Αυτοφροντίδα

Journaling: Η τεράστια δυναμική της καταγραφής των σκέψεών μας

Journaling: Η τεράστια δυναμική της καταγραφής των σκέψεών μας

Journaling: Μελέτες έχουν δείξει ότι η καταγραφή σε ένα ημερολόγιο βελτιώνει την αυτοπεποίθησή σας και μπορεί να σας δώσει υψηλότερο IQ!

Πολλές μελέτες αποκαλύπτουν ότι η καταγραφή σε ένα ημερολόγιο μπορεί να αυξήσει την ευτυχία σας, να σας βοηθήσει να πετύχετε τους στόχους σας και ναι, ακόμη και να βελτιώσει τη σωματική σας υγεία. Η αυτοφροντίδα είναι το κλειδί για τη διατήρηση της ευεξίας και το γράψιμο με το χέρι είναι αυτοφροντίδα. Σύμφωνα με έρευνα, η καταγραφή και αποτύπωση των σκέψεων μπορεί να:

  • αυξήσει τη νευρική δραστηριότητα στον εγκέφαλό σας παρόμοια με τον διαλογισμό.
  • οργανώσει τις σκέψεις και να δώσει νόημα σε τραυματικά γεγονότα.
  • βελτιώσει τη μνήμη και απελευθερώνει το άγχος.

 

Ως αποτέλεσμα, μπορεί να κοιμάστε καλύτερα και να βρείτε περισσότερη ενέργεια. Αυτό, με τη σειρά του, μπορεί να ενισχύσει το ανοσοποιητικό σας σύστημα και τη νοοτροπία σας. Θα νιώσετε πιο ανανεωμένοι, θα τα πάτε καλύτερα στη δουλειά και θα κοινωνικοποιηθείτε περισσότερο. Μελέτες έχουν επίσης δείξει ότι η καταγραφή σε ένα ημερολόγιο βελτιώνει την αυτοπεποίθησή σας και μπορεί να σας δώσει υψηλότερο IQ! Επιπλέον, η τελευταία έρευνα δείχνει ότι τα άτομα με άσθμα, αρθρίτιδα και ακόμη και σωματικές πληγές επουλώνονται γρηγορότερα όταν καταγράφουν τις σκέψεις και τα συναισθήματά τους.

Έτσι τώρα, είναι αρκετοί εκείνοι που ξοδεύουν περισσότερο χρόνο για να διαδώσει τη δύναμη του ημερολογίου. Ας δούμε κάποια επιπρόσθετα οφέλη από την έναρξη μιας τέτοιας καθημερινής πρακτικής. Το ημερολόγιο γίνεται φίλος και έμπιστός σας στις πιο δύσκολες στιγμές σας και επίσης αλλάζει τη νοοτροπία σας. Μπορεί ακόμη και να χάσετε βάρος. Όχι πραγματικά… αλλά θα αισθάνεστε πιο ανάλαφροι όταν αφαιρέσετε αυτές τις βαριές σκέψεις από το μυαλό σας και στη σελίδα.

Δεν υπάρχει ένας τρόπος για να κάνετε ημερολόγιο και ο τύπος του περιοδικού που χρησιμοποιείτε είναι προσωπική επιλογή. Μπορείτε να αφιερώσετε πέντε λεπτά την ημέρα ή ολόκληρα 15 λεπτά. Βρείτε ένα αγαπημένο στυλό, ένα σημειωματάριο ή ημερολόγιο που αγαπάτε και ένα ήσυχο μέρος στο σπίτι όπου δεν θα σας διακόπτουν. Βεβαιωθείτε ότι είστε μακριά από τυχόν περισπασμούς.

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Πώς θα ξεπεράσετε τα ψυχολογικά σας εμπόδια που επηρεάζουν την απώλεια βάρους;

Αφιερώστε χρόνο στον εαυτό σας καθημερινά

Γιατί πρέπει να πηγαίνετε σπίτι στην ώρα σας κάθε μέρα

Η άσκηση μόνο μία φορά το μήνα μπορεί να βοηθήσει τον εγκέφαλό σας δεκαετίες αργότερα

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Πώς μπορούμε να αγαπάμε τον εαυτό μας;

Αυτογνωσία: Το να αγαπάς τη στάση σου είναι ένα συνεχές ταξίδι, όχι ένας προορισμός. Περιλαμβάνει την αποδοχή του εαυτού, την αυτοσυμπόνια και τη δέσμευση για προσωπική ανάπτυξη.

Tips αυτοφροντίδας που δεν μας έμαθε κανείς

Selfcare: Με την πάροδο του χρόνου, η άσκηση της αυτοφροντίδας θα γίνει ένα φυσικό και ικανοποιητικό μέρος της καθημερινής σας ρουτίνας, συμβάλλοντας σε μια πιο ευτυχισμένη και υγιή ζωή.