Σεξουαλική Υγεία

Σεξ υδρομασάζ: Πόσο επικίνδυνο είναι το jacuzzi στην σεξουαλική μας ζωή;

Σεξ υδρομασάζ: Πόσο επικίνδυνο είναι το jacuzzi στην σεξουαλική μας ζωή;

Σεξ υδρομασάζ: Το σεξ στο τζακούζι ακούγεται ειδυλλιακό και αποτελεί μια από τις τοπ φαντασιώσεις των ζευγαριών. Είναι όμως υγιεινό ή ενέχει κινδύνους;

Το σεξ σε υδρομασάζ είναι μια από τις υπέρτατες φαντασιώσεις. Ίσως να είναι όλες εκείνες οι καυτές σκηνές ταινιών. Δυστυχώς, το σεξ σε ένα υδρομασάζ είναι καλύτερα να το αφήσετε στη φαντασία σας παρά να το κάνετε στην πραγματικότητα. Το ζεστό, χλωριωμένο νερό μπορεί να προκαλέσει ερεθισμούς και βακτηριακές λοιμώξεις. Επιπλέον, το νερό δεν λιπαίνει με τον τρόπο που σκέφτεστε. Στην πραγματικότητα έχει το αντίθετο αποτέλεσμα. Και μπορεί να υπονομεύσει τις προσπάθειές σας να κάνετε ασφαλές σεξ, επειδή η ζέστη εξασθενεί τα προφυλακτικά και το νερό μπορεί να προκαλέσει δυσάρεστη ολίσθηση. Εδώ είναι οκτώ πράγματα που πρέπει να λάβετε υπόψη πριν κάνετε σεξ σε ένα υδρομασάζ — ανεξάρτητα από το πόσο σέξι μπορεί να ακούγεται θεωρητικά.

  • Το θερμαινόμενο νερό μπορεί να κάψει το δέρμα του κολπικού βλεννογόνου: Η βλέννα υπάρχει για να προστατεύει τα όργανα του σώματος και το δέρμα του βλεννογόνου του κόλπου δεν διαφέρει. Όπως λέει ο Loanzon στο Bustle, οι υψηλές θερμοκρασίες που είναι πιθανό να συναντήσετε στα υδρομασάζ μπορεί να κάψουν αυτό το προστατευτικό δέρμα του βλεννογόνου, δημιουργώντας ταυτόχρονα ερεθισμό και βασικά μια ανοιχτή πόρτα σε μια βακτηριακή λοίμωξη που απλά δεν θέλετε.
  • Το σεξ με υδρομασάζ μπορεί να οδηγήσει σε λοιμώξεις: Εάν είστε κάποιος που είναι επιρρεπής σε ουρολοιμώξεις ή μολύνσεις ζύμης, μπορεί να θέλετε να επανεξετάσετε την τοποθεσία του φύλου σας. Λόγω του χλωριωμένου νερού στις πισίνες και τα υδρομασάζ, η έκθεση του ευαίσθητου κολπικού δέρματος σε αυτό το νερό μπορεί να προκαλέσει αλλαγές στο pH στον κόλπο, που μπορεί να οδηγήσει σε μαγιά ή βακτηριακή μόλυνση. Το ίδιο ισχύει και για μια ουρολοίμωξη, η οποία συμβαίνει όταν βακτήρια παγιδεύονται στην ουρήθρα – ήδη υπάρχει κίνδυνος κατά τη διάρκεια του σεξ, επειδή η ουρήθρα βρίσκεται κοντά στο ορθό και τον κόλπο.
  • Το νερό δεν αναιρεί την πιθανότητα για ΣΜΝ: Αν και θα ήταν βολικό εάν το χλωριωμένο νερό εξαλείφει με κάποιο τρόπο κάθε κίνδυνο ΣΜΝ, αυτό δεν θα μπορούσε να απέχει περισσότερο από την αλήθεια. Η χρήση του νερού ως λίπανσης μπορεί να οδηγήσει σε μικροδάκρυα στο κολπικό δέρμα, που μπορεί να οδηγήσει σε αυξημένο κίνδυνο ΣΜΝ, όπως ο έρπης και ο HIV. Με άλλα λόγια, χάρη σε αυτά τα μικροδάκρυα, αυξάνετε τις πιθανότητες να προσβληθείτε από ΣΜΝ, ειδικά αν δεν χρησιμοποιείτε προφυλακτικό ή οδοντικό φράγμα.
  • Το σεξ με υδρομασάζ δεν αλλάζει τις πιθανότητές σας να μείνετε έγκυος: Το ζεστό, χλωριωμένο νερό δεν απενεργοποιεί το σπέρμα, ούτε το βοηθά να κολυμπήσει πιο γρήγορα. Δεν υπάρχει μεγαλύτερος κίνδυνος εγκυμοσύνης σε υδρομασάζ ή πισίνες. Ωστόσο, αυτά τα σώματα νερού δεν πρέπει να θεωρούνται ασφαλή αντισυλληπτικά. Μην παραλείπετε τα προφυλακτικά κατά τη διάρκεια του σεξ με υδρομασάζ.
  • Είναι πιο δύσκολο να χρησιμοποιήσετε προστασία σε υδρομασάζ: Θα πρέπει πάντα να κάνετε ασφαλές σεξ για να προστατεύσετε τον εαυτό σας από την εγκυμοσύνη και τα ΣΜΝ. Το πρόβλημα εδώ είναι ότι η χρήση προφυλακτικού είναι πιο δύσκολη σε ένα υδρομασάζ. Υπάρχει αυξημένος κίνδυνος να γλιστρήσει το προφυλακτικό και η πιθανότητα υπερβολικής θερμότητας να αποδυναμώσει το λάτεξ ή την πολυουρεθάνη.
  • Μπορείτε να πάρετε ένα κακό εξάνθημα μετά το σεξ σε ένα τζακούζι: Εάν δεν έχετε ακούσει για τη θυλακίτιδα ψευδομονάδας, γνωστή και ως θυλακίτιδα με υδρομασάζ, τότε ήρθε η ώρα να ενημερωθείτε. Αν και αυτή η βακτηριακή λοίμωξη δεν μεταδίδεται σεξουαλικά, προκαλείται από το να περνάμε πολύ χρόνο σε μολυσμένο νερό, όπως σε ένα υδρομασάζ ή μια λίμνη. Παίρνει τη μορφή κνησμώδους, ανώμαλου κόκκινου εξανθήματος και φυσαλίδων γεμάτες πύον.
  • Το σεξ με υδρομασάζ μπορεί να αισθάνεται άβολα: Μπορεί να είναι αντίθετο, αλλά το σεξ στο νερό δεν σας κάνει να βρέχεστε με τον τρόπο που θέλετε. Το ίδιο το νερό δεν είναι καλό λιπαντικό και διαλύει όλα τα λιπαντικά με βάση το νερό, έτσι αυτά συχνά δεν βοηθούν τόσο πολύ. Το νερό είναι επίσης πιθανό να αυξήσει τον κίνδυνο τριβής και δυσφορίας. Επιπλέον, οι χημικές ουσίες που χρησιμοποιούνται για να διατηρηθεί το υδρομασάζ αποστειρωμένο μπορεί να κάνουν τη σεξουαλική επαφή λιγότερο από εξαιρετική.
  • Ίσως είναι καλύτερα να κάνετε σεξ στο ντους: Αν θέλετε πραγματικά την εμπειρία σεξ στο νερό, μπορείτε να επιλέξετε το σεξ με τον σύντροφό σας στο ντους, καθώς το νερό θα είναι πιο υγιεινό. Ωστόσο, αν ακολουθήσετε αυτή τη διαδρομή, να είστε προσεκτικοί και να επιδοθείτε μόνο σε θέσεις σεξ φιλικές προς το ντους.

Ένας ιδιωτικός χώρος στο σπίτι είναι καλύτερη επιλογή από έναν δημόσιο. Οι δημόσιες πισίνες, τα υδρομασάζ ή πράγματα όπως οι ωκεανοί ή οι λίμνες διατρέχουν πολύ μεγαλύτερο κίνδυνο για βακτήρια στο νερό που θα μπορούσαν να αυξήσουν τον κίνδυνο μόλυνσης. Στο σπίτι, τουλάχιστον μπορείτε να γνωρίζετε περισσότερο την συντήρηση και την καθαριότητα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Γιατί οι άνδρες κοιμούνται αμέσως μετά το σεξ;

Η σεξουαλική υγεία υπό το πρίσμα μίας συμπεριληπτικής και δια βίου θεώρησης

Γιατί θέλετε να κάνετε σεξ με τον καλύτερό σας φίλο;

Τι σημαίνουν τα σεξουαλικά όνειρα και ποιος πρωταγωνιστεί;

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Σεξουαλική απόλαυση μετά τον τοκετό: Έχει σημασία ο τρόπος του τοκετού;

Συνδυασμοί βιολογικών, ψυχολογικών και κοινωνικών παραγόντων μπορούν να επηρεάσουν τον πόνο κατά τη διάρκεια του σεξ, ενώ υπάρχει και ένα διαπροσωπικό στοιχείο που πρέπει να έχουμε κατά νου, σημείωσε η Rosen.

Στο Σικάγο, το μεγαλύτερο παιδιατρικό νοσοκομείο της πόλης προσφέρει "kink" και "trans-friendly" σεξουαλικά παιχνίδια για ανηλίκους

Η κυνική ερμηνεία αυτού του αγωγού θα έλεγε ότι καθοδηγείται από το κίνητρο του κέρδους. Όμως, ένα άλλο ρεύμα είναι ιδεολογικό: οι ριζοσπάστες ακτιβιστές του φύλου πιστεύουν ότι βρίσκονται σε έναν αγώνα για την απελευθέρωση από το σύστημα της "σιζετεροπατριαρχίας" * - και κάθε "μη συμβατό με το φύλο" παιδί είναι ένα ακόμη εργαλείο σε αυτόν τον αγώνα.

Πώς οι γιατροί μπορούν να αναγνωρίζουν τον καταναγκασμό αναπαραγωγής

Καταναγκασμός αναπαραγωγής: Ο συνδυασμός της παροχής αντισύλληψης που είναι απίθανο να ανακαλύψουν οι σύντροφοί τους και πληροφοριών για το πώς να λάβουν υποστήριξη είναι ένας θετικός τρόπος για να ενδυναμωθούν οι γυναίκες.

Οι Κουβανοί θα ψηφίσουν για γάμο μεταξύ ατόμων του ιδίου φύλου και παρένθετη μητρότητα

Άλλες προτάσεις του κώδικα περιλαμβάνουν τον σαφή καθορισμό των δικαιωμάτων των ηλικιωμένων και την πρόβλεψη ότι κανείς που έχει κριθεί ένοχος για κακοποίηση ανηλίκων δεν μπορεί ποτέ να υιοθετήσει παιδί.

Οι σεξουαλικές σχέσεις μπορεί να γίνουν ανθυγιεινές

Σεξουαλική υγεία: Όταν αναρωτιέστε τι είναι μια υγιής σεξουαλική ζωή, υπάρχουν μερικοί τρόποι στους οποίους μπορείτε να δώσετε προσοχή, ώστε να μπορείτε να προσδιορίσετε αν αυτό μοιάζει με τη σχέση σας.