Ψυχική Υγεία

Μασάζ: Πόσο καλό μας κάνει το χαλαρωτικό μασάζ;

Μασάζ: Πόσο καλό μας κάνει το χαλαρωτικό μασάζ;

Μασάζ: Το αθλητικό μασάζ, το μασάζ λεμφικής παροχέτευσης και το μασάζ χαλάρωσης είναι θεραπείες που χρησιμοποιούνται ευρέως και έχουν τεράστια οφέλη για τον οργανισμό και τη λειτουργία του.

Το μασάζ είναι συνήθως μια θεραπεία ολόκληρου ή μέρους του σώματος με τον θεραπευτή να χρησιμοποιεί τα χέρια του για να εκτελεί κινήσεις πίεσης, χαϊδεύματος, ζυμώματος και τριβής στο δέρμα. Υπάρχουν διάφοροι τύποι μασάζ που μπορεί κανείς να δοκιμάσει ανάλογα με τον λόγο για τον οποίο ένα άτομο χρειάζεται μια τέτοια θεραπεία. Το αθλητικό μασάζ, το μασάζ λεμφικής παροχέτευσης και το μασάζ χαλάρωσης είναι θεραπείες που χρησιμοποιούνται ευρέως και έχουν τεράστια οφέλη για τον οργανισμό και τη λειτουργία του.

Χαλαρωτικό μασάζ

Ένα χαλαρωτικό μασάζ επιτυγχάνεται χρησιμοποιώντας τα γεμάτα χέρια του θεραπευτή με απαλό τρόπο πάνω από το δέρμα, ακολουθώντας το περίγραμμα των μυών (μαλακούς ιστούς) του σώματος. Κατά τη διάρκεια αυτού του τύπου θεραπείας, κανονικά γίνεται μασάζ σε ολόκληρο το σώμα. Δεν πρέπει να υπάρχει πόνος κατά τη διάρκεια του χαλαρωτικού μασάζ, στην πραγματικότητα θα πρέπει να είναι μια πολύ ευχάριστη εμπειρία. Το απαλό ζύμωμα και οι μακροχρόνιες απαλές ρυθμικές κινήσεις προσφέρουν πολλά οφέλη στη συνολική υγεία και ευεξία των πελατών. Είναι μια θεραπεία που έχει σχεδιαστεί για να χαλαρώνει και να καταπραΰνει, όχι για να ανακουφίζει τον χρόνιο πόνο ή άλλες υποκείμενες παθήσεις.

Γιατί είναι χαλαρωτικό;

Το μασάζ είναι χαλαρωτικό λόγω της απαλής φύσης των κινήσεων των θεραπευτών στους μαλακούς ιστούς του σώματος. Έχει ηρεμιστική επίδραση στο νευρικό σύστημα, μειώνοντας το στρες και τον πόνο και προάγει ένα θεραπευτικό περιβάλλον μέσα στο σώμα.

Οφέλη από ένα χαλαρωτικό μασάζ

  • Βελτιωμένη κυκλοφορία: οι απαλές κινήσεις χαϊδεύματος και ζυμώματος πάνω από το δέρμα μπορούν να βελτιώσουν τη ροή της κυκλοφορίας του αίματος περιφερειακά, φέρνοντας φρέσκο αίμα στην περιοχή παρέχοντας καλύτερη τοπική διατροφή και επιταχύνοντας την απομάκρυνση των τοξινών και των αποβλήτων. Αυτό με τη σειρά του θα βελτιώσει την αποκατάσταση των τραυματισμών των μαλακών ιστών τοπικά και θα βελτιώσει τον τόνο του δέρματος.
  • Μειωμένη μυϊκή ένταση: Η μυϊκή ένταση που θα μπορούσε να οφείλεται σε κάποιο πρόβλημα στάσης (κάθισμα σε ένα γραφείο για πολλές ώρες) μπορεί να μειωθεί με ένα τακτικό χαλαρωτικό μασάζ. Η απαλή αλλά σταθερή πίεση σε συγκεκριμένους μύες των ώμων, για παράδειγμα, θα βοηθήσει να διασκορπιστεί τυχόν συσσώρευση έντασης/σφιξίματος σε αυτήν την περιοχή. Τα προβλήματα της στάσης είναι σωρευτικά και η θεραπεία μασάζ είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους για να το “τσιμπήσετε” ούτως ή άλλως. Η μυϊκή κόπωση από την υπερβολική χρήση κατά τη διάρκεια της άσκησης μπορεί επίσης να μειωθεί σημαντικά κάνοντας τακτικά μασάζ χαλάρωσης. Τα αποτελέσματα των κινήσεων ζύμωσης και χαϊδεύματος στις μυϊκές ίνες βοηθούν στη διασπορά/αφαίρεση του γαλακτικού οξέος που συσσωρεύεται μειώνοντας την κόπωση, την ενόχληση και μειώνοντας τον χρόνο αποκατάστασης.
  • Ανακουφίζει τον μυϊκό πόνο: Ένας εκπαιδευμένος θεραπευτής μασάζ είναι σε θέση να απομονώσει συγκεκριμένους μύες ή μυϊκές ομάδες για να αντιμετωπίσει τον εντοπισμένο πόνο. Καθώς διεγείρονται τα διαφορετικά στρώματα μυών και τα άκρα του σώματος αντιμετωπίζονται διεξοδικά, το σώμα αρχίζει να ανοίγεται πιο ελεύθερα και χαλαρώνει. Η κυκλοφορία βελτιώνεται, γεγονός που βελτιώνει την τοπική φλεγμονή καθώς και μειώνει την κόπωση, τον πόνο και βελτιώνει τα επίπεδα ενέργειας.
  • Ανακουφίζει από το άγχος και την κατάθλιψη: Το άγχος και η κατάθλιψη έχουν γίνει ένα πρόβλημα του εικοστού πρώτου αιώνα στον δυτικό κόσμο. Είναι δίκαιο να πούμε ότι αυτές οι καταστάσεις ευθύνονται για τη συντριπτική πλειοψηφία των ψυχικών ασθενειών στους περισσότερους ανθρώπους. Δημιουργώντας μια ήρεμη ατμόσφαιρα και με τα θεραπευτικά οφέλη της επαφής δέρματος με δέρμα, καθώς και τα πρακτικά αναλγητικά αποτελέσματα του ίδιου του μασάζ, αυτή η θεραπεία μπορεί να ανακουφίσει μερικά από τα συμπτώματα περιπτώσεων άγχους και κατάθλιψης. Η συνολική ευεξία ενός ατόμου μπορεί να βελτιωθεί.

