Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Αυτοφροντίδα

Καρποί ασκήσεις: Καταπολεμήστε τον πόνο στους καρπούς σας με αυτές τις ασκήσεις

Καρποί ασκήσεις: Καταπολεμήστε τον πόνο στους καρπούς σας με αυτές τις ασκήσεις

Καρποί ασκήσεις: Πώς θα προστατεύσετε τους καρπούς σας από τον τραυματισμό;

Οι καρποί είναι εξαιρετικά ζωτικής σημασίας. Από το γράψιμο μέχρι το κράτημα αντικειμένων, χωρίς τους καρπούς σας τα χέρια σας θα ήταν πρακτικά μη λειτουργικά. Ωστόσο, ο πόνος στον καρπό είναι σχετικά συχνός, ο οποίος μπορεί να προκληθεί από μια ποικιλία θεμάτων όπως ο οξύς τραυματισμός, η αρθρίτιδα, η ουρική αρθρίτιδα και το σύνδρομο καρπιαίου σωλήνα. Αυτό καθιστά σημαντικό να προστατεύσετε τους καρπούς σας από τον τραυματισμό.

Απευθυνόμενος σε αυτό, ο Anshuka Parwani, εκπαιδευτής γιόγκα και Holistic Wellness Expert πήγε στο Instagram για να μοιραστεί μερικές ασκήσεις για να βοηθήσει στην καταπολέμηση του πόνου στον καρπό. «Συχνά τείνουμε να νιώθουμε πόνο στον καρπό ενώ γυμναζόμαστε. Αυτό μπορεί να συμβεί λόγω διαφόρων παραγόντων όπως η καταπόνηση των συνδέσμων, η ξαφνική πίεση στους μύες κατά την άσκηση, η έλλειψη κινητικότητας κ.λπ. Οι δυνατοί καρποί είναι πολύ σημαντικοί καθώς παίζουν σημαντικό ρόλο στη σταθεροποίηση των χεριών κατά τη διάρκεια διαφόρων ασκήσεων φυσικής κατάστασης και προπονήσεων», είπε.

Επιδεικνύοντας μια σειρά από ασκήσεις που μπορούν να βοηθήσουν στην καταπολέμηση του πόνου στον καρπό κατά τη διάρκεια της προπόνησης, ο Parwani πρόσθεσε: «Ακολουθούν μερικές απλές κινήσεις και ασκήσεις που θα βοηθήσουν στην ενίσχυση των μυών του καρπού, στην ενίσχυση της λαβής, στην αύξηση της ευελιξίας και στη μείωση του κινδύνου τραυματισμών».

Οι παλάμες ανοίγουν και κλείνουν

Ο Jiggyasa Gupta, προπονητής διατροφής και φυσικής κατάστασης, FITTR είπε, «Αυτή είναι μια από τις ασκήσεις αποκατάστασης, ενδυνάμωσης της θεραπείας χεριών και χρησιμοποιείται επίσης ως προθέρμανση σε έντονες στάσεις γιόγκα», προσθέτοντας ότι τα βήματα είναι αρκετά απλά, Εισπνεύστε και απλώστε το δάχτυλα. Στη συνέχεια εκπνεύστε, φέρνοντας τα δάχτυλα μαζί και επαναλάβετε για λίγες αναπνοές».

Περιστροφή καρπού

Εξηγώντας τα οφέλη από αυτό, ο Gupta είπε ότι οι περιστροφές του καρπού είναι μια εξαιρετική κίνηση που οδηγεί την άρθρωση του καρπού σε ένα ευρύ φάσμα κινήσεων. «Οι περιστροφές του καρπού μπορούν να βοηθήσουν στην αύξηση της κινητικότητας, στην πρόληψη τραυματισμών και στη βελτίωση της ροής του αίματος στους ενεργούς μύες».

Όσο για τη διαδικασία, «Μπορεί να γίνει πιάνοντας ένα βάρος χεριού ή παρόμοιο αντικείμενο σε κάθε χέρι ή απλά κλείστε τη γροθιά. Κρατώντας τους πήχεις σας στα πλάγια, περιστρέψτε τα χέρια σας μέχρι οι παλάμες σας να κοιτούν προς τα πάνω ή προς το μπροστινό μέρος του σώματός σας. Μείνετε για 10 έως 15 δευτερόλεπτα και επαναλάβετε 5 έως 10 φορές».

Οι παλάμες ανοίγουν στο πλάι

Ο Gupta μοιράστηκε ότι αυτή η άσκηση βοηθά στη στόχευση της δύναμης του καρπού, η οποία βοηθά στην ανακούφιση του κινδύνου τραυματισμών και στην ενίσχυση της δύναμης πρόσφυσης. Βοηθούν επίσης στην ενίσχυση της ευκαμψίας των καρπών. «Όπως υποδηλώνει το όνομα, τοποθετήστε τις παλάμες σας στο πλάι και εναλλακτικά μετακινήστε τις και προς τις δύο κατευθύνσεις», είπε.

Οι παλάμες ανοίγουν πάνω-κάτω

«Αυτή η άσκηση προσφέρει επίσης μια εξαιρετική προθέρμανση πριν ξεκινήσετε την καθημερινή προπόνηση. Βοηθά επίσης στη βελτίωση της κινητικότητας των χεριών και του καρπού», είπε ο ειδικός. «Μπορείτε να το εκτελέσετε τοποθετώντας το χέρι σας με την παλάμη επάνω σε ένα τραπέζι. Στη συνέχεια, χρησιμοποιήστε το μη επηρεασμένο χέρι σας για να γυρίσετε το χέρι σας με την παλάμη προς τα κάτω. Αυτό βοηθά στη βελτίωση της κινητικότητας των χεριών και του καρπού. Επαναλάβετε μερικές φορές», πρόσθεσε.

