Αυτοφροντίδα

Μασάζ στήθους: Ποια είναι τα οφέλη που αποκομίζετε κάνοντας μασάζ στο στήθος σας

Μασάζ στήθους: Ποια είναι τα οφέλη που αποκομίζετε κάνοντας μασάζ στο στήθος σας

Μασάζ στήθους: Αποδεικνύεται ότι το μασάζ στο στήθος έχει πολλά οφέλη, απλώς πρέπει να ξέρεις να κάνεις σωστά μασάζ στο στήθος σου.

Όταν πηγαίνουμε σε ένα σπα ή πηγαίνουμε για υπηρεσίες μασάζ στο σπίτι, εστιάζουμε στους ώμους, την πλάτη, τα χέρια και τα πόδια μας και δεν σκεφτόμαστε πολύ να κάνουμε μασάζ στο στήθος μας. Κάποιοι πιστεύουν ότι είναι πολύ ευαίσθητοι και άλλοι ανησυχούν εάν το μασάζ στο στήθος επηρεάσει τον θηλασμό. Κάποιοι μάλιστα πιστεύουν ότι είναι απλώς ένας τρόπος για τον εντοπισμό του καρκίνου του μαστού. Αποδεικνύεται ότι το μασάζ στο στήθος έχει πολλά οφέλη, απλώς πρέπει να ξέρεις να κάνεις σωστά μασάζ στο στήθος σου.

Οφέλη από μασάζ στήθους

Μερικοί άνθρωποι πιστεύουν ότι το τακτικό μασάζ στο στήθος μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη ή τη μείωση του κινδύνου καρκίνου του μαστού, αλλά δεν υπάρχουν επιστημονικά στοιχεία που να υποστηρίζουν αυτόν τον ισχυρισμό, λέει ο Δρ Bajaj. Αλλά υπάρχουν μερικά πιθανά οφέλη από το μασάζ στήθους:

1. Το μασάζ στο στήθος μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της ευαισθησίας του μαστού

Ο ειδικός λέει ότι το μασάζ στο στήθος μπορεί να βοηθήσει στη βελτίωση της ροής του αίματος και της λεμφικής παροχέτευσης, κάτι που μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της ευαισθησίας του μαστού , του πόνου και του πρηξίματος. Μπορεί επίσης να προωθήσει τη χαλάρωση και την ανακούφιση από το στρες.

2. Το μασάζ στο στήθος μπορεί να κάνει το στήθος να φαίνεται καλύτερο

Μερικές γυναίκες κάνουν μασάζ στο στήθος για να φαίνεται καλύτερα το χαλαρό στήθος τους. Τείνουν να χρησιμοποιούν ελαιόλαδο για να συσφίξουν το στήθος, να βελτιώσουν την ελαστικότητα και τη σφριγηλότητα του δέρματος.

3. Το μασάζ στήθους μπορεί να είναι ευεργετικό για τις μητέρες που θηλάζουν

Το μασάζ στήθους μπορεί να είναι εξαιρετικό για τις γυναίκες που θηλάζουν, καθώς μπορεί να βοηθήσει στη βελτίωση της ροής του γάλακτος και στην ανακούφιση από τη διόγκωση του μαστού. Μια μελέτη του 2004 που δημοσιεύτηκε από το Journal of Pediatric Gastroenterology and Nutrition αποκάλυψε ότι οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι το μασάζ στο στήθος βοήθησε στην αύξηση της ποιότητας του μητρικού γάλακτος όταν το έκανε τον πρώτο χρόνο μετά τον τοκετό.

Σε μια άλλη μελέτη, η οποία δημοσιεύτηκε το 2011 στο Journal of Korean Academy of Nursing, σε μια ομάδα νέων μητέρων που θήλαζαν έλαβαν δύο μασάζ στο στήθος που διήρκεσαν για 30 λεπτά. Τα μασάζ έγιναν τις 10 ημέρες μετά τον τοκετό. Διαπιστώθηκε ότι σε σύγκριση με την άλλη ομάδα που δεν έκανε το μασάζ στο στήθος, αυτές οι μητέρες παρουσίασαν λιγότερο πόνο στο στήθος ενώ τάιζε τα μωρά τους. Η επιστήμη φαίνεται να το υποστηρίζει. Ωστόσο, ο Δρ Bajaj λέει ότι οι μητέρες που θηλάζουν πρέπει να είναι προσεκτικές και να μην ασκούν υπερβολική πίεση στο στήθος.

