Αυτοφροντίδα

Κανόνες αυτοφροντίδας: Οι  3 βασικές έννοιες της και πώς να τις κάνετε πράξη

Κανόνες αυτοφροντίδας: Οι  3 βασικές έννοιες της και πώς να τις κάνετε πράξη

Κανόνες αυτοφροντίδας: υπάρχουν 3 βασικές αρχές αυτοφροντίδας που πρέπει να ακολουθούνται για να έχουμε καλύτερο τρόπο ζωής και τρόπο διαβίωσης.

Η αλήθεια είναι ότι το να φροντίζουμε τον εσωτερικό εαυτό μας, είναι τόσο δημοφιλές πια και γνωστό σε όλο τον κόσμο που έχει αρχίσει να σκέφτεται λίγο παραπάνω τον εαυτό του. Λέγοντας αυτοφροντίδα, συνήθως παρανοούμε την ακριβή της μετάφραση η οποία δεν είναι μόνο και εξολοκλήρου για την φροντίδα του εξωτερικού μας εαυτού αλλά και του εσωτερικού μας κόσμου. Πιο συγκεκριμένα υπάρχουν 3 βασικές αρχές οι οποίες αν ακολουθούνται κατά γράμμα από όλους, τότε όλοι θα ήμασταν πολύ καλύτερα στον τρόπο ζωής και στον τρόπο διαβίωσης.
1) Αυτοφροντίδα δεν είναι το να κανακεύουν κάποιον η κάτι, αλλά ούτε και το να κάνετε δώρα στον εαυτό σας ή σε κάποιον άλλο. Πρέπει λοιπόν να μας γίνει αντιληπτό, ότι αυτοφροντίδα δεν είναι αποκλειστικά τα υλικά δώρα τα οποία μπορούμε να προσφέρουμε στον εαυτό αλλά και η φροντίδα που μπορούμε να προσφέρουμε στο σώμα και στο πνεύμα μας προκειμένου να τον φροντίσουμε. Εννοείτε πως το δώρα είναι μια έννοια φροντίδας αλλά δεν είναι το βασικό νόημα. Πιο συγκεκριμένα φροντίζεις τον εαυτό σου, όταν αποφασίσεις να χωρέσεις στο πρόγραμμα σου από μια απλή επίσκεψη σε έναν γιατρό, προκειμένου να δεις και να φτιάξεις ένα σημείο πάνω σου που σε ενοχλεί ή να το θεραπεύσεις, μέχρι και μια μεγάλη βόλτα στο κοντινότερο βουνό για ψυχαγωγικούς λόγους.
2) Για να βάλουμε τον εαυτό μας στο ψηλότερο βάθρο ηρεμίας και υγείας, οφείλουμε να κλέψουμε λίγο ελεύθερο χρόνο από την πολυάσχολη καθημερινότητά μας και να πάμε στα μαγαζιά για να αγοράσουμε ένα ζευγάρι παπούτσια επειδή αυτά που φοράμε έχουν φθαρεί και θέλουμε να προστατέψουμε τα πόδια μας ή απλώς να ξεχαστούμε κοιτάζοντας βιτρίνες. Για τον καθένα οι συνήθειες είναι διαφορετικές και ως εκ τούτου και τα πράγματα που αρέσκεται να κάνει στον ελεύθερο χρόν0 του.
3) Τρίτος και βασικός κανόνας για μια ισορροπημένη ψυχική και σωματική υγεία είναι να κάνουμε μια υγιεινή και άκρως  ιδανική διατροφή, προκειμένου να έχουμε ένα γερό στομάχι απαλλαγμένο από διάφορα εντερικά προβλήματα και ένα διαυγές μυαλό.

