Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Αυτοφροντίδα

Φυτά υγεία: Με ποιους τρόπους τα φυτά θεραπεύουν το πνεύμα και το σώμα μας

Φυτά υγεία: Με ποιους τρόπους τα φυτά θεραπεύουν το πνεύμα και το σώμα μας

Φυτά υγεία: Αν σκέφτεστε να αποκτήσετε ένα νέο φυτό, προχωρήστε και αγοράστε ένα. Το μυαλό και το σώμα σας θα σας ευχαριστήσουν για αυτό.

Τα φυτά μπορούν να μας θεραπεύσουν με πολλούς διαφορετικούς τρόπους. Η προσθήκη λίγης πρασίνου στον χώρο σας μπορεί να σας βοηθήσει να βελτιώσετε την ψυχική σας ευεξία. «Ακόμη και μόνο η θέα ενός φυτού μπορεί να μειώσει τον καρδιακό σας ρυθμό και να σας βοηθήσει να νιώσετε πιο ήρεμοι», λέει ο Jo Lambell, ιδρυτής της Beards & Daisies. Αλλά δεν είναι μόνο η ψυχική σας υγεία οι φυλλώδεις φίλοι μας μπορούν να βοηθήσουν, καθώς μια νέα μελέτη διαπίστωσε ότι τα φυτά έχουν τη δύναμη να απομακρύνουν σημαντικά τοξικούς αναθυμιάσεις.

Η μελέτη στο Πανεπιστήμιο Τεχνολογίας του Σίδνεϊ (UTS) τόνισε ότι τα φυτά είναι σε θέση να εξαλείψουν τους τοξικούς αναθυμιάσεις της βενζίνης στον αέρα. Η μελέτη, που δημοσιεύτηκε από την UTS σε συνεργασία με την κορυφαία αυστραλιανή εταιρεία Ambius, επεδίωξε να δημιουργήσει πιο υγιεινά και ασφαλή περιβάλλοντα. Διαπίστωσε ότι τα φυτά εσωτερικού χώρου μπορούν να αφαιρέσουν το 98% της οργανικής ένωσης αλκανίου και το 86% της ένωσης βενζολίου που σχετίζεται με τον καρκίνο. Η χρήση αναμεμειγμένων ειδών μπορεί να μειώσει τους ατμούς της βενζίνης – που είναι μια από τις μεγαλύτερες αιτίες τοξικών ενώσεων στα κτίρια παγκοσμίως, διαπίστωσε η μελέτη.

Όχι ότι χρειαζόμαστε άλλη μια δικαιολογία για να αποκτήσουμε ένα φυτό, αλλά ξέρατε ότι τα φυτά είναι γνωστό ότι αυξάνουν την παραγωγικότητα; «Έχει αποδειχθεί ότι η ύπαρξη φυτών στο χώρο εργασίας μπορεί πραγματικά να αυξήσει την παραγωγικότητα έως και 15%. Είναι δύσκολο να το πιστέψει κανείς, αλλά η εργασία σε έναν χώρο που αισθάνεται καθαρός και φρέσκος μπορεί πραγματικά να επηρεάσει τη στάση και το επίπεδο κινήτρων ενός εργαζόμενου», λέει ο Lambell. Μπορεί επίσης να μας κάνει να νιώθουμε λίγο πιο δημιουργικοί. «Ο δεσμός ανάμεσα στη φύση και τη δημιουργικότητα είναι βαθιά, με πολλούς δημιουργικούς να αναφέρουν τη φύση ως τεράστια έμπνευση στη δουλειά τους», προσθέτει.

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Tips για να κάνετε αλλαγές στο δωμάτιό σας

Πώς μπορείτε να εφαρμόσετε το feng shui το καλοκαίρι;

Ρεαλιστικοί τρόποι για να βρείτε ηρεμία και να διώξετε το άγχος

Συμβουλές για ένα σπίτι σε μποέμικο στυλ

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Ποια ροφήματα δρουν ως κατασταλτικά της όρεξης;

Διαχείριση βάρους: Ενώ ο καφές και το νερό με ανθρακικό μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση της όρεξης, είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι δεν αποτελούν μαγικές λύσεις για την απώλεια βάρους.

Πώς να ξεφορτωθείτε ρούχα που κρατάτε για συναισθηματικούς λόγους;

Ρούχα συναισθήματα: Το να απαλλαγείτε από ρούχα που έχουν συναισθηματική αξία μπορεί να είναι δύσκολο, αλλά υπάρχουν στοχαστικοί τρόποι να τα αποχωριστείτε διατηρώντας τις αναμνήσεις τους.

Πιτυρίδα ή ξηρότητα: Πώς τα ξεχωρίζουμε; 

Οι νιφάδες πιτυρίδας είναι συνήθως μεγαλύτερες, κίτρινου ή λευκού χρώματος και μπορεί να συνοδεύονται από λιπαρές, λιπαρές κηλίδες στο τριχωτό της κεφαλής, ενώ οι ξηρές νιφάδες είναι μικρότερες και πιο πούδρες στην υφή.

Ποιες είναι οι ευεργετικές ιδιότητες της λεβάντας στο δέρμα μας;

Λεβάντα: Το έλαιο λεβάντας είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά, τα οποία μπορούν να βοηθήσουν στην προστασία του δέρματος από βλάβες που προκαλούνται από τις ελεύθερες ρίζες και τους περιβαλλοντικούς στρεσογόνους παράγοντες.

Close Icon