Αυτοφροντίδα

Ξέρω τον εαυτό μου: Η τέχνη της αυτογνωσίας

Ξέρω τον εαυτό μου: Η τέχνη της αυτογνωσίας

Ξέρω τον εαυτό μου: Η τέχνη της αυτογνωσίας. Είμαστε συνηθισμένοι στην ψυχική απασχόληση, στο να αποσπόμαστε εύκολα δίνοντας μεγαλύτερη προσοχή σε αυτό που κάνουν οι άλλοι και πώς συμπεριφέρονται.

Είμαστε ειδικοί στην κρίση, κριτική, παροχή συμβουλών, κατηγορώντας και βλέπουμε σε άλλους τι δεν μπορούμε να δούμε στον εαυτό μας. Όλα αυτά χρησιμεύουν για να μας χωρίσουν χωρίς να θέλουμε να δούμε όλες τις πτυχές του ποιοι πραγματικά είμαστε.

Γνωρίζοντας τον εαυτό μας μέσω της σχέσης με άλλους συνεπάγεται να ακούμε τον εαυτό μας σε αυτήν την αλληλεπίδραση , να παρατηρούμε τι μας παράγει, τι νιώθουμε και ποια συναισθήματα διεγείρονται με κάθε μία από τις στάσεις που μας αρέσουν ή δεν μας αρέσουν. Και πάνω απ ‘όλα να καταλάβουμε ότι αυτό που εμφανίζεται είναι κάτι δικό μας και έχει να κάνει με το πώς είμαστε. Η αυτογνωσία μας οδηγεί αναπόφευκτα στην αυθεντικότητα, δείχνοντας τον εαυτό μας με πιο ειλικρινές και πραγματικό τρόπο σε άλλους και ειδικά στον εαυτό μας , χωρίς να περάσουμε από την αυταπάτη. Αφαιρώντας από εμάς την ανάγκη να ευχαριστήσουμε ή να κατηγορήσουμε τι συμβαίνει σε εμάς.

Γνωρίζοντας καλύτερα τον εαυτό μας, αυξάνουμε την ικανότητά μας να δείξουμε την αυθεντικότητά μας . Όντας πιο διαφανείς και σαφείς, πιο κοντά στην αγάπη και το άνοιγμα της γνώσης. Είναι σε αυτό το ταξίδι όταν διερευνούμε το βάθος της σημασίας που έχει κάθε μια από τις εμπειρίες που περνάμε. Ανακαλύπτουμε λοιπόν πώς η αυτογνωσία είναι, πράγματι, μια θάλασσα χωρίς όρια, μέσω της οποίας ταξιδεύουμε καθ ‘όλη τη διάρκεια της ζωής μας, μαθαίνοντας την κατανόηση και την αγάπη για τον εαυτό μας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Εναλλακτική λύση στο φοινικέλαιο δίνουν Καναδοι επιστήμονες με τη δημιουργία υποκατάστατου

Διαίσθηση, τι ακριβώς είναι και πότε να την εμπιστευόμαστε;

Γιατί μας αρέσει το σεξ

Ασκήσεις για την βελτίωση της μνήμης

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Πώς μπορούμε να χαλαρώσουμε το παχύ έντερο μας από τον ερεθισμό;

Ευερέθιστο έντερο: Με απλές αλλαγές διατροφής, διαχείριση του στρες και τακτική άσκηση, μπορείτε να χαλαρώσετε το ευερέθιστο έντερο και να βελτιώσετε τη συνολική υγεία του πεπτικού συστήματος.

Συνήθειες που σκοτώνουν την παραγωγικότητα και πώς να τις κόψετε

Το μεσημεριανό γεύμα ενώ εργάζεστε μπορεί να δημιουργεί την ψευδαίσθηση της παραγωγικότητας υπό το πρόσχημα της πολλαπλής εργασίας, αλλά ο εγκέφαλος δεν μπορεί να συγκεντρωθεί πλήρως σε περισσότερες από μία εργασίες τη φορά. Η έρευνα δείχνει ότι όσο περισσότερες εργασίες προσπαθείτε να κάνετε ταχυδακτυλουργικά, τόσο μεγαλύτερες είναι οι πιθανότητες για ανακρίβειες.

Το ατμόλουτρο μπορεί να βλάψει το δέρμα μας;

Σάουνα: Δεν βλάπτει το δέρμα σας αρκεί να το χρησιμοποιείτε με σύνεση. Μπορείτε να απολαύσετε πραγματικά τα χαλαρωτικά και αποτοξινωτικά οφέλη, αρκεί να ενυδατώνεστε σωστά και να ακούτε το σώμα σας.

Τι να κάνετε όταν έρθετε με ασθένεια που προκαλείται από την ζέστη;

Ζέστη ασθένειες: Το να αντιμετωπίζετε ασθένειες που προκαλούνται από τη ζέστη μπορεί να είναι ενοχλητικό, αλλά το να μάθετε πώς να τις αναγνωρίζετε και να τις αντιμετωπίζετε έγκαιρα είναι ζωτικής σημασίας για την ευημερία σας.

Απλές συμβουλές για να προστατέψετε τα μαλλιά σας καθώς το καλοκαίρι πλησιάζει

Αναζητήστε ένα αντηλιακό που να προσφέρει προστασία από την υπεριώδη ακτινοβολία και εφαρμόστε το απευθείας στο εκτεθειμένο τριχωτό της κεφαλής κατά μήκος της χωρίστρας σας και κατά μήκος του μήκους εάν είστε έξω για το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας.