Διατροφή

Πεινάω συνέχεια: Γιατί μπορεί να συμβαίνει αυτό;

Πεινάω συνέχεια: Γιατί μπορεί να συμβαίνει αυτό;

Πεινάω συνέχεια: Γιατί μπορεί να συμβαίνει αυτό; Όταν είμαστε πεινασμένοι είναι πολύ δύσκολο να ηρεμήσουμε αυτόν τον πόθο. Δεν έχει σημασία ότι έχετε τελειώσει το πρωινό, το μεσημεριανό ή ακόμα και το δείπνο. Σε σύντομο χρονικό διάστημα, ένα κουμπί συναγερμού ανάβει και το στο στομάχι σας σάς μεταφέρει πίσω στο ψυγείο ή στη γωνία της κουζίνας αναζητώντας κάτι που ικανοποιεί, κάτι που ανακουφίζει τη λαχτάρα, την επιθυμία. 

Γιατί είμαι πάντα πεινασμένος; Υπάρχει λοιπόν κάτι που όλοι πρέπει να γνωρίζουμε για να ξεκινήσουμε. Η βιομηχανία τροφίμων επενδύει μεγάλα χρηματικά ποσά για να μας κάνει να νιώσουμε την επιθυμία να καταναλώνουμε ορισμένα προϊόντα, σχεδόν κάθε στιγμή. Και το κάνουμε χωρίς απαραίτητα την φυσιολογική πείνα. Πώς εξηγείται αυτό;

Μεγάλο μέρος των τροφών που τρώμε είναι μια έκρηξη αμύλου, ζάχαρης, λιπών, αλατιού, γλουταμινικού νατρίου και επίσης των λεγόμενων διεγερτοτοξινών. Τα τελευταία είναι βασικά πρόσθετα τροφίμων που δημιουργούν μια αίσθηση ευχαρίστησης όταν καταναλώνουν ορισμένα προϊόντα. Σαν να μην ήταν αρκετά αυτά, μας κάνουν να θέλουμε όλο και  περισσότερα. Η κακή διατροφή και η λαχτάρα για κατανάλωση ορισμένων προϊόντων μπορεί να δημιουργήσει έναν φαύλο κύκλο . Σε γενικές γραμμές, ένα μεγάλο μέρος των διατροφικών διαταραχών προέρχεται από αυτόν τον εθισμό σε ανθυγιεινά τρόφιμα, τα οποία ωστόσο είναι εξαιρετικά εύγευστα.

Πολλοί από εμάς, όταν ετοιμάζουμε φαγητό, δεν το κάνουμε λόγω της ανάγκης να θρέψουμε τον εαυτό μας και να μείνουμε ζωντανοί. Τρώμε για να ικανοποιήσουμε τα συναισθήματά μας . Συναισθήματα, όπως η απογοήτευση, το άγχος, η δυστυχία ή ακόμη και η πλήξη, μπορούν πάντα να μας κάνουν να πεινάμε. Αυτό το αίσθημα πείνας δεν είναι φυσιολογικό, είναι το αποτέλεσμα των εγκεφαλικών μηχανισμών που ενορχηστρώνουν τις διαδικασίες εθισμού. Κάτι τέτοιο μπορεί να μας οδηγήσει σε καταστάσεις τόσο ακραίες όσο το υπερβολικό φαγητό (τρώει ακόμη και όταν είναι χορτάτος μόνο λόγω λαχτάρας, κατανάλωση προϊόντων κρυφά ή  μεγάλων ποσοτήτων τροφής σε μια συγκεκριμένη στιγμή)

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Ποια αποξηραμένα φρούτα αξίζει να προσθέσουμε στη διατροφή μας;

Τροφές που μας γερνάνε πρώιμα

Οδηγός αντιμετώπισης της ψυχογενούς βουλιμίας

Γαρίδες σαγανάκι -Νόστιμο και εύκολο πιάτο

Ρίχνετε τμηματικά (για να μην πέσει η θερμοκρασία του λαδιού) τις γαρίδες με τα κεφάλια τους, μαζί με τις σκελίδες του σκόρδου, κομμένες στη μέση και τις σοτάρετε σε δυνατή φωτιά, μέχρι να αλλάξουν χρώμα και να γίνουν ροζ (υπολογίστε 1'-2' από κάθε πλευρά).

Λίστα με φρούτα και λαχανικά με λιγότερη ή μεγαλύτερη επιβάρυνση από φυτοφάρμακα

Καλό είναι, όπως αναφέρθηκε, να είμαστε προσεκτικοί στη διαλογή των φρούτων και των λαχανικών μας, να τα αγοράζουμε από πηγές που εμπιστευόμαστε για την υψηλή μέριμνά τους στην προστασία του καταναλωτή και, φυσικά, να προτιμάμε τα βιολογικά προϊόντα, που διακρίνονται για την άριστη ποιότητά τους.

Ζυμαρικά με άσπρη σάλτσα και μπλε τυρί

Ρίξτε τη σάλτα τυριών στην κατσαρόλα με τα ζυμαρικά, προσθέστε το μπλε τυρί και τα καρύδια, ανακατέψτε (αν χρειαστεί προσθέστε και το νερό που κρατήσατε) και σερβίρετε με το ψιλοκομμένο σχοινόπρασο (προαιρετικά).

Tips για ουσιαστική καθαριότητα στην κουζίνα

Το αιθέριο έλαιο λεμονιού και ο χυμός λεμονιού περιέχουν μια χημική ένωση που λέγεται psoralen. Αυτή η ένωση μπορεί να αυξήσει την ευαισθησία στο φως. Όταν συνδυάζεται με τη δύναμη της φυσικής λεύκανσης του ήλιου, μπορείτε κυριολεκτικά να καθαρίσετε τους λεκέδες σε ώρες χωρίς πολύ τρίψιμο.

Μακαρόνια: Λάθη που κάνεις συχνά από την αρχή μέχρι το τέλος

Δεν αλατίζουμε συνήθως το νερό όσο πρέπει, αν και το βραστό νερό είναι το μόνο σημείο της διαδικασίας όπου καρυκεύονται ομοιόμορφα τα μακαρόνια. Το νερό πρέπει να είναι πολύ αλμυρό, θυμίζοντας το θαλασσινό νερό που γεύεσαι μετά τη βουτιά. Τα μακαρόνια δεν θα το απορροφήσουν όλο, άνοστα μια φορά δεν θα ξαναβγούν ποτέ...