Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Αυτοφροντίδα

Μοναξιά και με παρέα: Γιατί μπορεί να αισθανόμαστε έτσι

Μοναξιά και με παρέα: Γιατί μπορεί να αισθανόμαστε έτσι

Μοναξιά και με παρέα: Γιατί μπορεί να αισθανόμαστε έτσι. Τον τελευταίο καιρό νιώθω μοναξιά, ακόμα κι αν έχω ανθρώπους γύρω μου.

Νιώθω μόνος και δεν καταλαβαίνω γιατί. Από την άλλη πλευρά, όταν είμαι στο δωμάτιό μου και δεν υπάρχει κανένας που να καλύπτει τον δικό μου θόρυβο πάλι το ίδιο αισθάνομαι. Το πρώτο βασικό βήμα για την καταπολέμηση αυτής της ταλαιπωρίας που είναι τόσο τρομακτική και που σας εμποδίζει να απολαύσετε αυτό που έχετε, είναι να το αντιμετωπίσετε και να το αποδεχτείτε. Ναι, πρέπει πάντα να ονομάζουμε αυτό που μάς συμβαίνει, ώστε να μπορούμε να το δώσουμε χώρο και να ενεργήσουμε όταν λειτουργεί ως βάρος και όχι ως βοήθεια.

Η μοναξιά δεν πρέπει να είναι κακή. Με άλλα λόγια, το να είσαι μόνος μπορεί να γίνει μια μεγάλη ευκαιρία: για περπάτημα, ταξίδια, ανάγνωση, διαλογισμό… Ίσως είναι ο πιο γενναίος τρόπος να ανακαλύψεις τον εαυτό σου και να αρχίσεις να τον αγαπάς γιατί δεν μπορείς να περιμένεις από άλλους να σε “ντύσουν” με αγάπη όταν δεν μπορείς να τυλίξεις τον εαυτό σου με αυτήν. Οι στιγμές της σιωπής είναι ικανές να τρομάξουν, αλλά και να καθαρίσουν, να καθησυχάσουν και να παρηγορήσουν. Η μοναξιά που δίνει ευτυχία είναι αυτή που βρίσκει και καλωσορίζει για να μπορούμε να είμαστε η καλύτερη παρέα μας. Δεν είσαι ποτέ μόνος αν δεν το επιτρέψεις στον εαυτό σου. Κάποιος γεννιέται για να συσχετίζεται με άλλους και, ως εκ τούτου, να μοιράζεται τη ζωή του  με εκείνους που είναι συναισθηματικά πιο κοντά του.

Ωστόσο, δεν είναι αλήθεια ότι το πλησιέστερο άτομο του εαυτού σου είσαι εσύ; Δεν είμαστε μόνοι αρκεί να φωνάζουμε ότι υπάρχει ακόμα κάτι που μας προσδιορίζει, που μας δείχνει ότι αξίζει να παλέψουμε. Ο καλύτερος τρόπος για να αντέξουμε τη μοναξιά είναι να δούμε ότι είναι ο δεσμός που μας ενώνει με την ουσία μας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Μοναχικά Χριστούγεννα και Κοινωνική Αγχώδης Διαταραχή

Τι να κάνεις όταν νιώθεις την ανάγκη να επικοινωνήσεις

Νομίζοντας ότι είναι το κέντρο του κόσμου

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Ποια ροφήματα δρουν ως κατασταλτικά της όρεξης;

Διαχείριση βάρους: Ενώ ο καφές και το νερό με ανθρακικό μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση της όρεξης, είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι δεν αποτελούν μαγικές λύσεις για την απώλεια βάρους.

Πώς να ξεφορτωθείτε ρούχα που κρατάτε για συναισθηματικούς λόγους;

Ρούχα συναισθήματα: Το να απαλλαγείτε από ρούχα που έχουν συναισθηματική αξία μπορεί να είναι δύσκολο, αλλά υπάρχουν στοχαστικοί τρόποι να τα αποχωριστείτε διατηρώντας τις αναμνήσεις τους.

Πιτυρίδα ή ξηρότητα: Πώς τα ξεχωρίζουμε; 

Οι νιφάδες πιτυρίδας είναι συνήθως μεγαλύτερες, κίτρινου ή λευκού χρώματος και μπορεί να συνοδεύονται από λιπαρές, λιπαρές κηλίδες στο τριχωτό της κεφαλής, ενώ οι ξηρές νιφάδες είναι μικρότερες και πιο πούδρες στην υφή.

Ποιες είναι οι ευεργετικές ιδιότητες της λεβάντας στο δέρμα μας;

Λεβάντα: Το έλαιο λεβάντας είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά, τα οποία μπορούν να βοηθήσουν στην προστασία του δέρματος από βλάβες που προκαλούνται από τις ελεύθερες ρίζες και τους περιβαλλοντικούς στρεσογόνους παράγοντες.

Close Icon