Αυτοφροντίδα

Κρίσεις πανικού : Δείτε πως θα τις διαχειριστείτε

Κρίσεις πανικού : Δείτε πως θα τις διαχειριστείτε

Κρίσεις πανικού : Μια συντριπτική αίσθηση ότι κάτι είναι πολύ λάθος και είστε ανίσχυροι να το σταματήσετε.

Για κάποιον που δεν έχει βιώσει ποτέ, ο καλύτερος τρόπος που μπορώ να σκεφτώ για να περιγράψω μια επίθεση πανικού είναι: Είναι σαν να εγχέεται υγρός τρόμος στον εγκέφαλό σου. Μια συντριπτική αίσθηση ότι κάτι είναι πολύ λάθος και είστε ανίσχυροι να το σταματήσετε. Ο εγκέφαλος ψάχνει απεγνωσμένα μια αιτία, αλλά δεν υπάρχει κανένας να βρεθεί. Είναι πραγματικά μια από τις πιο οδυνηρές εμπειρίες που μπορεί να υπάρξει.

Τα κοινά φυσικά συμπτώματα μιας κρίσης πανικού μπορεί να περιλαμβάνουν:

 • γρήγορος καρδιακός παλμός
 • νιώθεις σαν να μην μπορείς να αναπνέεις
 • ιδρώνοντας
 • ξερό στόμα
 • ζάλη
 • ναυτία
 • κράμπες στο στομάχι
 • άκαμπτοι μύες

 Δείτε έναν γιατρό

 • Ακούγεται προφανές, αλλά συνιστώ ανεπιφύλακτα σε όσους βιώνουν κρίσεις πανικού να πάνε και να δουν έναν γιατρό . Στα αρχικά στάδια, ενώ μαθαίνετε περισσότερα για την πάθηση, ένας γιατρός μπορεί να συνταγογραφήσει ορισμένα βραχυπρόθεσμα φάρμακα, όπως η διαζεπάμη , για να ξεφύγει.
 • Επιπλέον, είναι πάντα καλό να ζητάτε από έναν γιατρό να επιβεβαιώνει ότι δεν έχετε καρδιακή πάθηση και ότι είναι πράγματι άγχος ή κρίσεις πανικού. Στην πρώτη μου επίσκεψη, μπήκα στο γραφείο και δήλωσα ότι πέθαινα! Ο γιατρός μου επιβεβαίωσε διαφορετικά.

 Εξασκηθείτε στη βαθιά αναπνοή της κοιλιάς

 • Γνωρίζατε ότι πολλά από τα συμπτώματα μιας κρίσης πανικού, όπως το αίσθημα ζάλης και η καρδιά που χτυπά, είναι πραγματικά εντατικά επειδή δεν αναπνέετε σωστά ; Όταν πανικοβάλλουμε, αναπνέουμε στο στήθος μας, το οποίο είναι γνωστό ως ρηχή αναπνοή .
 • Αντ ‘αυτού, δοκιμάστε να χρησιμοποιήσετε τους μυς του στομάχου σας όταν αναπνέετε. Αυτό θα αυξήσει την ποσότητα οξυγόνου στο σώμα και θα βοηθήσει στην επιβράδυνση των πραγμάτων. 3. Αποδεχτείτε ότι συμβαίνει
 • Αυτό είναι δύσκολο, αλλά η αποδοχή είναι πολύ αποτελεσματική όταν πρόκειται για μια επίθεση πανικού. Αντιμετωπίζουμε ενστικτωδώς τις κρίσεις πανικού επειδή είναι απαίσια και δεν θέλουμε να τις βιώσουμε. Είναι σαν να ρωτάς έναν άντρα αν θέλει ένα λάκτισμα στις μπάλες; Οχι ευχαριστώ! Ωστόσο, αυτή η αντίσταση επιμηκύνει τη διάρκεια ζωής της επίθεσης στέλνοντας περαιτέρω σήματα κινδύνου στον εγκέφαλο.

Εκθέστε τον εαυτό σας στα σκανδάλη σας

 • Αυτή δεν είναι μια εύκολη τεχνική για να μάθετε, αλλά μόλις αποκτήσετε το βασικό των βασικών, είναι ένα παιχνίδι αλλαγής. Μετά από μια επίθεση, είναι το ένστικτό μας να αποφύγουμε την κατάσταση που την προκάλεσε. Για παράδειγμα, στην άγρια ​​φύση, αν σας επιτεθεί ένας κροκόδειλος κοντά σε μια λίμνη, τότε θα πρέπει να είστε προσεκτικοί με αυτήν τη λίμνη. Και για καλό λόγο.

Ακολουθεί βίντεο για τις κρίσεις πανικού

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

ΑΣΕΠ προκήρυξη : Τα ΚΕΠ προσλαμβάνουν 144 άτομα

Αγγελική σειρά : Το φινάλε ήρθε πρώτο στην προτίμηση του κοινού

Καρδιά : Συμβουλές για να είναι υγιής

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Σε ποιες βιταμίνες & συμπληρώματα διατροφής στραφήκαμε το 2021 για το ανοσοποιητικό;

Βιταμίνες συμπληρώματα διατροφής: Μεγάλη αύξηση παρατηρείται το 2021 σε σκευάσματα, τα οποία στοχεύουν στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού μας συστήματος. Εν μέσω πανδημίας, αυτή η τάση φαίνεται ότι θα συνεχιστεί.

Η εσωτερική και εξωτερική φροντίδα του εαυτού μας φέρνει ισορροπία

Η αυτοφροντίδα είναι μια πολύ σημαντική συνθήκη που βοηθάει στη διατήρηση και ενίσχυση της ψυχικής υγείας. Όταν μιλάει κανείς για την αυτοφροντίδα, αναφέρεται σε όλους εκείνους τους τρόπους που αξιοποιεί προκειμένου να ενισχύσει την ισορροπία, την ευεξία και τη καλή σωματική και ψυχική κατάσταση για τον ίδιο.