Κύκλοι καρπού

Ο Gupta είπε ότι αυτή η άσκηση είναι παρόμοια με τις περιστροφές του καρπού και βοηθά στη βελτίωση της λαβής και της δύναμης του καρπού. «Φέρτε τις παλάμες σας μαζί και περιστρέψτε τις σε κύκλους. Περιστρέψτε μερικές φορές για μέγιστα οφέλη», εξήγησε.

Κύματα καρπού

«Τα κύματα καρπού είναι για προθέρμανση του καρπού, που προορίζονται να προετοιμάσουν την άρθρωση του καρπού για τις τεντώσεις που μπορεί να οφείλονται στις προπονήσεις. Αυτό μπορεί να γίνει απλά κλειδώνοντας τα δάχτυλα στα ρολά με την παλάμη προς τα πάνω για να διατηρήσετε το πίσω μέρος των χεριών σε επαφή μεταξύ τους. Ο καρπός πρέπει να κινείται σε κύματα, έτσι ώστε ολόκληρος ο καρπός και ο πήχης να αισθάνονται το τέντωμα», είπε ο Gupta.

Κύκλοι καρπού στα τέσσερα

Ο προπονητής γυμναστικής είπε ότι αυτή η άσκηση βοηθά στη θέρμανση των μυών, στη βελτίωση της ροής του αίματος και στην ενδυνάμωση των μυών γύρω από τις αρθρώσεις για καλύτερη κινητικότητα. «Πηγαίνετε στα τέσσερα και βάλτε τα χέρια σας στο χαλάκι. Στη συνέχεια, περιστρέψτε το σώμα σας με κυκλικές κινήσεις, κρατώντας το βάρος στις παλάμες σας και στον πυρήνα».

Τέντωμα καρπού κάμψης στα τέσσερα

Ο ειδικός μοιράστηκε ότι οι διατάσεις του καρπού κάμψης είναι μια άσκηση χαμηλής πρόσκρουσης που μπορεί να αυξήσει το βραχυπρόθεσμο εύρος της κίνησής σας και να μειώσει τον κίνδυνο τραυματισμού κατά την κίνηση του καρπού. «Η κάμψη είναι το αντίθετο της επέκτασης, η οποία κινεί το χέρι σας προς τα πίσω, έτσι ώστε η παλάμη σας να κοιτάζει προς τα πάνω. Η κάμψη του καρπού είναι η ενέργεια της κάμψης του χεριού σας προς τα κάτω στον καρπό, έτσι ώστε η παλάμη σας να κοιτάζει προς το χέρι σας», είπε.

Εξηγώντας τα βήματα, ο Γκούπτα είπε: «Για να ξεκινήσει ένας αρχάριος, βάλτε τον πήχη σας σε ένα τραπέζι με το χέρι σας να κρέμεται από την άκρη και μια πετσέτα ή άλλο μαλακό αντικείμενο κάτω από τον καρπό σας. Μετακινήστε την παλάμη σας προς την κάτω πλευρά του τραπεζιού μέχρι να νιώσετε ένα απαλό τέντωμα. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το άλλο σας χέρι για να πιέσετε απαλά εάν χρειάζεται. Μείνετε για λίγα δευτερόλεπτα, μετά επιστρέψτε στην αρχική θέση και επαναλάβετε».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Αν οι μυϊκές κράμπες καταστρέφουν την σεξουαλική σας ζωή, υπάρχει τρόπος να το αντιμετωπίσετε

Πώς θα προστατεύσετε τα οστά σας κατά την εγκυμοσύνη;

Βελτιώστε την πρακτική σας στη γιόγκα με χρήσιμες συμβουλές προπόνησης

3 ασκήσεις αναπνοής για την ανακούφιση από το άγχος

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Τι είναι η πρόπολη ποιες οι ιδιότητες και τα οφέλη της;

Πρόπολη οφέλη: Η πρόπολη περιέχει μια ποικιλία ενώσεων, όπως φλαβονοειδή, φαινολικά οξέα και τερπένια, τα οποία συμβάλλουν στις αντιμικροβιακές, αντιφλεγμονώδεις, αντιοξειδωτικές και ανοσοτροποποιητικές της ιδιότητες.

5 απροσδόκητες αιτίες απώλειας μνήμης 

Μνήμη: Όταν βρίσκεστε υπό στρες, το σώμα σας απελευθερώνει ορμόνες που μπορούν να επηρεάσουν την ικανότητα του εγκεφάλου να σχηματίζει και να ανακτά αναμνήσεις.

Ποια ροφήματα δρουν ως κατασταλτικά της όρεξης;

Διαχείριση βάρους: Ενώ ο καφές και το νερό με ανθρακικό μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση της όρεξης, είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι δεν αποτελούν μαγικές λύσεις για την απώλεια βάρους.

Πώς να ξεφορτωθείτε ρούχα που κρατάτε για συναισθηματικούς λόγους;

Ρούχα συναισθήματα: Το να απαλλαγείτε από ρούχα που έχουν συναισθηματική αξία μπορεί να είναι δύσκολο, αλλά υπάρχουν στοχαστικοί τρόποι να τα αποχωριστείτε διατηρώντας τις αναμνήσεις τους.

Πιτυρίδα ή ξηρότητα: Πώς τα ξεχωρίζουμε; 

Οι νιφάδες πιτυρίδας είναι συνήθως μεγαλύτερες, κίτρινου ή λευκού χρώματος και μπορεί να συνοδεύονται από λιπαρές, λιπαρές κηλίδες στο τριχωτό της κεφαλής, ενώ οι ξηρές νιφάδες είναι μικρότερες και πιο πούδρες στην υφή.

Close Icon