Αυτοφροντίδα

Εκπλήρωση στόχων: Με ποιους τρόπους μπορούμε να επιτύχουμε τους στόχους μας;

Εκπλήρωση στόχων: Με ποιους τρόπους μπορούμε να επιτύχουμε τους στόχους μας;

Εκπλήρωση στόχων: Υπάρχουν στιγμές στη ζωή μας που αποφασίζουμε ότι θέλουμε να καταφέρουμε κάτι και από την στιγμή εκείνη, αυτό το κάτι, γίνεται αυτό που θέλουμε να πετύχουμε.

Όλοι έχουμε στόχους που θέλουμε να πετύχουμε. Υπάρχουν στιγμές στη ζωή μας, που αποφασίζουμε ότι θέλουμε να καταφέρουμε κάτι και από τη στιγμή εκείνη, αυτό το κάτι, γίνεται αυτό που θες να πετύχεις. Για κάποιους, είναι πιο εύκολο να πετύχουν τους στόχους τους, ενώ κάποιοι άλλοι, δυσκολεύονται περισσότερο. Αυτό συμβαίνει γιατί μερικοί άνθρωποι έχουν καλύτερη αυτοπεποίθηση, ενώ κάποιοι άλλοι όχι. Φυσικά δεν είναι μόνο αυτός ο λόγος. Υπάρχουν πολλές ευκαιρίες για να πετύχουμε τους στόχους μας και φυσικά υπάρχουν πολλοί τρόποι, που μπορούν να μας βοηθήσουν στη διαδικασία. Ας δούμε λοιπόν μερικούς από αυτούς.

 • Κοντινοί στόχοι: Σημειώστε σε ένα χαρτί, που θα το βλέπετε σχετικά συχνά, (μπορείτε, για παράδειγμα, να το βάλετε στο ψυγείο με ένα μαγνήτη) τους βραχυπρόθεσμους στόχους σας. Αυτοί οι στόχοι είναι οι μικροί στόχοι, οι καθημερινοί. Το να τους έχετε συνέχεια στο οπτικό σας πεδίο, θα σας βοηθήσει να ξεμπερδέψετε γρηγορότερα μαζί τους.
 • Μακρινοί στόχοι: Οι βραχυπρόθεσμοι στόχοι σας, έχουνε. Συνήθως σαν αίτιο πίσω τους κρυμμένο, έναν μακροπρόθεσμο στόχο και αυτός είναι ο στόχος που πρέπει να έχουμε κατά νου. Όταν για
  παράδειγμα προσπαθείτε να φάτε υγιεινά ένα βράδυ, αυτός είναι ο βραχυπρόθεσμος στόχος σας. Ο μακροπρόθεσμος στόχος που κρύβεται πίσω από αυτόν είναι ότι προσπαθείτε να ακολουθήσετε μία πιο υγιεινή διατροφή. Πετυχαίνοντας τους βραχυπρόθεσμους στόχους μας, αλλά έχοντας κατά νού ποιος είναι ο βασικός και μακροπρόθεσμος στόχος που κυνηγάμε, μπορούμε να φτάσουμε στο επιθυμητό αποτέλεσμα γρηγορότερα και πιο σίγουρα.
 • Χρονοδιάγραμμα: Μία σαφής χρονική οριοθέτηση για να φτάσουμε στο στόχο μας, έχει πολύ καλύτερα αποτελέσματα και μας βοηθά να μείνουμε εστιασμένοι, στη σωστή πορεία και να μην
  χάνουμε χρόνο με άσκοπες ενέργειες.
 • Αισιοδοξία: Το να είμαστε αισιόδοξοι, είναι ένα πολύ βασικό βήμα στο να μπορέσουμε να πετύχουμε είτε τους πιο έμεσους είτε τους πιο μακρινούς στόχους μας. Γιατί αν πιστεύουμε ότι
  μπορούμε να τα καταφέρουμε, τελικά όντως θα τα καταφέρουμε.
 • Φροντίστε σώμα και πνεύμα: Το να φροντίσετε την σωματική σας υγεία, όχι μόνο είναι καλό για εσάς, αλλά όσο περίεργο και αν σας φαίνεται, είναι πολύ σημαντικό για να καταφέρνετε την επίτευξη των στόχων σας. Γιατί αν αναλώνεστε σε θέματα υγείας, το μυαλό σας δεν σκέφτεται καθαρά. Το ίδιο συμβαίνει και όταν δεν φροντίζετε την ψυχολογία σας. Μία κακή αυτοπεποίθηση, όπως είπαμε και παραπάνω, δεν βοηθάει στην επίτευξη των στόχων. Αντιθέτως, το να πιστεύουμε στις δυνάμεις μας, που μπορεί να είναι δύσκολο αλλά είναι και εφικτό, είναι ένας σίγουρος τρόπος για να φτάσουμε στο σκοπό μας.
 • Ρεαλισμός: Προσπαθήστε να είστε όσο πιο ρεαλιστικοί γίνεται, σχετικά με τους στόχους που θέτετε για τον εαυτό σας. Αν για παράδειγμα, ο στόχος σας είναι να χάσετε 10 κιλά σε μία εβδομάδα, όπως καταλαβαίνετε αυτός είναι εξαρχής καταδικασμένος, γιατί απλά δεν είναι ρεαλιστικός. Οπότε, ένας ρεαλιστικός στόχος, είναι το κλειδί για την επίτευξή του.

