Αυτοφροντίδα

Άγχος αντιμετώπιση: Το ημερολόγιο σας βοηθά να διαχειριστείτε καλύτερα το άγχος

Άγχος αντιμετώπιση: Το ημερολόγιο σας βοηθά να διαχειριστείτε καλύτερα το άγχος

Άγχος αντιμετώπιση: Το ημερολόγιο μπορεί να οδηγήσει σε μία καλύτερη κατανόηση σχετικά με τις σχέσεις, τους στρεσογόνους παράγοντες στη ζωή και τους μηχανισμούς αντιμετώπισης τους.

Το να γράφετε τακτικά ένα ημερολόγιο μπορεί να σας βοηθήσει να ανακουφίσετε το στρες, το άγχος ή την κατάθλιψη. Επίσης, το ημερολόγιο ευγνωμοσύνης μπορεί να βελτιώσει τη διάθεσή σας, ενώ το ημερολόγιο πένθους μπορεί να σας βοηθήσει να αντιμετωπίσετε το τραύμα που σας πονά. Για να αποκομίσετε τα οφέλη της συγγραφής ενός ημερολογίου για την υγεία, προσπαθήστε να γράψετε τουλάχιστον δύο έως τρεις ημέρες την εβδομάδα. Η τήρηση γραπτού αρχείου των σκέψεων, των συναισθημάτων και των γεγονότων της καθημερινής σας ζωής πιστεύεται εδώ και καιρό ότι βελτιώνει την ψυχολογική σας ευεξία, και υπάρχει ένας αυξανόμενος όγκος ερευνών που υποδηλώνουν ότι μπορεί επίσης να ωφελήσει τη σωματική σας υγεία. «Το journaling είναι μια διαλογιστική άσκηση που μπορεί να σας βοηθήσει να λύσετε τα συναισθήματά σας και να δώσετε προτεραιότητα στη ζωή σας», λέει η Melissa Divaris Thompson, αδειούχος ολιστική ψυχοθεραπεύτρια. «Μπορεί να μειώσει το άγχος και την κατάθλιψη και επίσης σας βοηθά να κατανοήσετε τον εαυτό σας σε βαθύτερο επίπεδο».

Η Carla Marie Manly, PhD, κλινική ψυχολόγος και ειδικός στην ευεξία, λέει ότι υπάρχουν πολλά ψυχικά, συναισθηματικά, πνευματικά και σωματικά οφέλη για την υγεία που μπορεί να προκύψουν από την συγγραφή ενός ημερολογίου. Για παράδειγμα, σημειώνει ότι το ημερολόγιο ευγνωμοσύνης μπορεί να προσφέρει ώθηση στη διάθεση, τη συμπόνια για τον εαυτό και την εκτίμηση για τη ζωή γενικά, ενώ το ημερολόγιο πένθους μπορεί να βοηθήσει στην επεξεργασία του θυμού, της λύπης και της δυσπιστίας ενώ προχωράτε προς την αποδοχή.

Τα οφέλη της συγγραφής ενός ημερολογίου για την υγεία

Μειώνει το στρες
Η έρευνα υποδηλώνει ότι το ημερολόγιο είναι ένα εξαιρετικό εργαλείο διαχείρισης του άγχους — μια μικρή μελέτη του 2018 αποκάλυψε ότι η ημερολόγιο με επίκεντρο τα συναισθήματα συσχετίστηκε τόσο με μειωμένη ψυχική δυσφορία όσο και με αυξημένη ευεξία. «Αφού περιοριστούν στο γράψιμο, οι στρεσογόνοι παράγοντες μπορούν συχνά να γίνουν καλύτερα κατανοητοί και να εκτιμηθούν», λέει η Manly. “Το άτομο μπορεί στη συνέχεια να δει τους στρεσογόνους παράγοντες με πιο αποστασιοποιημένο, αντικειμενικό τρόπο. Αυτό μπορεί να οδηγήσει στη δημιουργία καλύτερης διαχείρισης του άγχους”.