Βήματα για το σωστό μασάζ στο στήθος

Τώρα που ξέρετε ότι το μασάζ στήθους μπορεί να είναι ευεργετικό για εσάς, ας δούμε πώς να το κάνετε σωστά:

• Ξεκινήστε ζεσταίνοντας το στήθος σας με ελαφριές και κυκλικές κινήσεις.
• Χρησιμοποιήστε τις παλάμες σας για να ασκήσετε απαλή πίεση στο στήθος σας, προχωρώντας από έξω προς το κέντρο.
• Χρησιμοποιήστε τα δάχτυλά σας για να κάνετε μικρές και κυκλικές κινήσεις γύρω από το στήθος σας, συμπεριλαμβανομένης της θηλής και της θηλής.
• Χρησιμοποιήστε ένα πιο σφιχτό άγγιγμα για να κάνετε μασάζ στον ιστό του μαστού, αλλά προσέξτε να μην ασκήσετε υπερβολική πίεση.
• Χρησιμοποιήστε μια απαλή κίνηση συμπίεσης για να μετακινήσετε οποιοδήποτε υγρό ή σβώλους προς τη θηλή σας και έξω από τον ιστό του μαστού.

Ποιοι πρέπει να αποφεύγουν το μασάζ στήθους

Εάν ένα πράγμα είναι καλό για έναν άνθρωπο, δεν σημαίνει ότι θα κάνει θαύματα και για εσάς. Το ίδιο ισχύει και για το μασάζ στο στήθος, οπότε κάποιες γυναίκες πρέπει να το αποφεύγουν.

Οι ειδικοί λένε ότι οι γυναίκες που έχουν αναρρώσει από καρκίνο του μαστού θα πρέπει να μιλήσουν με το γιατρό τους πριν δοκιμάσουν το μασάζ στήθους, καθώς μπορεί να μην είναι ασφαλές για αυτές. Οι γυναίκες με ορισμένες παθήσεις του μαστού, όπως ινοκυστικοί μαστοί ή εμφυτεύματα στήθους, θα πρέπει επίσης να αποφεύγουν το μασάζ στο στήθος ή να μιλήσουν με το γιατρό τους πριν το δοκιμάσουν. Οι γυναίκες που είναι έγκυες ή έχουν ιστορικό καρκίνου του μαστού θα πρέπει επίσης να είναι προσεκτικές και να μιλήσουν με το γιατρό τους πριν δοκιμάσουν μασάζ στο στήθος. Εάν αισθανθείτε πόνο, ενόχληση ή ασυνήθιστες αλλαγές στο στήθος σας κατά τη διάρκεια ή μετά από ένα μασάζ, σταματήστε αμέσως και συμβουλευτείτε το γιατρό σας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Σπιτικές θεραπείες για την αντιμετώπιση της δυσκοιλιότητας

Συμβουλές για να αποβάλετε το στρες της ημέρας

Γιατί να συμπεριλάβετε το μασάζ προσώπου στη ρουτίνα περιποίησής σας;

Φροντίστε τον εαυτό σας κι αυτό το Σαββατοκύριακο!

Πόσο καλό μας κάνει το χαλαρωτικό μασάζ;

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Τι πρέπει να αποφεύγετε να κάνετε μετά το φαγητό;

Γεύμα ξεκούραση: Ανθυγιεινές συνήθειες όπως το να ξαπλώνετε αμέσως μετά το γεύμα και να πίνετε τσάι/καφέ μπορεί να επηρεάσουν την ικανότητα του σώματός σας να απορροφά θρεπτικά συστατικά από τα τρόφιμα που καταναλώνετε.