Αυτοφροντίδα

Ξέρω τον εαυτό μου: Η τέχνη της αυτογνωσίας

Ξέρω τον εαυτό μου: Η τέχνη της αυτογνωσίας

Ξέρω τον εαυτό μου: Η τέχνη της αυτογνωσίας. Είμαστε συνηθισμένοι στην ψυχική απασχόληση, στο να αποσπόμαστε εύκολα δίνοντας μεγαλύτερη προσοχή σε αυτό που κάνουν οι άλλοι και πώς συμπεριφέρονται.

Είμαστε ειδικοί στην κρίση, κριτική, παροχή συμβουλών, κατηγορώντας και βλέπουμε σε άλλους τι δεν μπορούμε να δούμε στον εαυτό μας. Όλα αυτά χρησιμεύουν για να μας χωρίσουν χωρίς να θέλουμε να δούμε όλες τις πτυχές του ποιοι πραγματικά είμαστε.

Γνωρίζοντας τον εαυτό μας μέσω της σχέσης με άλλους συνεπάγεται να ακούμε τον εαυτό μας σε αυτήν την αλληλεπίδραση , να παρατηρούμε τι μας παράγει, τι νιώθουμε και ποια συναισθήματα διεγείρονται με κάθε μία από τις στάσεις που μας αρέσουν ή δεν μας αρέσουν. Και πάνω απ ‘όλα να καταλάβουμε ότι αυτό που εμφανίζεται είναι κάτι δικό μας και έχει να κάνει με το πώς είμαστε. Η αυτογνωσία μας οδηγεί αναπόφευκτα στην αυθεντικότητα, δείχνοντας τον εαυτό μας με πιο ειλικρινές και πραγματικό τρόπο σε άλλους και ειδικά στον εαυτό μας , χωρίς να περάσουμε από την αυταπάτη. Αφαιρώντας από εμάς την ανάγκη να ευχαριστήσουμε ή να κατηγορήσουμε τι συμβαίνει σε εμάς.

Γνωρίζοντας καλύτερα τον εαυτό μας, αυξάνουμε την ικανότητά μας να δείξουμε την αυθεντικότητά μας . Όντας πιο διαφανείς και σαφείς, πιο κοντά στην αγάπη και το άνοιγμα της γνώσης. Είναι σε αυτό το ταξίδι όταν διερευνούμε το βάθος της σημασίας που έχει κάθε μια από τις εμπειρίες που περνάμε. Ανακαλύπτουμε λοιπόν πώς η αυτογνωσία είναι, πράγματι, μια θάλασσα χωρίς όρια, μέσω της οποίας ταξιδεύουμε καθ ‘όλη τη διάρκεια της ζωής μας, μαθαίνοντας την κατανόηση και την αγάπη για τον εαυτό μας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Εναλλακτική λύση στο φοινικέλαιο δίνουν Καναδοι επιστήμονες με τη δημιουργία υποκατάστατου

Διαίσθηση, τι ακριβώς είναι και πότε να την εμπιστευόμαστε;

Γιατί μας αρέσει το σεξ

Ασκήσεις για την βελτίωση της μνήμης

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Απελευθερώστε την καταπιεσμένη σας ενέργεια μέσω των πολεμικών τεχνών

Αθλητισμός Οφέλη Υγεία: Το άγχος δεν επηρεάζει μόνο την ψυχική σας υγεία, αλλά έχει επίσης ορατές επιπτώσεις στο σώμα. Εάν είστε συνεχώς σε κατάσταση άγχους, οι μύες και το μυαλό σας είναι συνεχώς σε ένταση. Τα καλά νέα είναι πώς μπορείτε να κάνετε κάτι γι' αυτό. Ακολουθούν τρόποι με τους οποίους η εξάσκηση πολεμικών τεχνών μπορεί να σας βοηθήσει να περιορίσετε το άγχος στη ζωή σας.

Αυτοφροντίδα συμβουλές: Λύσεις για να την πετύχεις

Αυτοφροντίδα συμβουλές: Αν και εσείς ανήκετε στα άτομα με μείζονα κατάθλιψη και γενικευμένη αγχώδη διαταραχή, και νιώθετε ότι έχετε προσπαθήσει να φροντίσετε καλύτερα τον εαυτό σας. Τότε διαβάστε συμβουλές για να το επιτύχετε.

10 συμβουλές για να απελευθερωθείτε από τους τοξικούς γονείς

Τοξικοί Γονείς: Οι τοξικοί γονείς μπορεί να ελέγχουν τη ζωή σας και να σας προκαλέσουν σημαντική ψυχολογική βλάβη. Δεν είναι ασυνήθιστο για πολλά ενήλικα παιδιά να είναι δυσλειτουργικά, αλκοολικά ή να νιώθουν παγιδευμένα από τους τοξικούς γονείς, χωρίς να μπορούν να σταθούν στα πόδια τους και να προσπαθούν μάταια να καθησυχάσουν τους γονείς τους.

Τι είναι η διαταραχή κοινωνικού άγχους και πως μπορείς να την ξεπεράσεις οριστικά

Κοινωνικό Άγχος: Η αυτοπεποίθηση είναι μια ιδιότητα που πολλοί από εμάς θα θέλαμε να έχουμε σε μεγαλύτερο βαθμό – ειδικά όταν βρισκόμαστε σε ένα νέο μέρος ή με μια ομάδα ανθρώπων που δεν γνωρίζουμε πολύ καλά. Για ορισμένους, αυτή η εσωτερική σιγουριά φαίνεται να έρχεται φυσικά. Αλλά τι συμβαίνει με τους υπόλοιπους;

Αυτοφροντίδα: Οι διάφοροι τύποι που χωρίζετε

Αυτοφροντίδα: Η αυτοφροντίδα, είναι μία έννοια η οποία βρίσκετε σε όλους τους χώρους και που πρέπει να μάθουμε να την αναγνωρίζουμε και εισχωρούμε στην καθημερινότητα μας για να επιτύχουμε την ευτυχία μας.

Το να είστε δίπλα στο νερό είναι καλό για το σώμα και μυαλό σας

Θάλασσα Οφέλη: Το να ξοδεύουμε χρόνο μέσα και γύρω από τα υδάτινα περιβάλλοντα έχει αποδειχθεί με ότι οδηγεί σε σημαντικά υψηλότερα ψυχικά και σωματικά οφέλη συγκριτικά με τους πράσινους χώρους.

Αυτοφροντίδα: Συμβουλές για να την πετύχεις

Οι παρακάτω συμβουλές θα σας βοηθήσουν να επιτύχετε σε καθημερινή βάση την αυτοφροντίδα σας και εσάς θα σας κάνουν να νιώσετε πολύ καλύτερα στην καθημερινότητα σας. Επίσης για να μπορέσετε να το επιτύχετε θα πρέπει πρώτα να βρείτε τις ανάγκες σας και να τα εφαρμόζεται σε καθημερινή βάση. Σου παρουσιάζουμε κάποιες από τις συμβουλές που […]