Αυτοφροντίδα

Ξέρω τον εαυτό μου: Η τέχνη της αυτογνωσίας

Ξέρω τον εαυτό μου: Η τέχνη της αυτογνωσίας

Ξέρω τον εαυτό μου: Η τέχνη της αυτογνωσίας. Είμαστε συνηθισμένοι στην ψυχική απασχόληση, στο να αποσπόμαστε εύκολα δίνοντας μεγαλύτερη προσοχή σε αυτό που κάνουν οι άλλοι και πώς συμπεριφέρονται.

Είμαστε ειδικοί στην κρίση, κριτική, παροχή συμβουλών, κατηγορώντας και βλέπουμε σε άλλους τι δεν μπορούμε να δούμε στον εαυτό μας. Όλα αυτά χρησιμεύουν για να μας χωρίσουν χωρίς να θέλουμε να δούμε όλες τις πτυχές του ποιοι πραγματικά είμαστε.

Γνωρίζοντας τον εαυτό μας μέσω της σχέσης με άλλους συνεπάγεται να ακούμε τον εαυτό μας σε αυτήν την αλληλεπίδραση , να παρατηρούμε τι μας παράγει, τι νιώθουμε και ποια συναισθήματα διεγείρονται με κάθε μία από τις στάσεις που μας αρέσουν ή δεν μας αρέσουν. Και πάνω απ ‘όλα να καταλάβουμε ότι αυτό που εμφανίζεται είναι κάτι δικό μας και έχει να κάνει με το πώς είμαστε. Η αυτογνωσία μας οδηγεί αναπόφευκτα στην αυθεντικότητα, δείχνοντας τον εαυτό μας με πιο ειλικρινές και πραγματικό τρόπο σε άλλους και ειδικά στον εαυτό μας , χωρίς να περάσουμε από την αυταπάτη. Αφαιρώντας από εμάς την ανάγκη να ευχαριστήσουμε ή να κατηγορήσουμε τι συμβαίνει σε εμάς.

Γνωρίζοντας καλύτερα τον εαυτό μας, αυξάνουμε την ικανότητά μας να δείξουμε την αυθεντικότητά μας . Όντας πιο διαφανείς και σαφείς, πιο κοντά στην αγάπη και το άνοιγμα της γνώσης. Είναι σε αυτό το ταξίδι όταν διερευνούμε το βάθος της σημασίας που έχει κάθε μια από τις εμπειρίες που περνάμε. Ανακαλύπτουμε λοιπόν πώς η αυτογνωσία είναι, πράγματι, μια θάλασσα χωρίς όρια, μέσω της οποίας ταξιδεύουμε καθ ‘όλη τη διάρκεια της ζωής μας, μαθαίνοντας την κατανόηση και την αγάπη για τον εαυτό μας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Εναλλακτική λύση στο φοινικέλαιο δίνουν Καναδοι επιστήμονες με τη δημιουργία υποκατάστατου

Διαίσθηση, τι ακριβώς είναι και πότε να την εμπιστευόμαστε;

Γιατί μας αρέσει το σεξ

Ασκήσεις για την βελτίωση της μνήμης

Σνακ που βοηθούν το διατροφικό σας πλάνο σε σχέση με τον διαβήτη,

Το ελληνικό κλασικό γιαούρτι περιέχει μεγάλα ποσοστά πρωτεΐνης και αποτελεί ένα πλήρως χορταστικό σνακ, ειδικά όταν συνοδεύεται από κόκκινα φρούτα ή ξηρούς καρπούς. Εκτός από πρωτεΐνες, παρέχει μια υγιεινή δόση ασβεστίου.

Η θεραπευτική επίδραση του θαλασσινού νερού

Θαλασσινό νερό: Η θεραπευτική επίδραση του. Μια γεμάτη ζωή, χωρίς προβλήματα με υπερβολικό βάρος, μια υγιεινή διατροφή, ένα χαμόγελο στο πρόσωπό σου... πολλοί εύχονται για αυτά τα πράγματα. Αλλά στο μονοπάτι της προσωπικής αλλαγής σταματάμε συχνά επειδή το πρώτο μας βήμα είναι ήδη λάθος. Πρέπει να αποτοξινώσουμε το σώμα και να αναγεννήσουμε τα κύτταρα του για να "ξυπνήσουμε εκ νέου" και να αρχίσουμε να χτίζουμε νέα θεμέλια.

Θέλεις να γίνεις αυτοδημιούργητος εκατομμυριούχος;

Αυτοδημιούργητοι εκατομμυριούχοι: Ποια είναι τα μυστικά επιτυχίας τους. Θέλεις να γίνεις αυτοδημιούργητος εκατομμυριούχος; Ναι, εσύ και σχεδόν όλοι οι άλλοι άνθρωποι στον κόσμο θέλουν το ίδιο πράγμα. Ωστόσο, μόνο ένα μικρό ποσοστό των ανθρώπων είναι πραγματικά σε θέση να επιτύχουν αυτό το επίτευγμα.

Πώς θα σου φαινόταν να πιεις ένα καφεδάκι πριν τον ύπνο σου

Καφεΐνη και ύπνος: Ένας καφές πριν τον ύπνο είναι τελικά εμπόδιο. Σε ό,τι αφορά στην καφεΐνη και τον ύπνο, οι περισσότεροι ειδικοί θα έλεγαν ότι αυτό το δίδυμο έχει βραχώδη σχέση, στην καλύτερη περίπτωση. Φυσικά, όλοι απαντούν στην καφεΐνη διαφορετικά (κάποιοι μπορούν να ανεχτούν μια απογευματινή σιέστα, άλλοι σίγουρα θα είναι ξύπνιοι όλη τη νύχτα), αλλά γενικά, το διεγερτικό συνδέεται με έναν κακό κιρκάδιο ρυθμό και διαταραγμένο κύκλο ύπνου.