Αν λοιπόν υπάρχει κάποια υποχρέωση, που όμως για κάποιους λόγους δεν μπορείτε να φέρετε εις πέρας, τότε αυτό που πρέπει σίγουρα να κάνετε, είναι να ακούσετε το σώμα σας και να μην την διεκπαιρεώσετε, γιατί πολύ απλά αυτό μπορούν να το κάνουν και οι υπόλοιποι που ασχολούνται με την ίδια υποχρέωση με εσάς. Επίσης φροντίζω πραγματικά τον εαυτό μου αλλά και τους γύρω μου, σημαίνει ότι βρίσκω χρόνο μέσα στην μέρα μου να περνάω χρόνο μαζί τους και να εκτελώ αγαπημένες μας δραστηριότητες όπως είναι μια βόλτα στο βουνό, η ένα οικογενειακό παιχνίδι, ακόμα και το διάβασμα ενός βιβλίου. σε γενικές γραμμές θυμηθείτε ότι αν εσάς το σώμα σας εκείνη την ώρα ζητάει να ρίξει ρυθμούς και να ασχοληθεί με κάτι άλλο, πρέπει να το ακούσετε και να καταλάβετε ότι αν το επικοινωνήσετε με τον σωστό τρόπο, τότε και οι άλλοι θα προσαρμοστούν με τα θέλω σας. Φροντίζω σωστά τον εαυτό μου, σημαίνει ότι κατανοώ ότι η συμπεριφορά αλλά και οι αντιδράσεις μου δεν μπορούν να είναι προγραμματισμένες ,αλλά ότι διαφοροποιούνται αναλόγως με τις καταστάσεις.

Όλες οι παραπάνω τεχνικές αν γίνουν έστω και με κάποιο μέτρο που εσείς θα ορίσετε, θα δείτε μεγάλη αλλαγή στην  καθημερινότητα και στην ζωή σας. Αν λοιπόν έχετε ανάγκη να ασχοληθείτε με κάτι για να λειτουργήσει σωστά, θα πρέπει να το κάνουμε απαλλαγμένοι από το αν ο περίγυρος το θεωρεί σωστό η όχι.
Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Προσθέστε νέους στόχους για το 2023

Η φροντίδα του εαυτού δεν είναι πολυτέλεια, είναι θέμα επιβίωσης

4 Tips για υγιή ούλα και δόντια

8 Τρόποι για να σκεφτείτε λίγο περισσότερο τον εαυτό σας

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Συμβουλές αυτοφροντίδας μετά τον χωρισμό

Χωρισμός: Η εξάσκηση της αυτοφροντίδας μετά από έναν χωρισμό είναι απαραίτητη για τη θεραπεία, την ανακάλυψη του εαυτού και, τελικά, για να προχωρήσουμε με ανανεωμένη δύναμη και ανθεκτικότητα.

Tips για την αντιμετώπιση του hangover

Hangover: Ακολουθώντας αυτές τις συμβουλές, μπορείτε να φροντίσετε αποτελεσματικά τον εαυτό σας μετά από ένα hangover και να υποστηρίξετε τις φυσικές διαδικασίες επούλωσης του σώματός σας.

Προφυλάξεις για τον πόνο του νεύρου ισχιαλγίας στην εγκυμοσύνη

Εγκυμοσύνη ισχιαλγία: Το κλασικό ενδεικτικό σύμπτωμα της ισχιαλγίας είναι ο ακτινοβολούμενος πόνος που ξεκινά από το κάτω μέρος της πλάτης, τους γοφούς ή τους γλουτούς και πέφτει στους μηρούς, φτάνοντας μέχρι τα πόδια και τα δάχτυλα των ποδιών. 

Ποια είναι η ιδανική διάρκεια προπόνησης;

Άσκηση: Μην ψάχνεις για την τέλεια διάρκεια αλλά βρες το δικό σου ρυθμό, προσαρμόσου το πρόγραμμα στα μέτρα σου και κάνε τη γυμναστική ευχάριστο κομμάτι της καθημερινότητάς σου. Καλή προπόνηση!

Λόγοι για τους οποίους η προπόνηση Hollow Hold είναι η καλύτερη για τον κορμό σας

Hollow Hold: Ενώ όλες αυτές οι ασκήσεις που σας βοηθούν να αποκτήσετε μια καλή σωματική διάπλαση έχουν κάποιο ρόλο και στους μύες του πυρήνα σας, δεν είναι ακόμα το θεμέλιο ενός δυνατού και υγιούς σώματος.