  • Βελτιώνει τον ύπνο: Το χαλαρωτικό μασάζ χαλαρώνει τον πελάτη και παρέχει ανακούφιση από το άγχος και το αίσθημα ηρεμίας, που μπορεί να βοηθήσει ένα άτομο να αποκοιμηθεί πιο γρήγορα, να κοιμηθεί πιο βαθιά και να είναι λιγότερο ενοχλημένο κατά τη διάρκεια του ύπνου. Η θεραπεία μασάζ ανακουφίζει επίσης από το στρες της στάσης και τον τοπικό πόνο, έτσι ώστε το άτομο να μπορεί να κοιμάται πιο άνετα.
  • Βελτιωμένη ανοσία: Μειώνοντας τις ορμόνες του στρες και μειώνοντας την αρτηριακή πίεση, το σώμα είναι καλύτερα σε θέση να στοχεύσει την ανοσολογική του απόκριση για να αποτρέψει την ασθένεια ή τη μόλυνση πιο αποτελεσματικά.
Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

7 Tips για να γίνει διασκεδαστική η γυμναστική

Πώς συνδέεται η ατοπική δερματίτιδα με την ψυχική υγεία;

10 Τρόποι για να μειώσετε το αίσθημα του άγχους

Είναι φυσιολογική η επιθυμία για αυνανισμό;

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Πώς τα social media επηρεάζουν τη ζωή μας;

Social Media: Για να μετριάσετε τις πιθανές αρνητικές επιπτώσεις των μέσων κοινωνικής δικτύωσης στην ψυχική υγεία, είναι σημαντικό να καθιερώσετε υγιή όρια και πρακτικές.

Τεχνολογίες παρακολούθησης που δεν εμπιστεύονται τα άτομα με ψυχικές ασθένειες, σύμφωνα με μελέτη

"Συνιστάται έντονα η ενσωμάτωση σε βάθος γνώσης της βιωμένης εμπειρίας της ψυχικής ασθένειας και των ευρύτερων πλαισίων της φροντίδας ψυχικής υγείας μέσω του συνσχεδιασμού από τους χρήστες και τους φροντιστές", λέει ο Patrickson. Οι ερευνητές λένε ότι ενώ τα ευρήματα αυτά ενδιαφέρουν το ευρύ κοινό, είναι ιδιαίτερα σημαντικά για τους επαγγελματίες της υγείας, τους σχεδιαστές ψηφιακής υγείας και τους υπεύθυνους χάραξης πολιτικής.

Γέννηση Μωρού - "Γεγονός κρίσης" για τη σχέση του ζευγαριού - Συχνά συνδέεται με μείωση της ποιότητας της σχέσης

Η μελέτη αυτή περιορίστηκε από ένα αρκετά μικρό δείγμα ετερόφυλων γονέων που συμβιώνουν. Παρ' όλα αυτά, υπογραμμίζει την αξία των ιστοριών στη διαμόρφωση των οικογενειακών μεταβάσεων. Για τους θεραπευτές που εργάζονται με νέους γονείς στον απόηχο μιας δύσκολης γέννησης, η ενθάρρυνση των ζευγαριών να αναζητήσουν νόημα στην ιστορία της γέννησης του μωρού τους μπορεί να βοηθήσει στη διευκόλυνση της μετάβασής τους στη γονεϊκότητα.

Μπορούν τα αναψυκτικά να επηρεάσουν την ψυχική μας υγεία;

Αναψυκτικά: Η υπερβολική πρόσληψη ζάχαρης και καφεΐνης, τα τεχνητά πρόσθετα και η εξάρτηση από τα ανθρακούχα αναψυκτικά ως μηχανισμό αντιμετώπισης είναι πτυχές που μπορεί να επηρεάσουν αρνητικά την ψυχική υγεία.