Αυτοφροντίδα

Οργάνωση λίστες: Προγραμματίστε όλα όσα κάνουν τη ζωή σας πιο όμορφη και παραγωγική

Οργάνωση λίστες: Προγραμματίστε όλα όσα κάνουν τη ζωή σας πιο όμορφη και παραγωγική

Οργάνωση λίστες: Μέσα από την οργάνωση με λίστες και ημερολόγια καταγραφής, το μυαλό ελευθερώνεται από τη δύσκολη θέση να διατηρεί όλες αυτές τις πληροφορίες άμεσα διαθέσιμες.

Είναι αλήθεια πως οι ζωές μας έχουν γίνει πολυάσχολες. Το πρόγραμμά μας είναι γεμάτο με υποχρεώσεις και προσπαθούμε κάθε μέρα να πετύχουμε τους στόχους που έχουμε για την καριέρα μας και για την προσωπική μας ανάπτυξη. Όμως, τι συμβαίνει όταν σταματάμε να δίνουμε σημασία στον ελεύθερο χρόνο μας, στους φίλους μας και στις σημαντικές για μας δραστηριότητες; Χάνουμε επαφή με αυτά που μας κάνουν ευτυχισμένους! Πώς μπορούμε να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας; Μπορούμε να δημιουργήσουμε λίστες για να οργανώσουμε τη ζωή μας.

Το να φτιάχνουμε λίστες και να τις τηρούμε θα μας βοηθήσει να δημιουργήσουμε μια πιο παραγωγική ζωή. Πρέπει να είναι χρήσιμες λίστες που να μας ωφελούν, δεν προορίζονται να είναι χρονοβόρες, επομένως πρέπει να επιλέξουμε λίστες που θα είναι αποτελεσματικές και λογικές για τη ζωή μας. Αυτές οι χρήσιμες λίστες έχουν σκοπό να μας κρατήσουν παραγωγικούς και οργανωμένους, κρατώντας μας πάνω από τα μικρά κομμάτια της ζωής μας και βοηθώντας μας να μη σπαταλάμε χρόνο. Επομένως, οι συγκεκριμένες λίστες θα μας βοηθήσουν να παρακολουθούμε τους στόχους που έχουμε για την προσωπική μας ευτυχία.

Λίστες με όσα μας κάνουν χαρούμενους

1. Εβδομαδιαίο πρόγραμμα διατροφής.
2. Οι στόχοι μου για την επόμενη εβδομάδα.
3. Καθάρισμα σπιτιού.
4. Εστιατόρια που θέλω να δοκιμάσω.
5. Ταινίες που θέλω να δω.
6. Ιδέες για βραδινές βόλτες.
7. Ιδέες για δώρα για αγαπημένα μου πρόσωπα.
8. Γενέθλια και γιορτές που πρέπει να θυμάμαι.
9. Να μαγειρέψω τις αγαπημένες μου συνταγές.
10. Γιατροί που πρέπει να επισκεφτώ.
11. Τα έσοδα και τα έξοδα του μήνα μου.
12. Βιβλία που θέλω να διαβάσω.
13. Αγορές που πρέπει να κάνω.
14. Δραστηριότητες που πρέπει να δοκιμάσω.
15. Λίστα για την προσωπική μου περιποίηση.
16. Λίστα με τα “usernames” και τα “passwords”.
17. Λίστα με τους καθημερινούς μου στόχους.

Θυμήσου, όμως πως αυτές οι λίστες δεν πρέπει να σε αγχώνουν. Θα πρέπει να σε βοηθήσουν να γίνεις πιο παραγωγικός και οργανωμένος. Με αυτές θα καταφέρεις να ξανά κερδίσεις ανθρώπους και γεγονότα που η πολυάσχολη καθημερινότητά σου σε έχει κάνει να τα απαρνηθείς!

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Οργανώστε τις υποχρεώσεις και τους στόχους κάθε μήνα

Την ερχόμενη δεκαετία τα health tracking apps μεταμορφώνουν την υγειονομική περίθαλψη

Τρόποι αποφόρτισης για τους ελεύθερους επαγγελματίες προς αποφυγή του burnout

Tips αυτοφροντίδας λίγο πριν μπει ο χειμώνας

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

9 Tips για το κάμπιγκ στην παραλία

Camping: Αν ετοιμάζεστε για camping, χρειάζεται να προετοιμαστείτε κατάλληλα! Ακολουθήστε τις συμβουλές μας και δεν θα χάσετε!

4 οφέλη του πρωινού διαλογισμού

Πρωινός διαλογισμός: H ειδικός στη γιόγκα Manisha Kohli λέει ότι ακόμη και 2-5 λεπτά διαλογισμού μπορούν να προσφέρουν πολλά οφέλη εάν γίνονται σε τακτική βάση. 

5 Tips για να παραμείνετε υγιείς όταν εργάζεστε στο σπίτι

Εργασία στο σπίτι: Ο αρνητικός αντίκτυπος στο σώμα μας από το να μην είμαστε στο γραφείο μπορεί να πάρει χρόνια για να ανακάμψει. Συγκεντρώσαμε μια λίστα με συμβουλές για να παραμείνετε ενεργοί ενώ εργάζεστε από το σπίτι.

Όταν οι στρατηγικές ευεξίας υπονομεύουν την ευημερία σας

Αυτοφροντίδα σαμποτάζ: Είναι δύσκολο να αλλάξουμε τα πράγματα μόνοι μας και να διατηρήσουμε τη δυναμική μας με τόσες πολλές ασταθείς μεταβλητές που ρίχνονται καθημερινά στο δρόμο μας, αλλά αξίζει!

Μειώνοντας τον χρόνο τηλεθέασης, προστατεύετε την καρδιά σας

Στεφανιαία νόσος: Σε μια νέα μελέτη, οι ερευνητές υπολόγισαν ότι εάν οι άνθρωποι δεσμεύονταν να παρακολουθούν τηλεόραση λίγο λιγότερο από μία ώρα την ημέρα, το 11% των περιπτώσεων στεφανιαίας νόσου θα μπορούσε να εξαλειφθεί.