Διατροφή

Μήλα θερμίδες: Γιατί αυτό το φρούτο σε αδυνατίζει;

Μήλα θερμίδες: Γιατί αυτό το φρούτο σε αδυνατίζει;

Μήλα θερμίδες: Χάσε έως 5 κιλά τρώγοντας νόστιμα και υγιεινά μήλα. Δείτε το μενού με τα μήλα που μπορείτε να ακολουθήσετε για να έχετε το επιθυμητό αποτέλεσμα στα κιλά σας μέσα σε λίγες μέρες.

Υπάρχουν πολλές και διαφορετικές δίαιτες, που μπορεί να ακολουθήσει κανείς ώστε να χάσει τα κιλά που επιθυμεί. Η δίαιτα που περιλαμβάνει μήλα είναι μια κατάλληλη επιλογή, καθώς τα μήλα είναι πλούσια σε φυτικές ίνες, βιταμίνες και μέταλλα και βοηθούν στην καλή λειτουργία του εντέρου λόγω των διαλυτών και αδιάλυτων φυτικών ινών που περιέχουν. Παράλληλα, το μήλο αποτελεί καλή επιλογή για σνακ από άτομα με διαβήτη, καθώς βοηθάει στη διατήρηση των επιπέδων της γλυκόζης στο αίμα. Το ίδιο ισχύει και όσους επιθυμούν να αδυνατίσουν. Άλλωστε “ένα μήλο την ημέρα τογιατρό τον κάνει πέρα” λέει η γνωστή παροιμία και πλέον είναι τεκμηριωμένο και επιστημονικά πως η κατανάλωση αυτού τουαπολαυστικού φρούτου, θωρακίζει το ανοσοποιητικό μας, προάγει την καλή υγεία και αποτελεί ελιξήριο νεότητας.

Δίαιτα με μήλα

Τα μήλα χαρακτηρίζονται από κάποια θετικά στοιχεία και γι’ αυτό είναι κατάλληλα για μια δίαιτα. Τα μήλα:

  • έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες και είναι ιδανικά για όσους υποφέρουν από δυσκοιλιότητα,
  • περιέχουν διαλυτές και αδιάλυτες ίνες οι οποίες μειώνουν την όρεξη, και
  • περιέχουν φυτοχημικά με αντιοξειδωτικές ιδιότητες τα οποία καταπολεμούν τις επιπτώσεις της γήρανσης στο σώμα.

Επίσης τα μήλα περιέχουν πηκτίνη, η οποία:

  • μετατρέπεται σε κολλώδη γέλη στο στομάχι που εμποδίζει το σώμα να απορροφά τη ζάχαρη πολύ γρήγορα, και
  • βοηθάει στη μείωση της χοληστερόλης.

Διατροφή με μήλα

  • Την πρώτη εβδομάδα, τρώτε 3-5 μήλα την ημέρα.
  • Ημέρες 1-3

Τρώτε πέντε μήλα, συνοδεύοντας τα με μια ανάμεικτη σαλάτα με σάλτσα ελαιόλαδου και ξιδιού για μεσημεριανό γεύμα και δείπνο.

  • Ημέρες 4-7

Τρώτε τρία μήλα καθημερινά, επιλέγοντας να εντάξετε το μήλο στα γεύματα σας.

Ενδεικτικό πρόγραμμα μενού

Μπορείτε να εντάξετε το μήλο στη διατροφή σας. Δείτε πως θα μπορούσατε να το εντάξετε στα γεύματα σας, συνδυάζοντας το με άλλες τροφές.

Πρωινό:

  • 1 μήλο σε φέτες.
  • Ομελέτα τυριού (30γρ τυρί, 2 αυγά) ή ένα μικρό ποτήρι γάλα.

Μεσημεριανό:

  • 1 μήλο.
  • 2 πολύσπορα κράκερ ή βρώμης με τυρί cottage.

Δείπνο

  • 1 μήλο.
  • Στήθος κοτόπουλου με μπρόκολο στον ατμό και μισό φλιτζάνι καστανό ρύζι, ή ψητό σολομό με σαλάτα.
Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Διατροφή και νέα ζωή: Τρόφιμα που οδηγούν σε βιολογική γήρανση

Ποια είδη μήλων απο τις 7.000 ποικιλίες που υπάρχουν να επιλέγουμε;

Γαρίδες σαγανάκι -Νόστιμο και εύκολο πιάτο

Ρίχνετε τμηματικά (για να μην πέσει η θερμοκρασία του λαδιού) τις γαρίδες με τα κεφάλια τους, μαζί με τις σκελίδες του σκόρδου, κομμένες στη μέση και τις σοτάρετε σε δυνατή φωτιά, μέχρι να αλλάξουν χρώμα και να γίνουν ροζ (υπολογίστε 1'-2' από κάθε πλευρά).

Λίστα με φρούτα και λαχανικά με λιγότερη ή μεγαλύτερη επιβάρυνση από φυτοφάρμακα

Καλό είναι, όπως αναφέρθηκε, να είμαστε προσεκτικοί στη διαλογή των φρούτων και των λαχανικών μας, να τα αγοράζουμε από πηγές που εμπιστευόμαστε για την υψηλή μέριμνά τους στην προστασία του καταναλωτή και, φυσικά, να προτιμάμε τα βιολογικά προϊόντα, που διακρίνονται για την άριστη ποιότητά τους.

Ζυμαρικά με άσπρη σάλτσα και μπλε τυρί

Ρίξτε τη σάλτα τυριών στην κατσαρόλα με τα ζυμαρικά, προσθέστε το μπλε τυρί και τα καρύδια, ανακατέψτε (αν χρειαστεί προσθέστε και το νερό που κρατήσατε) και σερβίρετε με το ψιλοκομμένο σχοινόπρασο (προαιρετικά).

Tips για ουσιαστική καθαριότητα στην κουζίνα

Το αιθέριο έλαιο λεμονιού και ο χυμός λεμονιού περιέχουν μια χημική ένωση που λέγεται psoralen. Αυτή η ένωση μπορεί να αυξήσει την ευαισθησία στο φως. Όταν συνδυάζεται με τη δύναμη της φυσικής λεύκανσης του ήλιου, μπορείτε κυριολεκτικά να καθαρίσετε τους λεκέδες σε ώρες χωρίς πολύ τρίψιμο.

Μακαρόνια: Λάθη που κάνεις συχνά από την αρχή μέχρι το τέλος

Δεν αλατίζουμε συνήθως το νερό όσο πρέπει, αν και το βραστό νερό είναι το μόνο σημείο της διαδικασίας όπου καρυκεύονται ομοιόμορφα τα μακαρόνια. Το νερό πρέπει να είναι πολύ αλμυρό, θυμίζοντας το θαλασσινό νερό που γεύεσαι μετά τη βουτιά. Τα μακαρόνια δεν θα το απορροφήσουν όλο, άνοστα μια φορά δεν θα ξαναβγούν ποτέ...