Ακολουθήστε και εσείς τα παραπάνω βήματα και δείτε τους στόχους σας να έρχονται πιο κοντά σας από ποτέ. Η επίτευξη των στόχων μας άλλωστε, δεν είναι κάτι αδύνατον, ούτε κάτι που βρίσκεται στην σφαίρα της φαντασίας. Είναι απλά θέμα σωστής οργάνωσης, οπτικής και σκέψης.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Προγραμμάτισε τα πράγματα που σε κάνουν ευτυχισμένο!

Την ερχόμενη δεκαετία τα health tracking apps μεταμορφώνουν την υγειονομική περίθαλψη

Η αυτοφροντίδα του σώματος είναι εξίσου σημαντική με εκείνη του πνεύματος

Χτίζοντας μια υγιή σχέση και εκπληρώνοντας τους στόχους σας ως ζευγάρι

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Αναγνωρίστε τα σημάδια του έρπητα και φροντίστε τον εαυτό σας

Έρπης αυτοφροντίδα: Ο έρπης αποτελεί σίγουρα μια ενοχλητική κατάσταση, καθώς ο ιός υπάρχει στον οργανισμό μας εφ' όρου ζωής. Με την αναγνώριση των συμπτωμάτων και την έγκαιρη θεραπεία όμως όλα γίνονται πιο εύκολα.

Βότανα που μειώνουν το άγχος

Άγχος αντιμετώπιση: Επιστημονικές μελέτες δείχνουν ότι ορισμένα βότανα μπορεί να βοηθήσουν στην ανακούφιση των συμπτωμάτων του άγχους.

Πώς βοηθούν τον ύπνο μας οι ζεστές κάλτσες λίγο πριν ξαπλώσουμε;

Tips για καλό ύπνο: Το σώμα σας λειτουργεί φυσικά για να μειώσει τη θερμοκρασία του πυρήνα σας τη νύχτα για να σας βοηθήσει να κοιμηθείτε. Ζεσταίνοντας τα πόδια σας, ανοίγετε τα αιμοφόρα αγγεία για να βοηθήσετε να δροσιστεί το υπόλοιπο σώμα.

Γιατί η αυτοφροντίδα είναι απαραίτητη κάθε μέρα

Αυτοφροντίδα: Ειδικότερα, μέσα στη σύγχυση και τη συνεχή ροή πληροφοριών λόγω του COVID-19, αλλά και τη ρευστότητα των πραγμάτων εξαιτίας της έκτακτης πανδημικής συνθήκης, ένα σχέδιο αυτοφροντίδας μπορεί να σας βοηθήσει να εστιάσετε καλύτερα, να πάρετε καλύτερες αποφάσεις και να παραμείνετε υγιείς.

Πώς να αντιμετωπίσετε την αϋπνία που σχετίζεται με το άγχος

Άγχος αϋπνία: Μια ανασκόπηση 47 δοκιμών, η οποία περιελάμβανε συνολικά 3.515 συμμετέχοντες, διαπίστωσε ότι ο διαλογισμός Mindfulness οδήγησε σε μικρές έως μέτριες βελτιώσεις στο άγχος, την κατάθλιψη και το στρες. Η εξάσκηση της ενσυνειδητότητας για 10-30 λεπτά πριν πάτε για ύπνο θα μπορούσε να είναι μια αποτελεσματική μέθοδος μείωσης του άγχους και βελτίωσης του ύπνου.