Διατροφή

Πεινάω συνέχεια: Γιατί μπορεί να συμβαίνει αυτό;

Πεινάω συνέχεια: Γιατί μπορεί να συμβαίνει αυτό;

Πεινάω συνέχεια: Γιατί μπορεί να συμβαίνει αυτό; Όταν είμαστε πεινασμένοι είναι πολύ δύσκολο να ηρεμήσουμε αυτόν τον πόθο. Δεν έχει σημασία ότι έχετε τελειώσει το πρωινό, το μεσημεριανό ή ακόμα και το δείπνο. Σε σύντομο χρονικό διάστημα, ένα κουμπί συναγερμού ανάβει και το στο στομάχι σας σάς μεταφέρει πίσω στο ψυγείο ή στη γωνία της κουζίνας αναζητώντας κάτι που ικανοποιεί, κάτι που ανακουφίζει τη λαχτάρα, την επιθυμία. 

Γιατί είμαι πάντα πεινασμένος; Υπάρχει λοιπόν κάτι που όλοι πρέπει να γνωρίζουμε για να ξεκινήσουμε. Η βιομηχανία τροφίμων επενδύει μεγάλα χρηματικά ποσά για να μας κάνει να νιώσουμε την επιθυμία να καταναλώνουμε ορισμένα προϊόντα, σχεδόν κάθε στιγμή. Και το κάνουμε χωρίς απαραίτητα την φυσιολογική πείνα. Πώς εξηγείται αυτό;

Μεγάλο μέρος των τροφών που τρώμε είναι μια έκρηξη αμύλου, ζάχαρης, λιπών, αλατιού, γλουταμινικού νατρίου και επίσης των λεγόμενων διεγερτοτοξινών. Τα τελευταία είναι βασικά πρόσθετα τροφίμων που δημιουργούν μια αίσθηση ευχαρίστησης όταν καταναλώνουν ορισμένα προϊόντα. Σαν να μην ήταν αρκετά αυτά, μας κάνουν να θέλουμε όλο και  περισσότερα. Η κακή διατροφή και η λαχτάρα για κατανάλωση ορισμένων προϊόντων μπορεί να δημιουργήσει έναν φαύλο κύκλο . Σε γενικές γραμμές, ένα μεγάλο μέρος των διατροφικών διαταραχών προέρχεται από αυτόν τον εθισμό σε ανθυγιεινά τρόφιμα, τα οποία ωστόσο είναι εξαιρετικά εύγευστα.

Πολλοί από εμάς, όταν ετοιμάζουμε φαγητό, δεν το κάνουμε λόγω της ανάγκης να θρέψουμε τον εαυτό μας και να μείνουμε ζωντανοί. Τρώμε για να ικανοποιήσουμε τα συναισθήματά μας . Συναισθήματα, όπως η απογοήτευση, το άγχος, η δυστυχία ή ακόμη και η πλήξη, μπορούν πάντα να μας κάνουν να πεινάμε. Αυτό το αίσθημα πείνας δεν είναι φυσιολογικό, είναι το αποτέλεσμα των εγκεφαλικών μηχανισμών που ενορχηστρώνουν τις διαδικασίες εθισμού. Κάτι τέτοιο μπορεί να μας οδηγήσει σε καταστάσεις τόσο ακραίες όσο το υπερβολικό φαγητό (τρώει ακόμη και όταν είναι χορτάτος μόνο λόγω λαχτάρας, κατανάλωση προϊόντων κρυφά ή  μεγάλων ποσοτήτων τροφής σε μια συγκεκριμένη στιγμή)

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Ποια αποξηραμένα φρούτα αξίζει να προσθέσουμε στη διατροφή μας;

Τροφές που μας γερνάνε πρώιμα

Οδηγός αντιμετώπισης της ψυχογενούς βουλιμίας

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Μειωμένος ο κίνδυνος εκδήλωσης διαβήτη για όσους ακολουθούν φυτοφαγική διατροφή

Χορτοφαγία: Η διατροφή που περιλαμβάνει πολλά φρούτα, λαχανικά, όσπρια, πλήρη δημητριακά και ξηρούς καρπούς, μειώνει σημαντικά τον κίνδυνο εκδήλωσης διαβήτη τύπου 2, σύμφωνα με αμερικανική έρευνα που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό εντυπο PLoS Medicine.

Πώς κατασκευάζεται το κρέας στο εργαστήριο

Οι  ερευνητές χρησιμοποιούν τεχνικές που αναπτύχθηκαν για την αναγεννητική ιατρική, επιτυγχάνοντας την καλλιέργεια κομματιών κρέατος μεγέθους χιλιοστών, όπου η διάταξη των μυοσωλήνων είναι τέτοια που βοηθά στην προσομοίωση της αίσθησης του κρέατος.

Τα 7 τρόφιμα που καίνε θερμίδες

Θερμίδες: Υπάρχουν τροφές που μπορεί κανείς να τρώει καθημερινά και να καίει θερμίδες αντί να παίρνει. Το καλό νέο είναι ότι πρόκειται για τροφές γευστικές και νόστιμες που δίνουν πολλά συν στην υγεία.

Ισορροπημένα γεύματα για υγιή παιδιά

Διατροφή Παιδιά: Γεμίστε πρώτα το μισό πιάτο σας με λαχανικά και φρούτα - ακόμη και στο πρωινό. Πηγαίνετε μαζί με τα παιδιά σας στο μανάβικο και διαλέξτε φρούτα και λαχανικά που τους αρέσει να τρώνε. Όταν σερβίρετε αυτά που τα ίδια επιλέγουν, είναι πιο πιθανό να τα δοκιμάσουν. Τα λαχανικά και τα φρούτα είναι πλούσια πηγή φυτικών ινών που θα βοηθήσουν στην διατήρηση της καλής υγείας της οικογένειά σας.

Δείτε ποια είναι τα πέντε είδη τσαγιού για να καίτε λίπος χωρίς δίαιτα και γυμναστική

Λευκό τσάι: Διασπά το συσσωρευμένο λίπος και εμποδίζει τον σχηματισμό νέων λιποκυττάρων. Περιέχει επίσης κατεχίνες, αντιοξειδωτικές ουσίες που πυροδοτούν την απελευθέρωση του λίπους από τα κύτταρα και ενισχύουν τον ρυθμό με τον οποίο το συκώτι μετατρέπει το λίπος σε ενέργεια.

Πώς η κατανάλωση καυτερής πιπεριάς επηρεάζει την ερωτική μας επιθυμία

Οι πιπεριές τσίλι συμβάλλουν στην αύξηση της θερμοκρασίας του σώματος, στην τόνωση της κυκλοφορίας του αίματος ως εκ τούτου και στην πρόκληση αγγειοδιαστολής στο γεννητικό σύστημα.