Αυτοφροντίδα

Όρεξη φαγητό: Τρως από πλήξη, γιατί συμβαίνει αυτό

Όρεξη φαγητό: Τρως από πλήξη, γιατί συμβαίνει αυτό

Όρεξη φαγητό: Τρως από πλήξη, γιατί συμβαίνει αυτό.  Γνωρίζατε ότι η κατανάλωση από την βαρεμάρα μπορεί να είναι τόσο φυσική όσο είναι ανθυγιεινή; Ας εξερευνήσουμε τη φύση αυτής της συμπεριφοράς.

Είναι μια συμπεριφορά που εκδηλώνεται σε πολλούς ανθρώπους, αλλά είναι δυνατόν να αλλάξει. Μπορεί ή όχι να είναι απαραίτητο, αυτό που πρέπει να λάβουμε υπόψη είναι αν είναι ανθυγιεινό, καθώς η υπερβολική κατανάλωση όταν γίνεται συνήθεια μπορεί να γίνει επικίνδυνη. Τρώμε συνήθως έτσι ώστε ο οργανισμός να συνεχίζει να λειτουργεί. Παρόλο που, καθώς είμαστε αναπόσπαστα όντα, υπάρχει επιρροή άλλων σημαντικών τομέων για την ευημερία μας, για παράδειγμα, συναισθηματική και κοινωνική.  Τρώγοντας από πλήξη σημαίνει ότι τρώμε φαγητό όταν τα πνεύματα μας είναι κουρασμένα. Αυτό έχει να κάνει με το συναισθηματικό βασίλειο. Στην πραγματικότητα, μιλάμε για συναισθηματική πείνα όταν ψάχνουμε για φαγητό για αυτό που δεν μπορούμε να λύσουμε με άλλους τρόπους.

Τρώμε από πλήξη επειδή το φαγητό σχετίζεται επίσης με τα πρότυπα μάθησης. Έτσι, αυτό που μας οδηγεί να τρώμε μπορεί να καθοριστεί από διάφορες περιστάσεις. Όταν αισθανόμαστε βαριεστημένοι μπαίνουμε σε έναν φαύλο κύκλο στον οποίο παρεμβαίνουν τα συναισθήματά μας, οι σκέψεις και οι συμπεριφορές μας. Λοιπόν, μη γνωρίζοντας τι να κάνουμε μας κατακλύζει και για να σπάσουμε αυτόν τον κύκλο, αναζητούμε κάτι για να διασκεδάσουμε. Σε αυτήν την περίπτωση, το φαγητό. Επιπλέον, μπορεί να συμβεί ότι, χωρίς να γνωρίζουμε τι να κάνουμε με το μυαλό μας, στρέφουμε στο σώμα ως αμυντικό μηχανισμό για να αποφύγουμε την αγωνία μας. Έτσι, η ανία που οδηγεί στη βρώση χαρακτηρίζεται από το “επείγον”, να μην έχει όρια, να προκαλεί ενοχή και ντροπή ή να είναι έντονη συμπεριφορά. Η φυσιολογική πείνα είναι σταδιακή, μπορεί να περιμένει και συνήθως δεν δημιουργεί αρνητικά συναισθήματα.

Είναι σημαντικό να προσδιορίσετε εάν είναι υπερβολικό ή όχι, να αναλάβετε δράση και να επιλέξετε ένα μονοπάτι που προωθεί την ευημερία σας!

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Τα ”Ναι” και τα ”Όχι ” της σωστής διατροφής

Οι λόγοι που επιμένουμε να τρώμε ενώ δεν πεινάμε

Μύθοι και αλήθειες για την δίαιτα

Διατροφή : γιατί θέλουμε το απαγορευμένο;

Πώς θα σου φαινόταν να πιεις ένα καφεδάκι πριν τον ύπνο σου

Καφεΐνη και ύπνος: Ένας καφές πριν τον ύπνο είναι τελικά εμπόδιο. Σε ό,τι αφορά στην καφεΐνη και τον ύπνο, οι περισσότεροι ειδικοί θα έλεγαν ότι αυτό το δίδυμο έχει βραχώδη σχέση, στην καλύτερη περίπτωση. Φυσικά, όλοι απαντούν στην καφεΐνη διαφορετικά (κάποιοι μπορούν να ανεχτούν μια απογευματινή σιέστα, άλλοι σίγουρα θα είναι ξύπνιοι όλη τη νύχτα), αλλά γενικά, το διεγερτικό συνδέεται με έναν κακό κιρκάδιο ρυθμό και διαταραγμένο κύκλο ύπνου.

Ποια είναι τα ορυκτά που σε κάνουν να αισθάνεσαι καλά μετά την κολύμβηση

Ποια είναι τα ορυκτά εξαιτίας των οποίων αισθάνεσαι καλά μετά την κολύμβηση. Το πιο συνηθισμένο ορυκτό στο θαλασσινό νερό είναι το χλωριούχο. Για να μην εκληφθούν ως χλώριο, "Το χλωριούχο είναι ένας από τους πιο σημαντικούς ηλεκτρολύτες στο αίμα", σύμφωνα με το Πανεπιστήμιο της Ιατρικής Σχολής του Μίσιγκαν. Αλλά τι κάνει για την υγεία μας, συγκεκριμένα; Βοηθά να διατηρείται σε ισορροπία η ποσότητα υγρού μέσα και έξω από τα κύτταρα σας.

Αν νιώθεις χαμένος θέσε κάποιες ερωτήσεις στον εαυτό σου για να δεις πού βρίσκεσαι

Αισθάνομαι χαμένος: Οι ερωτήσεις που πρέπει να θέσεις στον εαυτό σου. Όταν αισθάνεστε χαμένοι, μπορούν να σας συνοδεύσουν σπασμωδικά συναισθήματα για το ποιοι είστε ή για το πού πηγαίνετε. Αυτές οι κρίσεις μπορούν να προκαλέσουν φουρτούνες που νομίζατε ότι ήταν ήρεμες. Ωστόσο, η καλύτερη απάντηση μπορεί να ξεκινήσει με την υποβολή μερικών ερωτήσεων.

Δείτε την απάντηση στο δίλημμα "καρδιά ή λογική"

Πολλές φορές η καρδιά είναι τυφλωμένη από έρωτα και αρνείται να δει το αυτονόητο. Αν για παράδειγμα η συμπεριφορά του συντρόφου μας μάς ταπεινώνει σαν άτομο, η λογική πρέπει να μπει μπροστά και να βάλουμε ένα τέλος.