Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Αυτοφροντίδα

Καφές διακοπή: Κόψτε την καφεΐνη με φυσικό τρόπο χωρίς πονοκέφαλο

Καφές διακοπή: Κόψτε την καφεΐνη με φυσικό τρόπο χωρίς πονοκέφαλο

Καφές διακοπή: Όσο περισσότερη καφεΐνη καταναλώνετε, τόσο πιο πιθανό είναι να εμφανίσετε αρνητικές παρενέργειες, συμπεριλαμβανομένων νευρολογικών και καρδιακών προβλημάτων.

Καφές, τσάι, αναψυκτικά, ενεργειακά ποτά είναι μόνο κάποια από αυτά που διατίθεται η καφεΐνη σε διάφορες μορφές, αλλά όλα έχουν ένα σημαντικό κοινό και δεν είναι άλλος από το γεγονός ότι είναι δύσκολο να τα κόψετε. Εάν το καλύτερο μέρος του ξυπνήματος είναι όλη αυτή η καφεΐνη στο φλιτζάνι σας, μπορεί να είναι καιρός να μειώσετε την κατανάλωσή της, αλλά πώς;


Αν και η καφεΐνη θεωρείται γενικά ασφαλής, η κατανάλωση μόλις 300 χιλιοστόγραμμα την ημέρα μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο αρνητικών παρενεργειών, όπως:

  1. Ναυτία.
  2. Ανησυχία.
  3. Αϋπνία.
  4. Ανησυχία.

Όσο περισσότερη καφεΐνη καταναλώνετε, τόσο πιο πιθανό είναι να εμφανίσετε αρνητικές παρενέργειες, συμπεριλαμβανομένων νευρολογικών και καρδιακών προβλημάτων, ακόμη και θανάτου. Ακόμη και άτομα που πίνουν ασφαλείς ποσότητες καφεΐνης μπορεί να το κάνουν για ανθυγιεινούς λόγους. Κάθε φορά που προσπαθείτε να διαχειριστείτε το άγχος με μια ουσία, αυτό είναι κάτι που πρέπει να σταματήσετε να το κάνετε και να το σκεφτείτε. Εάν λοιπόν προσπαθείτε να κόψετε τη συνήθεια της καφεΐνης, υπάρχουν τρόποι από όπου μπορείτε να ξεκινήσετε.

  • Κάντε έναν έλεγχο καφεΐνης

Πριν κάνετε κινήσεις για να το κόψετε, αξιολογήστε την τρέχουσα πρόσληψη καφεΐνης σας, δηλαδή το πόση ποσότητα καταναλώνετε πραγματικά κάθε μέρα. Υπολογίστε πόση καφεΐνη περιέχεται στα ποτά που πίνετε κάθε μέρα και στη συνέχεια, σκεφτείτε τι είναι αυτό που μπορείτε να μειώσετε. Παρόλο που οι ποσότητες καφεΐνης εξαρτώνται από το τι πίνετε και όχι μόνο από το είδος του ποτού αλλά και από τη μάρκα.

Για παράδειγμα αυτές οι εκτιμήσεις μπορούν να σας καθοδηγήσουν στην αξιολόγησή σας:

  1. Κούπα φιλτραρισμένου καφέ: 140 χιλιοστόγραμμα.
  2. Φλιτζάνι στιγμιαίο καφέ: 100 χιλιοστόγραμμα.
  3. Ενεργειακό ποτό σε κονσέρβα: 80 χιλιοστόγραμμα.
  4. Φλιτζάνι μαύρο τσάι: 75 χιλιοστόγραμμα.
  5. Κουτιά σόδας: 40 χιλιοστόγραμμα.
  6. Φλιτζάνι καφέ χωρίς καφεΐνη: 12 χιλιοστόγραμμα.
  7. Κούπα ζεστή σοκολάτα: 9 χιλιοστόγραμμα.

Η καφεΐνη κρύβεται επίσης σε τρόφιμα όπως η σοκολάτα και το παγωτό με γεύση καφέ, καθώς και σε πολλές σκόνες που καταναλώνονται πριν την προπόνηση, ροφήματα πρωτεΐνης, ενισχυτικά γεύσης νερού ακόμη και φάρμακα. Για όλους αυτούς τους λόγους θα πρέπει πριν αγοράσετε οτιδήποτε για να πιείτε να συμβουλεύεστε τις ετικέτες που το συνοδεύουν.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

5 Tips για να παραμείνετε υγιείς όταν εργάζεστε στο σπίτι

Ένα φλιτζάνι κράνμπερι την ημέρα βελτιώνει τη λειτουργία του εγκεφάλου

Πόσα ροφήματα με καφεΐνη μπορούν να προκαλέσουν ημικρανία;

Το είδος καφέ που αυξάνει πιο πολύ την χοληστερόλη-Μελέτη

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Τι είναι η αλκαλική διατροφή και πώς επηρεάζει την υγεία;

Αλκαλική διατροφή: Τα οφέλη αυτής της δίαιτας σχετίζονται κυρίως με την αυξημένη πρόσληψη θρεπτικών συστατικών που βρίσκονται στα φρούτα και τα λαχανικά. Όπως με κάθε πρόγραμμα διατροφής, η ισορροπία και η ποικιλία είναι το κλειδί για μια υγιή ζωή.

Τα οφέλη της σιωπής στην ευεξία μας

Συνολικά, η σιωπή δεν είναι έλλειψη, αλλά δύναμη. Είναι ένα εργαλείο ευεξίας που όλοι μπορούμε να αξιοποιήσουμε για να φέρουμε περισσότερη γαλήνη και πληρότητα στη ζωή μας.

Φροντίδα σώματος εγκυμοσύνη: Όλα τα απαραίτητα βήματα αναλυτικά

Φροντίδα σώματος εγκυμοσύνη: Η εγκυμοσύνη είναι μια περίοδος σημαντικών σωματικών και ορμονικών αλλαγών, και η φροντίδα του σώματος είναι πιο απαραίτητη από ποτέ. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, το δέρμα και το σώμα

Μαγειρική: Οι μέθοδοι μαγειρέματος επηρεάζουν τη θρεπτική αξία των τροφίμων;

Μαγειρική: Ορισμένες τεχνικές, όπως το βράσιμο και το τηγάνισμα, οδηγούν σε απώλεια θρεπτικών συστατικών, ενώ άλλες, όπως το μαγείρεμα στον ατμό και το μαγείρεμα σε χαμηλή θερμοκρασία, μπορούν να διατηρήσουν πολύτιμα συστατικά των τροφίμων.

Close Icon