Ηρεμεί το άγχος
Μια μικρή μελέτη του 2018 διαπίστωσε ότι όταν οι ενήλικες – που βίωναν αυξημένα συμπτώματα άγχους – και κρατούσαν ημερολόγιο για τραυματικές εμπειρίες για διαστήματα 15-20 λεπτών, εμφάνισαν μειωμένο άγχος, λιγότερα συμπτώματα κατάθλιψης και λιγότερη συνολική ψυχική δυσφορία, καθώς και αυξημένη ευεξία. σε μόλις ένα μήνα. «Όταν γράφουμε ημερολόγιο, μπορούμε συχνά να ξετυλίξουμε τους κρυμμένους φόβους που οδηγούν σε χρόνιο άγχος», λέει η Manly. “Ορισμένοι τύποι ημερολογίου μπορεί επίσης να περιλαμβάνουν το να μάθετε να παρατηρείτε τους παράγοντες που σας προκαλούν άγχος¨.

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Ημερολόγιο: Μια καθημερινή πράξη αυτοφροντίδας που μας χαλαρώνει δημιουργικά

Ημερολόγιο: Ένας τρόπος να εκφραστείτε και να βάλετε "το μέσα σας σε τάξη"

Μην πέσετε στην παγίδα της στοχοθεσίας και για το 2022

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Πώς θα αντιμετωπίσετε τα εγκαύματα από τον ήλιο;

Ηλιακό Έγκαυμα: Τους καλοκαιρινούς μήνες, πολλοί άνθρωποι καίγονται από τον ήλιο. Αυτό συμβαίνει λόγω μειωμένης εφαρμογής αντηλιακού. Διαβάστε παρακάτω πώς μπορείτε να φροντίσετε τα εγκαύματα αυτά.

Οφέλη της κολύμβησης για την υγεία, σύμφωνα με το CDC

Κολύμβηση: Μόλις δυόμισι ώρες αερόβιας σωματικής δραστηριότητας την εβδομάδα, όπως κολύμπι, ποδηλασία ή τρέξιμο, μπορούν να μειώσουν τον κίνδυνο χρόνιων ασθενειών, αναφέρουν τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων.

Ο εγκέφαλός σας χρειάζεται σωστή διατροφή και άσκηση

Αθλητισμός: Οι επιστήμονες διερευνούν πώς η διατροφή, η άσκηση και η κοινωνική δέσμευση μπορούν να βοηθήσουν στην αποτροπή της γνωστικής έκπτωσης και στη βελτίωση της συνολικής υγείας του εγκεφάλου.

Πώς επηρεάζει η διακόσμηση τη διάθεσή μας;

Interior Design: Η εσωτερική διακόσμηση επηρεάζει τον τρόπο που σκεφτόμαστε και που ενεργούμε. Για τον λόγο αυτό, οι ειδικοί προτείνουν συγκεκριμένους τρόπους διακόσμησης για να είμαστε πιο ευδιάθετοι.

H άσκηση είναι ελιξίριο υγείας & μακροζωίας

Αθλητισμός: Το σώμα μας παράγει καρκινικά κύτταρα όλη την ώρα και είναι δουλειά του ανοσοποιητικού να τα σκοτώσει. Όταν οι μύες κινούνται, ενεργοποιούν το ανοσοποιητικό σύστημα, που στέλνει τα Τ κύτταρα για να καταστρέψει τυχόν καρκινικά κύτταρα.

Η γιόγκα μειώνει την «κακή» χοληστερόλη σε έναν μήνα-έρευνα

Αθλητισμός: Η χοληστερόλη είναι απαραίτητη από τον οργανισμό για τη διατήρηση της συνολικής υγείας. Ωστόσο, η υπερβολική «κακή» χοληστερόλη μπορεί να αυξήσει σημαντικά τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων. Ευτυχώς, υπάρχει λύση για όσους αναζητούν έναν εναλλακτικό τρόπο να μειώσουν τη χοληστερόλη τους.

Το φως στον ύπνο βλάπτει την υγεία σας

Νυχτερινό φως στον ύπνο: Η διατήρηση της κρεβατοκάμαράς σας σκοτεινής όχι μόνο σας βοηθά να έχετε έναν καλό ύπνο, αλλά μπορεί να μειώσει σημαντικά τις πιθανότητές σας να αναπτύξετε τρία σημαντικά προβλήματα υγείας, σύμφωνα με μια νέα μελέτη.