Αυτοφροντίδα

Καθαριότητα σπίτι: Τι πρέπει να καθαρίζετε πρώτα στην κουζίνα σας;

Καθαριότητα σπίτι: Τι πρέπει να καθαρίζετε πρώτα στην κουζίνα σας;

Καθαριότητα σπίτι: Η κουζίνα είναι αναμφισβήτητα αυτό που θέλουμε να διατηρήσουμε το πιο καθαρό. Τι πρέπει όμως να καθαρίσετε πρώτα σε μια κουζίνα; 

Από όλα τα δωμάτια του σπιτιού μας, η κουζίνα είναι αναμφισβήτητα αυτό που θέλουμε να διατηρήσουμε το πιο καθαρό. Μια βρώμικη κουζίνα όχι μόνο μπορεί να φαίνεται απαίσια, αλλά μπορεί να γίνει σοβαρός κίνδυνος, οδηγώντας σε μόλυνση των τροφίμων ή ακόμα και συμβάλλοντας στην ανάπτυξη μούχλας. Τι πρέπει όμως να καθαρίσετε πρώτα σε μια κουζίνα; Όταν ρωτήθηκαν, οι επαγγελματίες καθαριστές συμφώνησαν όλοι ότι, όταν καθαρίζουμε μια κουζίνα, πρέπει όλοι να ξεκινάμε από τους πάγκους – και για μερικούς πολύ καλούς λόγους.

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να καθαρίσετε σε μια κουζίνα

Παρόλο που μπορεί να τα σκουπίζουμε κάθε μέρα μετά το μαγείρεμα, οι πάγκοι μας πρέπει πάντα να είναι το πρώτο πράγμα που καθαρίζουμε σε βάθος, συμφωνούν οι ειδικοί καθαριστές. Ειδικά δεδομένου ότι, αν και δεν ξεχνάμε να καθαρίζουμε κανένα από τα βρώμικα κρυφά σημεία μιας κουζίνας, εξακολουθούν να είναι συχνά τα πιο βρώμικα.

«Σκεφτείτε το – οι πάγκοι είναι σαν το κέντρο εντολών της κουζίνας. Εκεί ψιλοκόβουμε, ετοιμάζουμε και σερβίρουμε φαγητό. Και ας μην ξεχνάμε όλες τις διαρροές, τα ψίχουλα και τα ύπουλα βακτήρια που μπορούν να συσσωρευτούν εκεί», λέει η Karina Toner, ειδικός καθαρισμού στο Spekless Cleaning. «Ξεκινώντας με τους πάγκους, φτιάχνετε τη βάση για μια καθαρή και υγιεινή κουζίνα.»

Η ιδέα είναι ότι θα πρέπει να αντιμετωπίζετε τακτικά και βαθιά οποιεσδήποτε επιφάνειες «υψηλού αγγίγματος», κάτι που με τη σειρά του μπορεί να βοηθήσει στη μείωση του χρόνου καθαρισμού της κουζίνας στο μισό, αποκαλύπτει η Muffetta Krueger, ειδικός καθαρισμού και ιδρυτής των οικιακών βοηθών της Muffetta.

«Αυτές οι επιφάνειες έρχονται τακτικά σε επαφή με κάθε είδους ρύπους, από τα τρόφιμα, τα χέρια, τις συσκευές, μέχρι το κάτω μέρος των σακουλών παντοπωλείου. Όλα αυτά μπορούν να φιλοξενούν μια σειρά από βακτήρια, μικρόβια και υπολείμματα που στη συνέχεια θέτουν σε κίνδυνο την ακεραιότητα της μαγειρικής μας», λέει.

Αυτό επεκτείνεται σε οποιαδήποτε επίπεδη επιφάνεια χρησιμοποιείτε και στην κουζίνα σας, όχι μόνο στους πάγκους σας, προσθέτει η Nathaly Vieira, επαγγελματίας καθαρίστρια και ιδιοκτήτρια του InspireClean. «Η καλύτερη συμβουλή που μπορώ να δώσω είναι να ξεκινήσω με τις επιφάνειες. Αυτό περιλαμβάνει πάγκους, τραπέζια και άλλες επίπεδες επιφάνειες. Είναι επίσης σημαντικό να τα καθαρίζετε πριν ξεκινήσετε με οτιδήποτε άλλο, καθώς αυτό θα σας βοηθήσει να αποφύγετε τη διάδοση βρωμιάς και βρωμιάς γύρω από την κουζίνα σας.

Βοηθά επίσης εάν ακολουθείτε σταθερά μια ρουτίνα καθημερινών εργασιών για να διατηρείτε τους μετρητές καθαρούς, καθώς αυτό μπορεί να σας βοηθήσει να καθαρίσετε την επιφάνεια εύκολα και γρήγορα και εμποδίζει τα τρόφιμα που πέφτουν να κρύβονται κάτω από τις συσκευές όπου μπορεί να μουχλιάσουν, να μυρίσουν ή ακόμα και να προσελκύσουν παράσιτα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Γιατί να επενδύσετε σε τάπερ και τι να προσέξετε πριν την αγορά τους;

Tips για να αποθηκεύσετε τα τρόφιμα στο ψυγείο σας

Πώς να καθαρίσετε τον υφασμάτινο καναπέ σας;

Μυστικά για καθαριότητα στο σπίτι χωρίς νερό

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Κηπουρική: Ένα φυσικό ενισχυτικό της διάθεσης

Η κηπουρική είναι κάτι περισσότερο από ένα χόμπι - είναι μια πολύπλευρη θεραπευτική δραστηριότητα που μπορεί να φωτίσει τη διάθεσή σας, να μειώσει το άγχος και να ενισχύσει τη συνολική αίσθηση ευεξίας.