τα νεύρα σφίγγονται, διαταράσσοντας την ισορροπία των υγρών και αυξάνοντας τις τοξίνες, οδηγώντας σε δυσπεψία.

Αιτία αρθρίτιδας

Η κατανάλωση νερού ενώ στέκεστε μπορεί να προκαλέσει υπερβολικό υγρό στις αρθρώσεις, το οποίο μπορεί να επιδεινώσει τη φλεγμονή των αρθρώσεων και να βλάψει τις αρθρώσεις. Συνιστάται πάντα να πίνετε νερό ενώ κάθεστε. 

Προβλήματα στα νεφρά

Το νερό που καταναλώνεται ενώ στέκεται έχει την τάση να περνά αφιλτράριστο στο κάτω μέρος του στομάχου υπό ισχυρή πίεση. Σύμφωνα με τους ειδικούς, αυτό προκαλεί τη συσσώρευση υδάτινων ρύπων στην ουροδόχο κύστη, η οποία βλάπτει την ικανότητα των νεφρών να λειτουργούν και μπορεί ακόμη και να οδηγήσει σε προβλήματα του ουροποιητικού συστήματος. Έχει παρατηρηθεί ότι όταν καθόμαστε, τα νεφρά μας φιλτράρουν πιο αποτελεσματικά.

Κίνδυνος βλάβης στους πνεύμονες

Τα ζωτικά θρεπτικά συστατικά και οι βιταμίνες δεν φτάνουν στο συκώτι και το πεπτικό σύστημα όταν πίνετε νερό ενώ στέκεστε. Το νερό που καταναλώνεται ενώ στέκεστε ενέχει κίνδυνο για την υγεία της καρδιάς και των πνευμόνων σας, καθώς ταξιδεύει στο σώμα σας τόσο γρήγορα και διακόπτει το επίπεδο οξυγόνου.

Μην πυροδοτείτε τα νεύρα

Το να στέκεστε όρθιος και να πίνετε νερό κάνει το σώμα να μην συγχρονίζεται με τη φύση και ενεργοποιεί το νευρικό σύστημα, κάνοντάς το να αισθάνεται ότι αντιμετωπίζει κίνδυνο. Τα θρεπτικά συστατικά πραγματικά χάνονται με αυτόν τον τρόπο και το σώμα σας είναι βέβαιο ότι θα αντιμετωπίσει το άγχος ή την ένταση.

Κατά συνέπεια, υπάρχει ένας πολύ καλός λόγος να καθίσετε και να πίνετε το νερό σας αργά, όπως επίσης συνιστάται να καθίσετε και να φάτε το φαγητό σας. Το σώμα μας είναι χτισμένο έτσι ώστε το να καθόμαστε και να διατηρούμε όρθια στάση παρέχει τα μεγαλύτερα οφέλη για την υγεία. Τα θρεπτικά συστατικά εισέρχονται στον εγκέφαλο και ενισχύουν την εγκεφαλική δραστηριότητα όταν πίνετε νερό από ένα μπουκάλι ή ένα ποτήρι ενώ κάθεστε.

Επιπλέον, αν το κάνετε με αυτόν τον τρόπο βοηθά στην προώθηση της πέψης και διασφαλίζει ότι δεν θα αισθάνεστε φουσκωμένοι μετά την κατανάλωση νερού. Αυτό το είδος κατανάλωσης νερού ακολουθεί μια τακτικά σχεδιασμένη διαδρομή, διασφαλίζοντας ότι τα όργανα λαμβάνουν όλα τα οφέλη. Ολόκληρη η υγεία σας βελτιώνεται καθώς οι τοξίνες ξεπλένονται και οι ρύποι απομακρύνονται πιο αποτελεσματικά. Επιπλέον, θα πρέπει επίσης να υποβληθείτε σε προληπτικούς ελέγχους υγείας. Αυτοί οι έλεγχοι υγείας παρέχουν μια πλήρη αναφορά για την υγεία σας, επιτρέποντάς σας να λάβετε τα απαραίτητα προληπτικά μέτρα για να βελτιώσετε την ευημερία σας και να κρατήσετε μακριά διάφορες παθήσεις.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Πόσο νερό χρειάζεται το σώμα σας για αψεγάδιαστο δέρμα;

3 λάθη που πρέπει να αποφεύγετε όταν πίνετε νερό

Πώς το ζεστό νερό μπορεί να βοηθήσει απέναντι στη δυσκοιλιότητα;

Εάν πίνετε από πλαστικά μπουκάλια νερού, μην κάνετε αυτό το λάθος

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Λόγοι για τους οποίους η προπόνηση Hollow Hold είναι η καλύτερη για τον κορμό σας

Hollow Hold: Ενώ όλες αυτές οι ασκήσεις που σας βοηθούν να αποκτήσετε μια καλή σωματική διάπλαση έχουν κάποιο ρόλο και στους μύες του πυρήνα σας, δεν είναι ακόμα το θεμέλιο ενός δυνατού και υγιούς σώματος. 

Πόσο σημαντική είναι η εφαρμογή κρέμας στο σώμα μας;

Κρέμα σώματος: Η ενσωμάτωση μιας ενυδατικής κρέμας σώματος στην καθημερινή ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας σας μπορεί να σας βοηθήσει να διατηρήσετε το δέρμα σας να φαίνεται και να αισθάνεται καλύτερα, ανεξάρτητα από την ηλικία ή τον τύπο του δέρματός σας.